Afrikanska: Vi behöver inte I-ländernas bistånd – Ni behöver Afrika

publicerad 31 juli 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Mallence Bart-Williams, 2015. Foto: TEDx Berlin

AFRIKA. Mallence Bart-Williams föddes i Tyskland, men hennes hjärta slår för Sierra Leone där hon är medborgare. Sierra Leone är ett grannland till Liberia och Guinea i Västafrika. I detta berömda TED-tal från 2015 förklarar Bart-Williams hur Sierra Leone och Afrika är den kanske rikaste staten respektive kontinenten i världen.

Massmedierna sänder kontinuerligt ut bilden av ett Afrika i ständig kris. Sinnebilden är att Afrika befinner sig i ett konstant tillstånd av konflikter, korruption, svält och fattigdom. Lösningarna handlar om biståndsprojekt som aldrig når sina slutgiltiga mål. Människor i Europa och Amerika förväntas skicka in sina pengar till galor och kampanjer för att “rädda” Afrika. Vi ska ge pengar till skolor som ska byggas, brunnar som ska borras och vi ska finansiera stora vaccinationsprojekt.

Bilden av ett döende och fattigt Afrika upprätthålls av enorma PR-projekt (charity porn), säger Bart-Williams, som särskilt pekar ut självutnämnda “hjälporganisationer” som Oxfam, Unicef, Röda Korset och Life Aid.

Allt detta ger en falsk vit bild av ett svart Afrika och samtidigt en falsk och förskönad bild av en omvärld som ska “rädda” Afrika, men Afrika behöver inte de vita människornas hjälp, säger flera afrikaner som NewsVoice talat med.

Vad Afrika behöver är att bli lämnat i fred av kolonisatörer och exploatörer. Afrika behöver lämnas i fred av proxyregeringar som styrs från länder som England, Frankrike, Italien, Belgien mfl. Nästan alla afrikanska länder styrs av marionetter för att kamoufluera en utdragen kolonisering och aldrig upphörande exploatering.

Amerika, Asien och Europa behöver Afrikas naturresursrikedomar

Det är i själva verket populationerna i den rika I-världen som behöver Afrikas naturresurstillgångar och billiga arbetskraft för att säkra hög levnadsstandard och teknologisk utveckling.

Urkraften Mallence Bart-Williams menar med sina egna ord på ett hänsynslöst klockrent sätt, långt innan rörelsen Black Lifes Matters föddes, att Afrikas folk skulle klara sig allra bäst utan andra länders utsugande och störande interventioner.

Hon beskriver ett Sierra Leone med omätliga skatter av mineraler som (diamanter och guld), olja, skogar, floder och biologiska råvaror. Här finns mineralråvarorna som den rika världen så desperat behöver för sina maskiner, satelliter, flygplan, mobiltelefoner och datorer, förklarar Bart-Williams.

“Varför är 5000 enheter av vår valuta värd 1 enhet av er valuta när det är vi som har de faktiska guldreserverna?” …

Det ganska uppenbart att utlandshjälpen kommer från Afrika och inte från Västvärlden”, säger Bart-Williams.

Hon tillägger att Frankrikes tidigare president Jacques Chirac sagt att vi måste vara ärliga med att de mesta av pengarnas i Frankrikes banker kommer från exploateringen av Afrika och han säger även att utan Afrikas resurser skulle Frankrike halka ner och bli ett utvecklingsland.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källa och relaterat

“Mallence shared a truth that not only deeply resonated with people across the globe, but many felt compelled to share. Her TED x [talk, 2015] was independently translated into more than 5 languages and became a social media phenomena that was shared over 20 million times via various social media platforms, raising global awareness via a sensational grass roots movement.”

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • De afrikaner som kommer med migrationstågen till Sverige är dom högutbildade? Om det nu vore så varför stannar dom inte hemma då om det tydligen är så bra i Afrika?
  Finns otaliga exempel på att så basala saker som att använda tex en toalett eller använda en vanlig spis inte existerar i deras sinnesbild. Ragnsells fick ju rycka ut till en lägenhet i Borlänge å tömma ett helt badkar med avföring för att dom inte ens visste vad en toalett var. Bor granne med en underentrprenör till Tunabyggen som sagt att dom fått lägga ut våtrumsmattor i vardagsrummen för att männen i familjen står och spolar av kvinnorna i vardagsrummet för att kvinnorna anses “orena” så det blir översvämning hos grannen under! Hel renovering av lägenheter i halvåret i snitt. Går bra för underentreprenörerna men vem fan i helvete är det som betalar skiten i slutändan?! Detta är ingen isolerad händelse som det alltid låter i pk-media i vad det än gäller!! Jag har gått med min setter i “utsatt” område för att besöka släkt och vänner och stenar har haglat och det var 10 år sedan det hände, är ju liksom inget bättre nu!! Detta inlägg kanske är lite grovt men jag står för vartenda ord jag skrivit för det är ren fakta och jag börjar bli rätt så trött på “Samhall sverige AB utan personligt ansvar”!

  • De flesta afrikaner jag känner är högutbildade och de kommer från länder som kontrolleras av Europeiska länder. Ta som exempel Kamerun som kontrolleras från Paris med hjälp av en selekterad halvdiktator. Kamerun har en mycket dålig levnadsstandard och hög arbetslöshet. De som vill ha ett bättre liv söker sig utomlands.

   Det är en liknande situation i en lång rad afrikanska länder. De som har bra förutsättningar ser till att skaffa hög utbildning för att kunna resa utomlands. De som är politiskt aktiva och arbetar för frihet, jämlikhet och frihet från förtryck flyr ofta sina hemländer.

   En del familjer skickar sina äldsta söner för att med livet som insats försöka komma in i Europa med förhoppningen om att kunna finna arbete så att det kan skicka pengar hem till sina familjer. De afrikaner jag känner villa ALLA arbeta och de är inte intresserade av leva på bidrag.

   Det du beskriver har jag ingen erfarenhet av.

 • Ett utmärkt TED-framförande, tack TS. Mallence har så rätt när hon beskriver hur kreativitet alltid finner nya lösningar. Kanske borde vi börja kalla kreativitet för kreaktivitet i dessa tider av penningsystemets uppgradering. Kreativitet finns överallt men stoppas alltid av den dogma som finns inbyggd i systemet. Denna dogma skapas av konformisterna som parasiterar på kreativiteten genom att bygga höga murar med hjälp av byråkrati, Parasiterna finns på alla nivåer, i alla länder och man kan nog enbart få bort dem genom dra undan deras flygande matta som är byggd av fiatvalutor. Globalisterna beskriver parasiterna som “onyttiga ätare” och vill gärna peka med hela handen under sin iver att rätta till ett problem som de själva skapar. Så det är liksom upp till oss själva att rätta till detta. Vi är ca 10000 mot 1 i förhållande till varje nyttig idiot som hänger på parasittåget och folk håller på att vakna upp exponentiellt. Jag tycker det ser rätt bra ut.

 • Mina åsikter är inte up to date s.a.s. Nåväl jag tar tillbaka dessa åsikter, de baserade sig
  på vad jag iakttog i min ungdom. Men vad försiggår i Sydafrika ? Där var jag som ung.
  Tack Torbjörn

 • Svar till Anders Wiman

  Håller inte alls med. Tyvärr är dessa låga uppfattningar om Afrika och afrikaner djupt etsade i våra sinnen.Vi skickligt är programmerade.

  Vi behöver inte utbilda afrikanerna. De sköter det själva.
  De har alla universitet på alla nivåer de behöver.
  Många vill återvända till sina hemländer om de tillåts av sina Europastyrda regimer. Har de varit politisk aktiva är de paria.

  De flesta afrikaner jag känner är högt utbildade i Afrika. När deras examina kontrolleras av Högskoleverket accepteras dessa examina som likvärdiga våra.

  Afrikanska länder har betydligt rikare familjer än i Sverige. Rikedomen där ligger på en högre nivå, när de väl blir rika.

 • France has been cancerogenic to the African mind. They have rendered handicapped our collective progress as a people. They are actually legal criminals and in complicity with the European Union foreign policies to Africa.

  From the Berlin conference, colonialism, neo colonialism, imperialism not to mention slavery, all of the so called civilised nations have African blood on their hands. Their entire economies were developed by thievery and brutal looting. The mind conditioning of mental shackles might never be reprogrammed to normalcy.

  We are considered the weakest because we are the only race group that has never brutalised another race for the fun of luxury. But that’s not weakness. It is our very own natural nature of hospitality which makes us strong. Any man whose intention is to exploit a welcoming arm, is a psychopath.

  The Chinese are now on a remix. Déjà-vu. Some people are really sick. I read that some psychopaths are planning to go down to Africa with some corona vaccinations. Not this time! We will fight back. Enough damage has already been done. Just stop.

  • You are just spot on. Been there, meeting the people with knowledge and comprehending the situation is important. USAID and the NGOs are just a veil implementing an agenda. Useful idiots playing a game and USAID is anyway just a tool for tyranny. But they will be stopped.

 • Vad landet verkar behöva mest är utbildning. Västländer har headhuntat vissa Afrikaner och tagit dessa
  till våra länder för att utbilda dem i en avsikt att de skulle återvända till sina länder för att få till en
  upplyftning av deras egna länder. Så vad händer? Dessa Afrikaner vill inte återvända till sin länder.
  De har sett hur bra vi har det, rinnande, rent vatten m.m så de stannar kvar i våra länder. Alltså vi måste utbilda dem där de är, i sina egna länder. Det är vad jag själv har erfarit. De är inga dumskallar.
  De är bara outbildade. Att ge bort pengar till oss ger ingen välfärd till oss, det ger oss i stället korruption
  och krig så vi glider ännu längre ner i okunnighet och fruktansvärt hat till våra medmänniskor.

 • ”Varför är 5000 enheter av vår valuta värd 1 enhet av er valuta när det är vi som har de faktiska guldreserverna?”

  Det är det väl vi som ska fråga, det är väl du som vet – det är ju ditt land!

 • Så här står det: “de mesta av pengarnas i Frankrikes banker kommer från exploateringen av Afrika och han säger även att utan Afrikas resurser skulle Frankrike halka ner och bli ett utvecklingsland.”
  John Perkins var bankernas och CIAs hitman för att se till att alla afrikanska länder ( I fallet Libyen fick man ta till en brutalare lösning) skulle få låna så mycket av IMF m.fl att hela deras produktion motsvarades av den ränta de skulle betala. För precis en vecka sedan hamnade både Frankrike och Sverige och ca 30 EU-länder i samma fälla ,, genom att ta upp sådana enorma Coronakrediter att vi för resten av vår livstid kommer att hamna i U-lands dilemmat . Jag föredra att översätta U-et med Utsuget. Men det finns en lösning…
  Har satt in detta i perspektiv här: https://almanova.eu/vitbok-om-corona-i-sverige/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *