Läkare: Kolloidalt silver – toxin eller undermedel?

4
3830

DEBATT & HÄLSA. I Sverige är kolloidalt silver klassat som bakteriedödande medel och det används främst för vattenrening och för för att rengöra kärl som används för livsmedel vid transport och lagring, men det är också tusentals användare som funnit att det kolloidala silvret är rena undermedlet när det gäller den egna hälsan.

Text: Agneta Schnittger och Ingemar Ljungqvist | Video och redigering: Torbjörn Sassersson | Videon är inspelad på gården Mas Rabassan, Provence, Frankrike

Det kolloidala silvret i Sverige är en blandning av silverjoner och atomärt silver med koncentration 10 ppm (parts per million). I Frankrike är styrkan oftast 20 ppm.

Biverkan försumbar

I denna koncentration är det alltså helt omöjligt att uppnå någon som helst giftverkan från silvret. Inte ens livslång daglig konsumtion ger några biverkningar. För att få i sig en skadlig dos på 10 mg kolloidalt silver måste man dricka 99,999 liter destillerat vatten. Vi avråder på det bestämdaste från detta.

Här redogörs för tre komplementära verkningsmekanismer bakom silvrets förmåga att eliminera såväl virus, oönskade bakterier, mikrosvamp och encelliga parasiter. Däremot skonar det kolloidala silvret grampositiva bakterier, som har en vägg. De utgör en mycket viktig komponent för en välfungerande tarmhälsa.

En bra artikel finns att läsa om detta i tidningen Medicinsk Acess, nr 1, 2019.

Silvret baktalas av Uppsala universitet

Det har från vissa håll uppstått en mytbildning runt kolloidalt silver. Inte minst har Uppsaladocenten Åsa Melhus skyddat andra vinstgivande, men sämre antibiotika genom att bedriva rena propagandan mot silvret. Hon fick till och med sin adept att i rubriken på sin doktoravhandling ändra i redovisningen från saltet silvernitrat till bara ”silver”.

Filmen Silverbibeln

Vill du veta mer om kolloidalt silver finns en helt utmärkt och naturvetenskapligt grundad dokumentärfilm: Silverbibeln på Almanova.eu. Filmen är producerad av Anna Böhlmark. Där finns också en hel rad med fina patientberättelser.

Finner du informationen här väl enkel, men ändå korrekt, se till att den sprids till de som inte är lika insatta. Berätta gärna för din läkare och sjuksköterska att det finns information, som är vetenskapligt underbyggd!

Har du direkta frågor gå gärna in i kommentarsfältet och ställ din fråga.

Dessa hälsosamtal är främst är avsedda för de som satt sin tilltro till myndigheternas råd och därför ibland har hamnat i en ohälsospiral.

Text: Agneta Schnittger och Ingemar Ljungqvist

Relaterat


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Förr gav man bort silverskedar till små barn i dopgåva. Väldigt bra för barnet att äta med silversked för att stötta barnets immunförsvar.

  2. Kolloidalt silver är en synnerligen bra produkt för att bekämpa virus, bakterier och andra mikrober. Myndigheter och media följer big-pharmas order, som ser kolloidalt silver som en allvarlig konkurrent till deras mediciner.
    Det är så tydligt hur pengar styr media och myndigheter.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här