Bacilltrygg skyddsbubbla. Pressfoto: vyzrtech.com
Bacilltrygg skyddsbubbla. Pressfoto: vyzrtech.com

TEKNIK. Ta kontrollen mot bacillerna och framför allt mot andra människor som kan sprida dem. Företaget VYZR Technologies har tagit fram en bacilltrygg bubbla så att du kan röra dig fritt i samhället utan oro. 

Företaget bakom skyddsbubblan skriver att den inte bara skyddar mot baciller utan även mot allergener och luftföroreningar. Systemet har filter som fångar upp 95% av alla partiklar du annars skulle andas in.

Systemet erbjuder bland annat:

  • USB-laddning av fläktbatterier
  • Fläktarna klarar 12 timmars användning per laddning
  • Skydd mot imma på insidan
  • Neoprenväst med praktisk ytterficka
  • Bubblan finns även i barnstorlek
  • Låg vikt, endast 1,25 kg med batteripack

Priset på en “BioVYZR” ligger på 379 dollar.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
3 augusti 2020 kl 12:46

Frågan är när det kommer påbud eller rentav regler om att människor måste börja ta sig fram gåendes på knä , helst med nedböjt huvud? Ja, för våran egen säkerhet, förstås. Det finns säkert ett antal slipade hjärnor som sitter och funderar på hur det ska gå att genomföra med “trovärdigheten” i behåll.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
3 augusti 2020 kl 11:21

RT: Next-level protection: Anti-Covid HELMET uses space technologies to stop virus in its tracks

“Forget about face masks, engineers from Colombia have designed a special helmet similar to those used by astronauts to work as a protection bubble against the coronavirus infection. ”

https://www.rt.com/news/496867-covid19-protective-helmet-colombia/

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
22 juli 2020 kl 08:41

Vi som levde före 68-vänstern, fan va kul vi hade. Mycket få regleringar och det var fest varje lördagskväll, midsommar med dans på bryggan och ungar skrattande rund sommarstång. Ville man se världen tog man ett jobb på en båt. Manliga fjollor var det ont om eftersom de flesta fick lära sig samarbete i lumpen. Ville man starta en firma – just do it!. ju mer socialismen breder ut sig ju mer begränsningar och snart sitter vi svinfarmen, med ett köpe-liv med enbart minnesbilder från TV och köpcentra.
Lätt att bli nostalgisk!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 juli 2020 kl 20:08

Minns ni de svenska komikerna (Herngren mfl) som presenterade Actual Reality-dräkten som stod i opposition till Virtual Reality. Actual Reality-dräkten var en åtsittande dräkt med vilken man kunde uppleva verkligheten och allt var möjligt att röra och interagera med etc. En fantastisk och cool uppfinning. LOLROF

Erik Forsman
20 juli 2020 kl 17:59

En fantastisk idé, som nog har framtiden för sig. Tror i och för sig att det ganska lätt skulle kunna gå att få till ett bättre alternativ till ett rimligare pris med t ex inbyggd WIFI-stöd, microphone samt webbkamera eller varför inte med en HUD (head up display) kopplat med Google-Glasögonen (vad blev det av dom förresten?).

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Erik Forsman
20 juli 2020 kl 20:03

Wiki: “Den 15 januari 2015 meddelade Google att de skulle sluta producera Google Glass-prototypen, men förblir engagerade i utvecklingen av produkten.”

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
20 juli 2020 kl 12:16

Att enbart tänka sig att köpa dreten är ju total underkastelse. Om någon promille av Jordens CEO-befolkning sändes till någon annan planet skulle vår planet bli en Edens Lustgård.

Conny LundbergD
19 juli 2020 kl 23:03

Vi lever i en galen värld och en sådan uppmuntrar galna lösningar istället för att lösa problemet med de som skapar galenskapen!

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
19 juli 2020 kl 13:26

Om vi nu ska tro att vi är inne i ett “biokrig” kan ju denna bubbla vara lite trevligare att bära än gasmask, man ser ju iallafall personen i bubblan…köpa den och bära den, är inte det att erkänna vårt “sjuka samhälle”då?
Ja, som någon skrev nånstans..: “Det är ingen sann hälsa att vara anpassad till ett sjukt samhälle…”

Erik Forsman
19 juli 2020 kl 11:54

Kommentar 1.)

Möjligen att jag skulle hyra den för en dag, som en kul grej.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 juli 2020 kl 10:07

Lustigt. Ingen kommentar ännu på denna nyhet. Obs detta är INTE reklam för BioVYZR 1.0, men det var nödvändigt att länka till företagets hemsida för att visa att bubblan INTE är ett skämt.

Självklart är denna utveckling anmärkningsvärd. När ska vi se folk bubbla in sig, alltså inte bara i filterbubblor, utan även i denna typ fysiska bubblor? Andningsskydden är ett steg i denna riktning, särskilt om de blir permanenta.