Cancer under kontroll med kompletterande behandling

0
603
Bengt Bakke, privat foto
Bengt Bakke, privat foto

CANCERVÅRD. Efter ett besök hos allmänläkaren i mars år 2019, fick Bengt Bakke höra att han hade cancer i bukspottkörteln. En kontroll visade att han drabbats av en mycket sällsynt form av cancer som sitter i gallgången.

Text: Birthe Storaker, “Kreften under kontroll med komplementær behandling” | Översättning Madeleine Lidman

Diagnosen gallgångscancer, ställdes bara två veckor efter den första diagnosen. Då hade han undersökts i gallgången vid Haukelands universitetssjukhus och samtidigt fått ett litet rör, en så kallad stent, för att leda gallflödet in i tunntarmen. Han började omedelbart leta på nätet, för att om möjligt hitta effektiva stödbehandlingar och han konsulterade även Hälsomagasinets ansvarige redaktör för råd.

Symptomen han drabbats av kände han väl igen, eftersom hans pappa hade haft likadana. Pappan dog av cancer i bukspottkörteln år 2007.

Från det att han fick sin första diagnos, började Bengt ta stora doser C-vitamin (30 g per dag) och en kombination av låga doser av naltrexon och R-alfa-liponsyra. Han tog även kaffelavemang en gång per dag, förutom att han regelbundet tog cannabisolja.

Läs hela artikeln på TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här