Hälsomyndighet: Glory hole är säker Covid-19-sex

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 25 juli 2020
- NewsVoice redaktion
Covid-19. Foto: Cottonbro. Licens: Pexels.com
Covid-19. Foto: Cottonbro. Licens: Pexels.com
Covid-19. Foto: Cottonbro. Licens: Pexels.com

NOTERAT. Hälsomyndigheten i British Columbia rekommenderar sina medborgare att tillämpa säker sex med hjälp av ansiktsskydd och glory holes eller ännu hellre att människor har solosex eller virtuell sex.

Hälsomyndigheten Provincial Health Services Authority (PHSA) i British Columbia i Kanada varnar särskilt för osäker sex i form av att parterna exponerar sina respektive ansikten nära varandra (face-to-face contact).

För att minska riskerna förordar myndigheten att sexpartners bör använda andningsmask, att undvika tung andning och naturligtvis kyssar. Sexpartners bör även använda sexpositioner där ansiktena är vända bort från varandra.

 • “Wear a face covering or mask. Heavy breathing during sex can create more droplets that may transmit COVID-19.”
 • “Avoid or limit kissing and saliva exchange.”
 • “Choose sexual positions that limit face-to-face contact.”

Glory hole och Covid-19

Det kanske mest anmärkningsvärda rådet är att sexpartners med fördel kan nyttja så kallade glory holes som betyder att två personer som idkar sex separerats från varandra via en vägg med ett hål.

Use barriers, like walls (e.g., glory holes), that allow for sexual contact but prevent close face-to-face contact.

Hålet kan ha olika storlekar. Vid en sökning på internet hittas exempel på mindre håltagningar som används för mannens könsorgan (kan endast användas utan ansiktsmask), men det finns även större hål där en person kan sticka ut hela bakdelen så att dennes partner kan komma in från andra sidan väggen.

Text: NewsVoice | #Covid19sex

Källa och relaterat

 

 

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ja, man tar sig för pannan. Vill den regionala folkhälsomyndigheten i British Columbia att folk ska uppsöka “sexsäkra” sexklubbar med Covid-19-säkra glory holes? Tja, det verkar så, eftersom glory holes enbart hittas på porrklubbar, swingers-klubbar och kaptens- och läderklubbar.

  Det var onekligen chockerande att bildsöka på glory hole. Ser inte precis kliniskt rent ut på de där ställena.

  • Om något smittar så är det slemhinna (mun) mot könsorgan:

   “Om oralsex fås eller genomförs utan adekvat skydd, t.ex. kondom, slicklapp eller munskydd, kan en rad könssjukdomar överföras. Könssjukdomar som är vanliga att överföra genom oralsex är gonorré, klamydia och syfilis. Förekomsten av sår eller munsår kan också öka risken för överföring av blodburna sjukdomar som hepatit och HIV, även om detta är mindre vanligt. Om du har humant papillomvirus (HPV) och har aktiva munsår är det möjligt att överföra denna sjukdom till din sexpartners könsorgan via oralsex”.

   https://se.treated.com/koenssjukdomar/riskfaktorer-foer-koenssjukdomar

   Makten har genom tiderna varit perverterad är så nu i dag och kommer alltid att vara. Varför? maktmissbrukare har två drivkrafter: sex eller pengar. Vad gifta par gör (man och kvinna) i sängen har ingen med att göra. Fuck them, but don’t fuck them!

   • #”Vad gifta par gör (man och kvinna) i sängen har ingen med att göra. Fuck them, but don’t fuck them!”.
    Där har du nog fel, Erik! Staten kräver numera att ett slags kontrakt görs upp mellan kontrahenterna innan sammanlaget påbörjas och där parterna ger sina godkännande till den kommande akten. Som säkert är bekant för de flesta, kan våldtäkt även inom äktenskapets ramar beivras.

    Kontraktets rent praktiska utformning är jag särskilt nyfiken på och har faktiskt även efterfrågat detta, här på kommentarsfälten. Jag väntar fortfarande på ett svar. Exempelvis undrar jag om kontraktet är giltigt om det endast är givet muntligt. Finns några standardformat att hämta på Nätet och i det sammanhanget kommer ju frågan även upp, om det även krävs att kontraktet måste bevittnas av en eller två personer.

    I praktiken kan det ju vara förenat med stora svårigheter att hitta folk som vill bevittna dylika privata och ömtåliga grejer, alldeles särskilt om vi troligen talar om, hmm, på obekväm tid. Om nu under “resans gång”, i stundens omtumlande och heta omfamningar, någon part frångår vad som uttalats i kontraktet och kräver, skall vi säga “avancerade tillägg”, kan detta då senare av juridiskt skolade personer, sägas utgöra det som kallas för oaktsam våldtäkt, något som kan rendera kännbara straffsatser. Ja, det’ e’ svåra saker de’ häringa’ ………. lättare förr …. vah?

    Förklaring 1.: “Sammanlaget” är ett äldre uttryck för “samlag”.
    Förklaring 2.: Texten ovan kan vara ironisk. Du bestämmer själv.

 • Makten har alltid, perverterat nog, velat bestämma eller på annat sätt lagstifta medborgarnas sexvanor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *