Hälsomyndighet: Glory hole är säker Covid-19-sex

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 juli 2020
- NewsVoice redaktion
Covid-19. Foto: Cottonbro. Licens: Pexels.com
Covid-19. Foto: Cottonbro. Licens: Pexels.com
Covid-19. Foto: Cottonbro. Licens: Pexels.com

NOTERAT. Hälsomyndigheten i British Columbia rekommenderar sina medborgare att tillämpa säker sex med hjälp av ansiktsskydd och glory holes eller ännu hellre att människor har solosex eller virtuell sex.

Hälsomyndigheten Provincial Health Services Authority (PHSA) i British Columbia i Kanada varnar särskilt för osäker sex i form av att parterna exponerar sina respektive ansikten nära varandra (face-to-face contact).

För att minska riskerna förordar myndigheten att sexpartners bör använda andningsmask, att undvika tung andning och naturligtvis kyssar. Sexpartners bör även använda sexpositioner där ansiktena är vända bort från varandra.

  • ”Wear a face covering or mask. Heavy breathing during sex can create more droplets that may transmit COVID-19.”
  • ”Avoid or limit kissing and saliva exchange.”
  • ”Choose sexual positions that limit face-to-face contact.”

Glory hole och Covid-19

Det kanske mest anmärkningsvärda rådet är att sexpartners med fördel kan nyttja så kallade glory holes som betyder att två personer som idkar sex separerats från varandra via en vägg med ett hål.

Use barriers, like walls (e.g., glory holes), that allow for sexual contact but prevent close face-to-face contact.

Hålet kan ha olika storlekar. Vid en sökning på internet hittas exempel på mindre håltagningar som används för mannens könsorgan (kan endast användas utan ansiktsmask), men det finns även större hål där en person kan sticka ut hela bakdelen så att dennes partner kan komma in från andra sidan väggen.

Text: NewsVoice | #Covid19sex

Källa och relaterat

 

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq