Vita Huset tar kontrollen över vänsterextremisternas “nya stat” CHAZ i Seattle

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 2 juli 2020
- NewsVoice redaktion
Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany (2020). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

USA. Kayleigh McEnany som är Vita husets pressekreterare annonserar att Seattle har befriats från en ockupation av vänsterextremister som tidigare haft kontrollen över en stadsdel bestående av 6 kvarter som de namngivit Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ).

Syftet med ockupationen var att “befria” stadsdelen från polisväsendet, men det handlade även om att protestera mot den sittande Trump-administrationen. De vänsterextremistiska ockupanterna med stöd av demokraterna vill även visa att de kunde upprätthålla ordning genom att etablera sina egna säkerhetsvakter, men resultatet blev ökat alternativt fortsatt våld och otrygghet för stadsdelens boende.

Kayleigh McEnany kommenterar syrligt att Seattles borgmästare (demokrat) proklamerat att CHAZ skulle bli “the summer of love”, men istället blev det ett misslyckat “demokratiskt” och vänsterextremistiskt experiment.

Vita Husets ståndpunkt är att anarki (i bemärkelsen kaos och kriminalitet) inte får ta över och regera över lag och ordning. Ockupanterna menar istället att anarki är ett samhällstillstånd som innebär frånvaro av härskare eller statsmakt. Begreppet används av anarkister ur ett positivt perspektiv för att beskriva det ideala samhället. De menar att när sann anarki råder behövs inga poliser och domstolar.

Läs mer om anarki i Vetapedia.

Text: NewsVoice | Källor: Fox News, Vita Huset

Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ)
Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ) mellan 10th och 11th på Pine St. i Seattle, Washington.
Foto: Alex Glidewell. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • För kortare kunniga och insiktsfulla rep från USA kan Ph Dr Steve Turley vara värt ett besök.
  Ex.: Nu ger aktivisterna sig på sina egna tidigare tillskyndare men rika caucations. “Ledande logik” mindset = destruction!

 • Anarkism på 1800-talet på 1960-talet och nu har sannolikt det gemensamt att det alltid understöds av eliterna.
  Pentagon har givit dolt stöd till dom både i nuvarande demonstrationer på hemmaplan och som medhjälpare i deras interventionskrig i Syrien för ett par år sen. https://www.voltairenet.org/article210291.html
  Att en del generaler uttalar sig mot Trumps tal om att använda militär för att stoppa anarkin bör ju inte ses som någon motsägelse mot vad andra delar av miltären gör i smyg.
  Pentagons motiv är troligen att Trump vill minska det militära engagemanget utomlands. Resten av Trumps motståndare tar alla chanser för att provocera fram det önskade utfallet av nästa val.
  Somliga amerikanska opinionsbildare som annars har varit positiva till en multipolär världsordning hetsar nu mot både Ryssland och Kina med samma retorik som etablissemanget, allt för att åstadkomma regimechange på hemmaplan.

 • Det finns mycket att säga om den anarki som nu breder ut sig i USA.

  Men dessa länkar kan öppna ögonen för vad som pågår.

  Den första länken där Tucker Carlson tydligt ger fega republikaner en grym reprimand är så befriande att jag nästan gråter. Tänk om vi kunde ha media representanter i Sverige som öppet kritiserar politiker oavsett partitillhörighet. Ta dig tiden ca 10 minuter och föreställ dig att svensk TV skulle kunna ha denna typ av kommentatorer. Vilket annat media klimat vi då skulle ha.

  https://www.youtube.com/watch?v=NS-bsetu01w&t=316s

  Den andra länken berör på ett sätt som vi aldrig ser i svensk TV. Sean Hannity som är regimtrogen republikan visar tydligt hur man ska tackla denna anarkistiska laglöshet genom att visa empati på ett sätt som vi alla kan lära oss av.

  https://www.youtube.com/watch?v=l2BF2vARtTY

 • Anarki har felaktigt kommit att förknippas med laglöshet och kaos.

  I en utopisk god värld finns ingen maktutövningen, utan alla lever i fredlig harmoni med varandra. Anarkin avslöjar det onda i människan, ty det goda människorna utnyttjar inte maktvakuumet för egen vinning skull.

  Anarkin, som politisk lösning kring maktstrukturer utgör ett radikalt annorlunda alternativ vitt skild från alla andra styrelseskick och fungerar bra som ett filosofiskt verktyg att särskilja makt från icke makt. Det finns flera paradoxer gömt i begreppet när man börjar peta i det.

  Hur skall anarki uppnås av anarkisterna som inte äger någon makt annat än sina idéer till sitt förfogande? Alla politiska önskvärda tillstånd kräver maktutövning för att förverkligas. Således en negation.

  Makten älskar anarki, ty det blir aldrig så lätt att ta makten från de maktlösa.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *