Vita Huset tar kontrollen över vänsterextremisternas “nya stat” CHAZ i Seattle

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 juli 2020
- NewsVoice redaktion
Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany (2020). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

USA. Kayleigh McEnany som är Vita husets pressekreterare annonserar att Seattle har befriats från en ockupation av vänsterextremister som tidigare haft kontrollen över en stadsdel bestående av 6 kvarter som de namngivit Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ).

Syftet med ockupationen var att “befria” stadsdelen från polisväsendet, men det handlade även om att protestera mot den sittande Trump-administrationen. De vänsterextremistiska ockupanterna med stöd av demokraterna vill även visa att de kunde upprätthålla ordning genom att etablera sina egna säkerhetsvakter, men resultatet blev ökat alternativt fortsatt våld och otrygghet för stadsdelens boende.

Kayleigh McEnany kommenterar syrligt att Seattles borgmästare (demokrat) proklamerat att CHAZ skulle bli “the summer of love”, men istället blev det ett misslyckat “demokratiskt” och vänsterextremistiskt experiment.

Vita Husets ståndpunkt är att anarki (i bemärkelsen kaos och kriminalitet) inte får ta över och regera över lag och ordning. Ockupanterna menar istället att anarki är ett samhällstillstånd som innebär frånvaro av härskare eller statsmakt. Begreppet används av anarkister ur ett positivt perspektiv för att beskriva det ideala samhället. De menar att när sann anarki råder behövs inga poliser och domstolar.

Läs mer om anarki i Vetapedia.

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice | Källor: Fox News, Vita Huset

Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ)
Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ) mellan 10th och 11th på Pine St. i Seattle, Washington.
Foto: Alex Glidewell. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq