Patrik Oksanen angriper alternativa bokmässan – Så här svarar deltagarna

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 augusti 2020
- Torbjörn Sassersson red.

“Den planerade alternativa bokmässan i Stockholm den 26 september har blivit utsatt för ett angrepp av den centerpartistiske journalisten Patrik Oksanen och delar av etablissemanget. Exakt24 återger skeendet och granskar Oksanen.”

Noterat: Videon från Exakt24 togs bort av YouTube på begäran av Patrik Oksanen.
Ursprunglig URL: https://www.youtube.com/watch?v=4GldkYR97Cs


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @Jan Norberg

  Resultatet av ”världsfred” är givetvis barn som har intakta armar och ben, samt att vi kommer kunna fokusera våra resurser på ett hållbart sätt på sådant som är viktigt för oss alla.

  Sant. Världens människor är inte alltid goda och det beror oftast på brist på medvetenhet. Sant. Så kommer det nog att förbli för överskådlig tid framåt om inte alla börjar medvetandegöra sig själva genom s.k. “mindfullness”/meditation eller introspektion.

  Jag är inte för kommunism, men är för en hög nivå av socialism, d.v.s. statligt ägande av det som bör ägas gemensamt av oss alla i samhället.

  Det finns många socialistiska länder som är väldigt demokratiska och fredliga. Sverige brukade vara ett av dessa länder. Ett mycket fredligt drömsamhälle som fram till Palmemordet med mod fördömde krigsförbrytelser i världen.

  Alla världens länders underrättelsetjänster borde verkligen springa sina huvudmäns ärenden. Huvudmännen är folken som betalar skatt som går till deras löner för att de skall skapa trygghet för oss alla.

  Att USA:s olika underrättelsetjänster (Deep State) tar politisk ställning för folket mot träsket skulle kunna vara ett sundhetstecken, men den som tror att Trump är en hjälte i sammanhanget är nog helt grundlurad.

  Jo. Att fria Snowden är givetvis ett slag i ansiktet på den del av underrättelsetjänsten som inte följer konstitutionen, men det kan även vara ett slugt sätt att lura unga väljare inför valet, samt efter valet kovända.

  Fuledia styr folks medvetande i väst. Den som är för världsfred, likt Tulsi Gabbard, drevas eller mörkas. Folket lyder. Inga fraktioner och inga regnbågsallianser bildas, trots detta. Resultatet är ett val mellan pest eller kolera, precis som i Sverige. 99,9999% lyder fulmedia. Därför blir det ingen förändring … än.

  Oksanens yttre hör inte till saken, men ett raljerande fokus på detta kan skapa en sympati som han förmodligen inte förtjänar … än. Tills vidare mår barnen i världen nog bäst genom att ignorera hans provocerande kreationer, samt att övervaka honom när han kommer nära den typ av objekt som verkar vara hans svaghet.

 • Martin, för att börja bakifrån, visst vill väl alla skapa världsfred. Frågan är hur och vad vi vill åstadkomma för resultat med “världsfred”??

  Ditt prat om att skydda oss verkar lite skumt, världen är inte alltid god och så kommer det nog att förbli för överskådlig tid framåt. Din kommunism (hur du än formulerar den) innebär ingen världsfred, åtminstone visar inte historien något land där kommunism/socialism inneburit ett fredligt drömsamhälle.

  Att alla världens länders underrättelsetjänster springer sina huvudmäns ärenden blir svårt att göra något åt då det ekonomiska beroendet dem emellan finns där. Detta gäller globalt och i alla länder.

  Det som är nytt nu är att USA:s olika underrättelsetjänster tagit politisk ställning mot den president de är ekonomiskt beroende av för sin utkomst. Det är nytt och mycket oroande då det innebär att de blir en stat i staten (läs Deep State).

  Om jag är hyggligt korrekt underrättad så är en “pardon” för Snowden på gång, möjligen är detta Trumps motdrag för att visa vissa delar av underrättelsetjänsterna att han har sett igenom hycklandet och kanske vill han visa vem som faktiskt bestämmer. Trump visar därmed oxå för Ryssland att han kan stå emot de krafter som absolut vill skapa spänningar mellan USA och Ryssland. Om det är så, är det smart.

  Oksanen är bara en fet, uppblåst och pompös nolla som promotar sin egen personliga karriärutveckling, journalistik har han ingen aning om. Skulle jag möta honom på stan så skulle jag inte kunna hålla mig i från att föraktfullt kommentera hans skrivande, men då kallar han väl på polis och så roligt skall han inte få.

 • @Jan Norberg

  Vi skulle båda kunna ha rätt. Så illa är det. Man skall inte överskatta underrättelsetjänsterna/säkerhetstjänsterna i världen. Se bara på Snowden och Assange-historierna! Helt djävla bisarrt. De jagar de som gör helt rätt. De som gör felen och exponeras går istället helt fria.

  Underrättelse/säkerhets-tjänsterna är tyvärr fulla med fega medlöpare som bryter mot konstitutionerna/grundlagarna åt olika regimers psykopater och det är därför de är medansvariga till krigsförbrytelser som gör att oskyldiga barn slits i bitar, precis som fulmedias journalister är. De är i samma liga som Oksanen.

  De försöker olagligen tränga sig in i riktiga granskande journalister privatliv, övervaka, manipulera och snärja alla möjliga människor med taffliga oetiska metoder för att upprätthålla massmorden, istället för att exponera massmördarna och få dem fällda eller avsatta.

  Gör man detta så ÄR man själv en klandervärd idiot och man gör heller inte sitt jobb som journalist enligt de etiska regler man bör följa. Man är då ett fegt oetiskt svin. Det förstår man om man är en normalt funtad människa som har läst minimalt med moralfilosofi, samt försöker andas djupt och göra rätt, men naturligtvis är de inte normalt funtade, men otroligt fega. Det är uppenbart.

  Att ta sig ur eländet och exponera eländet är följaktligen mycket modigt och intelligent. Fler som Ellsberg, Snowden och Assange, med lite djävla ryggrad skulle kunna bidra enormt till världsfred och total nedrustning av kärnvapen som hotar oss alla och våra egna barn ständigt.

  Pengarna skulle då kunna satsat på saker som skulle skydda oss alla istället, ex. omställning till ekologisk hållbarhet, beredskap och asteroidforskning, d.v.s. Vetenskapliga partiets politik. precis alla skulle gynnas, även de psykopater vi avsätter.

  Vad skulle skapa mer “säkerhet” i världen än det? Är inte en underrättelse/säkerhetstjänst uppgift att just skapa just säkerhet och trygghet för oss alla? Ska vi inte skapa världsfred? -Jo. Det tycker i alla fall jag. Vad tycker du?

 • Exakt24 gör ett utmärkt jobb. Genom intervjuerna falsifieras påståendet, vilket evidensbaserar att Oksanen, med största sannolikhet, arbetar som desinformatör åt någon, av okänd anledning och med stor frenesi.

  Med tanke på den sista anklagelsen, som inte får något svar, så misstänker jag att utländsk underrättelsetjänst kan ha snärjt honom på något vis, som han har fallit för och ev. skäms för, eller så tillåts han kanske fortsätta med beteendet i utbyte mot desinformationen?

  • Martin, det är inte alls säkert att Oksanen står på någon utländsk underrättelsetjänsts lönelista.

   Det finns sannolikt en enklare ambition från den fete och fryntlige nollan Oksanen, han vill framstå som försvarare av Main Stream Media och dess klappjakt på oliktänkande. Frågan är vad som driver denna ambition??

   Det mest sannolika är att han vill visa sig på styva linan och ställa sig in inför sina framtida välgörare, hans ambitioner är ju självklart att på något sätt bli anställd av någon som kan ge honom en skjuts i karriären. Nu vill han visa att han försvarar de onda krafter där sozzar och andra inom 7-klövern tacksamt tar emot draghjälpen från Oksanen.

   Martin, du överskattar Oksanens intellektuella status, vilken underrättelsetjänst skulle ha honom anställd? Karln är ju ett skämt och skall därför endast tas med ett leende, det märks att du inte varit i närheten av hur spelet bedrivs inom svensk media och svensk politik.

   Att sätta på sig fluga och se grötmyndig ut räcker tyvärr inte för att imponera på mig, kanske han imponerar på andra. Vad vet jag?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *