Läkare: Andningsmask mycket ineffektivt för att fånga upp virus

publicerad 13 augusti 2020
- av NewsVoice
Dr Ted Noel testar andningsmask. Eget verk.

Läkaren Ted Noel visar att skydd mot virusspridning inte fungerar med en andningsmask. I bästa fall kan ett andningsskydd fånga upp större viruspartiklar (droplets), men merparten passerar både in och ut igenom en andningsmask.

Dr Ted Noel har arbetat som läkare i över 30 år. Han demonstrerar med en så kallad “vape”, en e-cigarett som producerar ånga, hur ångan enkelt passerar igenom de flesta  filtrerande andningsmasker oavsett kvalitet.

Andningsmask utan effekt

Ångan som har en större partikelstorlek än viruspartiklar tränger enkelt rakt igenom andningsmaskernas filter. Med andra ord fastnar inte heller viruset i filtermaterialet. Dessutom passerar mycket av utandningsluften runt andningsskydden.

Dr Ted Noel testar andningsmask. Eget verk.
Dr Ted Noel testar andningsmask. Eget verk.

Det mer avancerade andningsskyddet, en gasmask, låter utandningsluften passera rakt ut via ett valv som öppnar sig med hjälp av en klaff. Det betyder att inte ens en avancerad gasmask skyddar omgivningen.

I bästa fall kan andningsskydden fånga upp droppar (droplets) av saliv hos en person som hostar eller nyser.

“In a study using influenza, masks made from cotton T-shirts “should only be considered as a last resort to prevent droplet transmission from infected individuals.” They were only one third as effective when worn by the sick person as a surgical mask. If you’re sick, they’re better than nothing, but that’s not much.” – Ted Noel

Kirurger använder andningsmask för att skydda sina patienter mot främst bakteriella infektioner och i sammanhanget är det därför viktigt att påpeka att bakterier är betydligt större än viruspartiklar (red anm).

Text: NewsVoice | Källa och komplett video finns på Ted Noels videokanal

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Om man vill förstärka rösten kan man tala i en tratt. Ett munskydd är som en bakåtvänd tratt.

  Är det då inte så att människor som befinner sig vid sidan av eller bakom en person med munskydd / mask blir duschade av aerosoler som katapulteras ut i dessa riktningar.

  Detta kan vi ju till och med se själva i videon ovan!

  Och vem räknar med det?

  Maskerad bakslughet…

 • Om man vill förstärka rösten kan man tala i en tratt. Ett munskydd är som en bakåtvänd tratt.

  Är det då inte så att människor som befinner sig vid sidan av eller bakom en person med munskydd / mask blir duschade av aerosoler som katapulteras ut i dessa riktningar.

  Detta kan vi ju till och med se själva i videon ovan!

  Och vem räknar med det?

  Maskerad bakslughet…

 • I live in Florida, USA and as you have probably seen we are on top of the list for virus infections. If we don’t wear masks the numbers would multiply- mine is made by Humana( my health insurance company) and it works very well.I wash it regularly! I also use Lysol on my hands every time after grocery store visits and places where I have to use my hands.There is nothing else for protection so I will continue using what I have- in my mind I am protecting myself and the people around me,for what ever it’s worth.

 • Pedagogiskt experiment.
  Men han glömde det viktigaste, att blåsa rök utan mask med samma styrka som med mask, för att det skall bevisa något.

  Av samma anledning som vi skall nysa i armvecket, bromsar väl masken luftflödet så att partiklar inte flyger så långt, Killgissar jag.

 • I live in Florida, USA and as you have probably seen we are on top of the list for virus infections. If we don’t wear masks the numbers would multiply- mine is made by Humana( my health insurance company) and it works very well.I wash it regularly! I also use Lysol on my hands every time after grocery store visits and places where I have to use my hands.There is nothing else for protection so I will continue using what I have- in my mind I am protecting myself and the people around me,for what ever it’s worth.

 • Pedagogiskt experiment.
  Men han glömde det viktigaste, att blåsa rök utan mask med samma styrka som med mask, för att det skall bevisa något.

  Av samma anledning som vi skall nysa i armvecket, bromsar väl masken luftflödet så att partiklar inte flyger så långt, Killgissar jag.

 • Rök är ju inte aerosol… Men ok, det han använder är en kirurgmask. Så vaddå, då bolmar det alltså ut aerosolsmitta på och omkring pat som genomgår kirurgi där kirurgen står böjd över pat???

 • Rök är ju inte aerosol… Men ok, det han använder är en kirurgmask. Så vaddå, då bolmar det alltså ut aerosolsmitta på och omkring pat som genomgår kirurgi där kirurgen står böjd över pat???

 • Relaterat

  RT (15 Aug, 2020): Trump supporter Bill Mitchell, with over half a million followers, permanently booted from Twitter for ‘opposing masks’

  “Conservative pundit Bill Mitchell has been kicked off Twitter, saying his opposition to face masks first earned him a suspension, which became permanent after he unwittingly violated the rules by tweeting from a second account. Mitchell announced his ban in a post on Parler on Friday, laying his Twitter handle to rest after accumulating more than 600,000 followers.”

  https://www.rt.com/usa/498080-bill-mitchell-banned-twitter/

 • Relaterat

  RT (15 Aug, 2020): Trump supporter Bill Mitchell, with over half a million followers, permanently booted from Twitter for ‘opposing masks’

  “Conservative pundit Bill Mitchell has been kicked off Twitter, saying his opposition to face masks first earned him a suspension, which became permanent after he unwittingly violated the rules by tweeting from a second account. Mitchell announced his ban in a post on Parler on Friday, laying his Twitter handle to rest after accumulating more than 600,000 followers.”

  https://www.rt.com/usa/498080-bill-mitchell-banned-twitter/

 • Verkningslös andningsmask för tankarna till filmen “Lammen Tystnar” (The Silence of the Lambs), där den inspärrade och extremt farlige psykopatiske seriemördaren och psykiatern Hannibal Lecter är tvungen att bära en mask för munnen och där dennes offer avbildas med förseglad mun.

  Silent sheeple!

  Och allt förutsagt i alla världens TV-apparater:
  https://newsvoice.se/2019/05/madonna-eurovision-song-contest-2019/

  Alla dessa statister med andningsmask!

  Men Madonna sjöng uruselt och och måste ersättas med autotuning i efterhand! Och hon avslutade med att viska “WAKE UP!”.

  – Alla NI TYSTADE, vakna!!!

  • Och sedan dess är Madonna utbytt. Den nya har betydligt mer mellanrum mellan de övre framtänderna och hon har smalare höfter och ser yngre ut.

   Jag undrar vad som hände med Madonna…

   Både hon och Michael Jackson varnade oss.

   Kanske gav hon – likt Michael Jackson – sitt liv för att varna oss.

   – WAKE UP!

 • Denna Jippon med ansiktsmask är kanske bara ett test att se hur lydig befolkningen är som ett mått för nästa steg att implementera.
  Om man skall göra en lista över alla personer som bedriver detta vansinne , då blir den långt och dessa är de som slaviskt följer hussens kommando utan eget ansvar. Dessa var redan under såväl Bolsjevikernas och sedan nazisterna tid de farligaste medborgarna.

 • Verkningslös andningsmask för tankarna till filmen “Lammen Tystnar” (The Silence of the Lambs), där den inspärrade och extremt farlige psykopatiske seriemördaren och psykiatern Hannibal Lecter är tvungen att bära en mask för munnen och där dennes offer avbildas med förseglad mun.

  Silent sheeple!

  Och allt förutsagt i alla världens TV-apparater:
  https://newsvoice.se/2019/05/madonna-eurovision-song-contest-2019/

  Alla dessa statister med andningsmask!

  Men Madonna sjöng uruselt och och måste ersättas med autotuning i efterhand! Och hon avslutade med att viska “WAKE UP!”.

  – Alla NI TYSTADE, vakna!!!

  • Och sedan dess är Madonna utbytt. Den nya har betydligt mer mellanrum mellan de övre framtänderna och hon har smalare höfter och ser yngre ut.

   Jag undrar vad som hände med Madonna…

   Både hon och Michael Jackson varnade oss.

   Kanske gav hon – likt Michael Jackson – sitt liv för att varna oss.

   – WAKE UP!

 • Denna Jippon med ansiktsmask är kanske bara ett test att se hur lydig befolkningen är som ett mått för nästa steg att implementera.
  Om man skall göra en lista över alla personer som bedriver detta vansinne , då blir den långt och dessa är de som slaviskt följer hussens kommando utan eget ansvar. Dessa var redan under såväl Bolsjevikernas och sedan nazisterna tid de farligaste medborgarna.

 • Tyvärr kan jag inte dela för när jag ska skriva in e-postadressen vill Fb ha min Touch ID som jag aldrig använt Fb vill nog inte ha artikeln m film delad

 • Måste tillägga att jag har aldrig trott på smittbärar teorin. Efter att min släktforskning förde mig till 4 syskon som inom en 2 årsperiod dog i “Spanska sjukan” alla var vaccinerade!? Där började min forskning i Hur sjukdomar sprids.

  • Jag har kommit fram till precis samma slutsats som du Kjell.
   När det gäller munskydd så är det nog så att om alla andra använder dem så skall jag nog göra det också. Då är man en i flocken, hälsosamt eller inte, reflekterar man inte ens över.
   Vi har blivit itutade sedan barnsben att det inte finns några botemedel mot virus och att det helt plötsligt nu skulle finnas en uppsjö av alternativ ringer inte med vackra toner i mina öron.

  • Det fanns inga vaccinationer mot influensa för hundra år sedan. Dom började komma för typ 20 år sedan så det fanns absolut inga syskon år 1918 som var vaccinerade mot influensa någonstans, så dina uppgifter om det är uppenbart inte sanna med tanke på att det skulle dröja 70 år innan ens teknologin för ett influensa-vaccin existerade.

 • Andningsskyd är verkningslöst och rent skadligt. 1983 jobbade jag med Aidspatienter och använde aldrig dessa skydd varefter jag fick flytta på mig. Vid rengöring använde jag skydd bara för att undvika lukten nåja? På op och iva skulle jag arbeta i 4 år med dessa skydd just för baktriernas skull. Har aldrig haft influensa eller liknande bara bronkit under period som rökare. Vansinnet idag får mig att reagera på folk som bär denna slavidentiska idioti. Jag har sagt till flera att de utsätter sig för större risker men ingen har gått i svaromål. Hjärntvätten är 100%

 • Tyvärr kan jag inte dela för när jag ska skriva in e-postadressen vill Fb ha min Touch ID som jag aldrig använt Fb vill nog inte ha artikeln m film delad

 • Måste tillägga att jag har aldrig trott på smittbärar teorin. Efter att min släktforskning förde mig till 4 syskon som inom en 2 årsperiod dog i “Spanska sjukan” alla var vaccinerade!? Där började min forskning i Hur sjukdomar sprids.

  • Jag har kommit fram till precis samma slutsats som du Kjell.
   När det gäller munskydd så är det nog så att om alla andra använder dem så skall jag nog göra det också. Då är man en i flocken, hälsosamt eller inte, reflekterar man inte ens över.
   Vi har blivit itutade sedan barnsben att det inte finns några botemedel mot virus och att det helt plötsligt nu skulle finnas en uppsjö av alternativ ringer inte med vackra toner i mina öron.

  • Det fanns inga vaccinationer mot influensa för hundra år sedan. Dom började komma för typ 20 år sedan så det fanns absolut inga syskon år 1918 som var vaccinerade mot influensa någonstans, så dina uppgifter om det är uppenbart inte sanna med tanke på att det skulle dröja 70 år innan ens teknologin för ett influensa-vaccin existerade.

 • Andningsskyd är verkningslöst och rent skadligt. 1983 jobbade jag med Aidspatienter och använde aldrig dessa skydd varefter jag fick flytta på mig. Vid rengöring använde jag skydd bara för att undvika lukten nåja? På op och iva skulle jag arbeta i 4 år med dessa skydd just för baktriernas skull. Har aldrig haft influensa eller liknande bara bronkit under period som rökare. Vansinnet idag får mig att reagera på folk som bär denna slavidentiska idioti. Jag har sagt till flera att de utsätter sig för större risker men ingen har gått i svaromål. Hjärntvätten är 100%

 • Har själv jobbat lite med dragskåp och sådant och tro att en tygbit framför näsan skall stoppa virus är ju rent löjligt. Tveksamt om en kuvös skulle hjälpa.
  Som gamling får man ändock en fördel i affärer etc. folk nästan klättrar efter väggarna när man kommer gående i en butik och lämnar fri väg. Andra gamlingar bryr sig inte om paniken.

 • Har själv jobbat lite med dragskåp och sådant och tro att en tygbit framför näsan skall stoppa virus är ju rent löjligt. Tveksamt om en kuvös skulle hjälpa.
  Som gamling får man ändock en fördel i affärer etc. folk nästan klättrar efter väggarna när man kommer gående i en butik och lämnar fri väg. Andra gamlingar bryr sig inte om paniken.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *