Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Arabiska partiet lanseras i Sverige – Ska hålla en sekulär linje

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 augusti 2020
- NewsVoice redaktion
Arabiska partiet. Temafoto: Igor Ovsyannykov. Licens: Pixabay.com
Arabiska partiet. Temofoto: Igor Ovsyannykov. Licens: Pixabay.com
Arabiska partiet. Temafoto: Igor Ovsyannykov. Licens: Pixabay.com

Det har startats ett nytt politiskt parti i Sverige: Arabiska partiet. Det vill föra en mer effektiv integrationspolitik och värna om arabers rättigheter. Partiet har en socialistisk inriktning och det ska vara sekulärt.

Vidare skriver partiet:

”Partiets uppgift är att representera, ta ansvar och verka för araber i Sverige. För att på ett effektivt sätt underlätta integrationen och på ett framgångsrikt sätt minska brottslighet samt arbetslösheten inom samma grupp.”

Partiet skriver även, att man “kommer att välkomna samarbete med samtliga riksdagspartiet för att få så många delar som möjligt av sin politik genomförd”.

”Partiet är ekonomiskt obundet och även religiöst obundet. Sistnämnda innebär att representanter för partiet får inte verka för religion inom partiet utan det är ett sekulärt parti och inga religiösa symboler eller klädsel är tillåtna inom partiets representanter.”

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq