Arabiska partiet lanseras i Sverige – Ska hålla en sekulär linje

9
2065
Arabiska partiet. Temofoto: Igor Ovsyannykov. Licens: Pixabay.com
Arabiska partiet. Temafoto: Igor Ovsyannykov. Licens: Pixabay.com

Det har startats ett nytt politiskt parti i Sverige: Arabiska partiet. Det vill föra en mer effektiv integrationspolitik och värna om arabers rättigheter. Partiet har en socialistisk inriktning och det ska vara sekulärt.

Vidare skriver partiet:

”Partiets uppgift är att representera, ta ansvar och verka för araber i Sverige. För att på ett effektivt sätt underlätta integrationen och på ett framgångsrikt sätt minska brottslighet samt arbetslösheten inom samma grupp.”

Partiet skriver även, att man ”kommer att välkomna samarbete med samtliga riksdagspartiet för att få så många delar som möjligt av sin politik genomförd”.

”Partiet är ekonomiskt obundet och även religiöst obundet. Sistnämnda innebär att representanter för partiet får inte verka för religion inom partiet utan det är ett sekulärt parti och inga religiösa symboler eller klädsel är tillåtna inom partiets representanter.”

Text: NewsVoice

 
 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. De små stegens taktik. Även om detta kan vara ett sant försök, kan det gå samma väg som andra partier som kidnappats och sluta med Orwells lyckorike.

 2. @Torbjörn
  Rasistiska känslor hos svenskar eller hos invandrare i Sverige, landet som deltar i krigsförbrytelser som bombar människor av annan hudfärg till stenåldern, därefter tar in dessa diametralt annorlunda kulturer, samt segregerar dessa människor, är givetvis ofrånkomligt, så visst bör sossarna förstå att de är medskapare till det här arab-partiet, såväl som medskapare av både NMR, AfS, MED och SD, såvida de inte är helt hjärnförsmutsade av fulmedierna eller internt grupptänk.

  Folk får ju inte rasistiska känslor, eller motstånd mot andra kulturer, eller grupperar sig, av ingenting. Det handlar givetvis om orsak och verkan. Om sossarna inte förstod att det skulle gå så här så kan de inte ha lyssnat på sina egna sossar.

 3. Det kommer bli strömhopp till detta arab-parti från F!, V och Mp, kan man förmoda. Och en hel del kvinnliga präster som kanske tidigare röstade på Kd, vänder nog ena kinden till araberna.

  Att just nu, 2020, detta sker, med avsikten att ställa upp i valet 2022, var väntat. Men andra islam/arab-partier med mer dedicerade politiska uppfattningar lär komma.

  • Jag valde fotot. Jag tyckte det kändes neutralt och odramatiskt, en bild på några män som går sin egen väg i en modern storstad. Detta kan vara sinnebilden för ett arabiskt eller muslimskt parti (styrt av primärt män kan man anta) som arbetar efter sina principer i ett demokratiskt land. Det kan vara Sverige, eller inte alls. Vi får se. Framtiden har facit.

 4. Detta är inte mindre än ”att få ett fingret i spelet” sedan vakna de till, när alla sover gott om nätterna. Jag undra i vilken av deras länder tolerera att andra utländska partier lägger sig i deras egna styrande organet? Det kommer aldrig att hända men i Sverige om man säger emot då är man ”rasist” samt kunde vara ett komplement till ”sossarna” den dag dessa vi håva in röster. Detta likna den ”Trojanska Hästen” som präntade tills idag det uttrycket : ”Passa er noga med dessa ……? när dem kommer med presenter! Hur är möjligt för dessa och säga att dem verkligen ”tror på demokrati” när alla deras länder är diktatoriska styrda? Om detta kommer att ske, någon gång någon dag i framtiden då är slut med landet. ”Socialismen är inte mindre en filosofi om misslyckande, okunnighetens kris, och avunds evangeliet, dess inneboende dygd är lika elände.” Winston Churchill

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här