Finansexpert: En dollarkrasch briserar snart – köp guld även om det är dyrt

publicerad 19 augusti 2020
- av Torbjörn Sassersson red.
Peter Schiff, aug 2020. Foto: Money Show

EKONOMI. Den amerikanska aktiemäklaren Peter Schiff - som är VD för Euro Pacific Capital - varnar för en närstående dollarkrasch, som inte kan repareras genom att Federal Reserve trycker pengar. Coronakrisen snabbar på kraschen. Kanalen MoneyShow intervjuade Schiff.

Peter Schiff säger att mer än 60 cent för varje dollar som regeringen spenderar trycks. Det betyder att Federal Reserve trycker mer pengar åt den amerikanska regeringen för spendering än mängden skatt som regeringen samlar in.

”Myten är att den amerikanska ekonomin var stark före Covid. Den var inte alls starkt. Den var svagare än någonsin. Det var den största bubblan någonsin. Det är därför ekonomin imploderade så snabbt till följd av Covid-19 lockdowns. Luften började pysa ut under det fjärde kvartalet 2018."

Schiff anklagar Federal Reserve och regeringen för att ha hanterat den ekonomiska krisen 2008 dåligt. Allt som den amerikanska regeringen gjorde i efterdyningarna av finanskrisen 2008 var fel, all monetär politik och all finanspolitik. Som en konsekvens återhämtade sig USA aldrig från krisen. Han menar att den kommande krisen startade redan 2008 och nu förvärras allvarligt av coronakrisen.

En dollarkrasch som krossar samhället

"America is about to experience inflation on an unprecedented scale" ... “It’s going to hit people like a ton of bricks. And they are not going to see this coming.”

Peter Schiff säger att en kommande dollarkrasch kommer att bli mycket värre än finanskrisen 2008.

“Because when we had a financial crisis, the Fed was able to print dollars to bail everybody out. When you have a dollar crisis that doesn’t matter anymore. You can’t print dollars because nobody wants them.”

Allt slutar med grym dollarinflation och att dollarstandarden kommer att ersättas av en guldstandard. Hans råd är: köp guld så snabbt du kan (eller andra ädelmetaller), vänta inte. Dollarkrasch är en bomb som briserar vilken dag som helst. Även om tex guld är dyrt idag kommer det att gå upp väsentligt inom en snar framtid, enligt Schiffs prognos. Schiff varnar även skarpt för kryptovalutor.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice