Finansexpert: En dollarkrasch briserar snart – köp guld även om det är dyrt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 augusti 2020
- Torbjörn Sassersson
Peter Schiff, aug 2020. Foto: Money Show

EKONOMI. Den amerikanska aktiemäklaren Peter Schiff – som är VD för Euro Pacific Capital – varnar för en närstående dollarkrasch, som inte kan repareras genom att Federal Reserve trycker pengar. Coronakrisen snabbar på kraschen. Kanalen MoneyShow intervjuade Schiff.

Peter Schiff säger att mer än 60 cent för varje dollar som regeringen spenderar trycks. Det betyder att Federal Reserve trycker mer pengar åt den amerikanska regeringen för spendering än mängden skatt som regeringen samlar in.

”Myten är att den amerikanska ekonomin var stark före Covid. Den var inte alls starkt. Den var svagare än någonsin. Det var den största bubblan någonsin. Det är därför ekonomin imploderade så snabbt till följd av Covid-19 lockdowns. Luften började pysa ut under det fjärde kvartalet 2018.”

Schiff anklagar Federal Reserve och regeringen för att ha hanterat den ekonomiska krisen 2008 dåligt. Allt som den amerikanska regeringen gjorde i efterdyningarna av finanskrisen 2008 var fel, all monetär politik och all finanspolitik. Som en konsekvens återhämtade sig USA aldrig från krisen. Han menar att den kommande krisen startade redan 2008 och nu förvärras allvarligt av coronakrisen.

En dollarkrasch som krossar samhället

“America is about to experience inflation on an unprecedented scale” … “It’s going to hit people like a ton of bricks. And they are not going to see this coming.”

Peter Schiff säger att en kommande dollarkrasch kommer att bli mycket värre än finanskrisen 2008.

“Because when we had a financial crisis, the Fed was able to print dollars to bail everybody out. When you have a dollar crisis that doesn’t matter anymore. You can’t print dollars because nobody wants them.”

Allt slutar med grym dollarinflation och att dollarstandarden kommer att ersättas av en guldstandard. Hans råd är: köp guld så snabbt du kan (eller andra ädelmetaller), vänta inte. Dollarkrasch är en bomb som briserar vilken dag som helst. Även om tex guld är dyrt idag kommer det att gå upp väsentligt inom en snar framtid, enligt Schiffs prognos. Schiff varnar även skarpt för kryptovalutor.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Peter Schiff
 • Nej coronan snabbar inte på kraschen den avleder fokus från raset. Riksbanken skapar ca 3% av betalningsmedlet SEK som cirkulerar i penningmängden varav resten är digitala pengar dvs skuld med ränta i ett skuldmättat system.
  Skattekontona töms varje natt till ett gemensamt konto – toppkonto till Riksgälden som sedan lånar digitala pengar av affärsbankerna där det inte finns tillräckligt med pengar att betala myndigheters räkningar. Med tanke på att Riksbanken endast skapar 3% av penningmängden måste m an ställa frågan om hur mycket lånar Riksgälden av affärsbankerna? Jag talade med en man på RG som sa att man lånar av affärsbankerna eftersom det är billigare än att låna av Riksbanken. Men, hur kan RG låna av Riksbanken om den bara skapar 3% av penningmängden???????
  Här är grundproblemet som styr de politiska besluten och man måste här fråga sig om syftet med att avskaffa tjänstemannansvaret.

  https://newsvoice.se/wp-content/uploads/2020/08/MERRILL-LYNCH-PIERCE-PATENT-ASSIGNMENT.pdf

 • Nej coronan snabbar inte på kraschen den avleder fokus från raset. Riksbanken skapar ca 3% av betalningsmedlet SEK som cirkulerar i penningmängden varav resten är digitala pengar dvs skuld med ränta i ett skuldmättat system.
  Skattekontona töms varje natt till ett gemensamt konto – toppkonto till Riksgälden som sedan lånar digitala pengar av affärsbankerna där det inte finns tillräckligt med pengar att betala myndigheters räkningar. Med tanke på att Riksbanken endast skapar 3% av penningmängden måste m an ställa frågan om hur mycket lånar Riksgälden av affärsbankerna? Jag talade med en man på RG som sa att man lånar av affärsbankerna eftersom det är billigare än att låna av Riksbanken. Men, hur kan RG låna av Riksbanken om den bara skapar 3% av penningmängden???????
  Här är grundproblemet som styr de politiska besluten och man måste här fråga sig om syftet med att avskaffa tjänstemannansvaret.

  https://newsvoice.se/wp-content/uploads/2020/08/MERRILL-LYNCH-PIERCE-PATENT-ASSIGNMENT.pdf

 • Titta på den nya 100$sedeln – den är full med symbolik och ett tecken kan vara en signal på att två ekonomier körs parallellt för stunden.

 • Titta på den nya 100$sedeln – den är full med symbolik och ett tecken kan vara en signal på att två ekonomier körs parallellt för stunden.

 • Warren Buffet håller med säljer bank aktier investerar i Bank of America och Värdens största gruvbolag med guldbrytning Det finns en gammal sanning på Wall Street Stiger Guld med 10 % Stiger bolag som bryter guld med 100 tals% Buffet säljer aktier i dom bolag som äger fedral reserve och rätten att trycka dollar Det är inte många som tänker på att Federal Reserve är ett privat ägt bolag

  • Det gäller väl också Riksbanken, som trycker och lånar ut “våra” pengar till oss själva och kräver ränta på det, därav de höga skatterna?

 • Det låter som ett sätt att söka komma åt Trump. Peter Schiff har en namne och möjligen släkting som försökt åtala alla i Trumps närhet och Trump själv för något påhittat.

   • Peter Schiff är i alla fall med rätt stor sannolikhet en släkting till bank-oligarken Jacob Shiff!

    Jacob Shiff utpekas som finansiären av bolsjevik-revlutionen i Ryssland av så tungt vägande historiker som Antony Sutton, Edward Griffin och Jüri Lina.

    Döm själva! Jämför vi utseendet på Peter Schiff med Jacob Schiff skulle vi litotesiskt kunna påstå att det råder en viss likhet…

    Har är en bild på Jacob Schiff:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Schiff

    Jüri Lina redogör i inledningen av sin ytterst välgjorda och minutiöst dokumenterade dokumentärfilm “In the Shadow of Hermes” (som sin engelska titel till trots är på svenska) för hur Jacb Schiff lät utbilda Lev Trotskij och andra terrorister i New York, där Trotskij även fick ta del av bankelitens överflöd och hur dessa sedan forslades till Ryssland – och tillsammans med Lenin och en mängd andra samvetslösa utvalda – initierade den omvälvande och ENORMT blodiga revolutionen och etablerandet av det sovjetiska styret – allt medan pengar flöt in till dem från Jacob Schiff och andra bank-oligarker, vilka senare fick igen sina investerade pengar mångdubbelt genom utplundringen av hela det ryska folket – en transaktion som förmedlades av och berikade den svenske bankiren Olof Aschberg, farfar till TV- och EXPO-profilen med samma efternamn.

    Här är dokumentärfilmen:

    https://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI

    ((Full) In the Shadow of Hermes by Jüri Lina (2009)

 • Warren Buffet håller med säljer bank aktier investerar i Bank of America och Värdens största gruvbolag med guldbrytning Det finns en gammal sanning på Wall Street Stiger Guld med 10 % Stiger bolag som bryter guld med 100 tals% Buffet säljer aktier i dom bolag som äger fedral reserve och rätten att trycka dollar Det är inte många som tänker på att Federal Reserve är ett privat ägt bolag

  • Det gäller väl också Riksbanken, som trycker och lånar ut “våra” pengar till oss själva och kräver ränta på det, därav de höga skatterna?

 • Det låter som ett sätt att söka komma åt Trump. Peter Schiff har en namne och möjligen släkting som försökt åtala alla i Trumps närhet och Trump själv för något påhittat.

   • Peter Schiff är i alla fall med rätt stor sannolikhet en släkting till bank-oligarken Jacob Shiff!

    Jacob Shiff utpekas som finansiären av bolsjevik-revlutionen i Ryssland av så tungt vägande historiker som Antony Sutton, Edward Griffin och Jüri Lina.

    Döm själva! Jämför vi utseendet på Peter Schiff med Jacob Schiff skulle vi litotesiskt kunna påstå att det råder en viss likhet…

    Har är en bild på Jacob Schiff:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Schiff

    Jüri Lina redogör i inledningen av sin ytterst välgjorda och minutiöst dokumenterade dokumentärfilm “In the Shadow of Hermes” (som sin engelska titel till trots är på svenska) för hur Jacb Schiff lät utbilda Lev Trotskij och andra terrorister i New York, där Trotskij även fick ta del av bankelitens överflöd och hur dessa sedan forslades till Ryssland – och tillsammans med Lenin och en mängd andra samvetslösa utvalda – initierade den omvälvande och ENORMT blodiga revolutionen och etablerandet av det sovjetiska styret – allt medan pengar flöt in till dem från Jacob Schiff och andra bank-oligarker, vilka senare fick igen sina investerade pengar mångdubbelt genom utplundringen av hela det ryska folket – en transaktion som förmedlades av och berikade den svenske bankiren Olof Aschberg, farfar till TV- och EXPO-profilen med samma efternamn.

    Här är dokumentärfilmen:

    https://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI

    ((Full) In the Shadow of Hermes by Jüri Lina (2009)

 • Den nyttomässigt rätt meningslösa metallen guld är bara ett halmstrå. Vem behöver guld? Bättre säkerhet ger rimligen fast egendom: mark, skog, gruvor, fastigheter etc. = sådant som alltid behövs.

 • Den nyttomässigt rätt meningslösa metallen guld är bara ett halmstrå. Vem behöver guld? Bättre säkerhet ger rimligen fast egendom: mark, skog, gruvor, fastigheter etc. = sådant som alltid behövs.

 • Intressant inlägg men som på svenska sker det alltid på efterkälken. Kraschen förutsågs av de flesta redan 2007. Då drog de flesta upp proppen, drog iväg och lät de andra drömma vidare. Å andra sidan finns alltid de som hittar vinsten, världen måste ju finnas i balans. Bara en reflektion.

 • Intressant inlägg men som på svenska sker det alltid på efterkälken. Kraschen förutsågs av de flesta redan 2007. Då drog de flesta upp proppen, drog iväg och lät de andra drömma vidare. Å andra sidan finns alltid de som hittar vinsten, världen måste ju finnas i balans. Bara en reflektion.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *