Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Stoppa etniskt våld mot svenska ungdomar genom att straffa familjerna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 augusti 2020
- NewsVoice redaktion
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV

DEBATT. Mikael Willgert på SwebbTV analyserar tillsammans med gästerna Anita Bååth och Lennart Matikainen överfallet och tortyren av två pojkar på en kyrkogård i Solna och SVT:s underrapporteringen om fallet.

Willgert konstaterar att SVT Rapport väntade två dygn med att rapportera om händelsen och det skedde i ett inslag som endast var 23 sekunder långt utan expertkommentarer och det låg i direkt anslutning till ett reportage om högerextremism och oron för attacker mot synagogor och moskéer. Det senare inslaget var sju gånger längre och hade  expertkommentarer.

Övergrepp mot svenska barn och ungdomar har pågått och tystats ner ända sedan 1980-talet utan att ansvariga personer och politiker lyckats stoppa övergreppen. Panelen är enig om att medierna gör allt för att övergreppen inte ska få rättmätig uppmärksamhet.

Lennart Matikainen. Foto: SwebbTV 28 aug 2020
Lennart Matikainen. Foto: SwebbTV 28 aug 2020

“Det är ett lågintensivt krig som pågår där barn och unga helt har svikits av vuxenvärlden och av medierna. De som har protesterat har utmålats som rasister.” – Lennart Matikainen

“Mikael berättar att han tillsammans med andra föräldrar för 20 år sedan bildade en föräldragrupp mot ungdomsvåld. Då konstaterade de att det finns ett systemfel genom att domstolarna dömde ungdomar till vård inom socialtjänsten medan socialtjänsten inte vidtog några åtgärder alls för att förhindra fortsatt brottslighet. Soc såg det inte som sin uppgift att förhindra fortsatt brottslighet. Socialtjänstens uppgift var att se till att förövarna mådde så bra som möjligt.” – SwebbTV

Mustafa Panshiri, 1 aug 2018. Foto: Hur kan vi
Mustafa Panshiri, 1 aug 2018. Foto: Hur kan vi

Den fd polisen Mustafa Panshiri uppges ha sagt att det som kan fungera bäst är att  ansvaret för ungdomarnas brottslighet läggs på familjerna och att även bidrag dras in. Lennart Matikainen föreslår att människor ska protestera vid riksdagens öppnande den 8 september 2020.

SwebbTV ber drabbade ungdomar kontakta kanalen på info@swebbtv.se eller telefon 070-225 9989. NewsVoice gör samma uppmaning. Kontakta NewsVoice på adressen redaktionen@newsvoice.se.

Text: NewsVoice | Introbild: Mustafa Panshiri, 1 aug 2018. Foto: Hur kan vi


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: SwebbTV