Stoppa etniskt våld mot svenska ungdomar genom att straffa familjerna

publicerad 28 augusti 2020
- av NewsVoice
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV

DEBATT. Mikael Willgert på SwebbTV analyserar tillsammans med gästerna Anita Bååth och Lennart Matikainen överfallet och tortyren av två pojkar på en kyrkogård i Solna och SVT:s underrapporteringen om fallet.

Willgert konstaterar att SVT Rapport väntade två dygn med att rapportera om händelsen och det skedde i ett inslag som endast var 23 sekunder långt utan expertkommentarer och det låg i direkt anslutning till ett reportage om högerextremism och oron för attacker mot synagogor och moskéer. Det senare inslaget var sju gånger längre och hade  expertkommentarer.

Övergrepp mot svenska barn och ungdomar har pågått och tystats ner ända sedan 1980-talet utan att ansvariga personer och politiker lyckats stoppa övergreppen. Panelen är enig om att medierna gör allt för att övergreppen inte ska få rättmätig uppmärksamhet.

Lennart Matikainen. Foto: SwebbTV 28 aug 2020
Lennart Matikainen. Foto: SwebbTV 28 aug 2020

“Det är ett lågintensivt krig som pågår där barn och unga helt har svikits av vuxenvärlden och av medierna. De som har protesterat har utmålats som rasister.” – Lennart Matikainen

“Mikael berättar att han tillsammans med andra föräldrar för 20 år sedan bildade en föräldragrupp mot ungdomsvåld. Då konstaterade de att det finns ett systemfel genom att domstolarna dömde ungdomar till vård inom socialtjänsten medan socialtjänsten inte vidtog några åtgärder alls för att förhindra fortsatt brottslighet. Soc såg det inte som sin uppgift att förhindra fortsatt brottslighet. Socialtjänstens uppgift var att se till att förövarna mådde så bra som möjligt.” – SwebbTV

Mustafa Panshiri, 1 aug 2018. Foto: Hur kan vi
Mustafa Panshiri, 1 aug 2018. Foto: Hur kan vi

Den fd polisen Mustafa Panshiri uppges ha sagt att det som kan fungera bäst är att  ansvaret för ungdomarnas brottslighet läggs på familjerna och att även bidrag dras in. Lennart Matikainen föreslår att människor ska protestera vid riksdagens öppnande den 8 september 2020.

SwebbTV ber drabbade ungdomar kontakta kanalen på info@swebbtv.se eller telefon 070-225 9989. NewsVoice gör samma uppmaning. Kontakta NewsVoice på adressen redaktionen@newsvoice.se.

Text: NewsVoice | Introbild: Mustafa Panshiri, 1 aug 2018. Foto: Hur kan vi


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: SwebbTV
 • Ordet “rasist” är väl egentligen ett ganska snävt begrepp, som idag har blivit så urvattnat att det till och med ibland används som skällsord om dom som är kritiska till den svenska regeringens “EU globalistiska migrationspolitik”. “I en vidare bemärkelse kan rasism också definieras som fördomar, diskriminering eller aggression, riktad mot en grupp eller individ, som baseras på föreställningen om olika raser.” (Wikipedia). I en strikt bemärkelse kan inte ens nazitysklands illdåd mot judarna kallas för rasism, då judendomen formellt sett är en religion. Det faktumet att nazityskland klassificerade judarna som en egen ras, gör dock att man är ursäktad om man kallar förintelsen för ett folkmord grundat på en rasistisk ideologi. Då jämlikhet innebär att ingen skall särbehandlas pga. kön, “ras” eller religion, så tror jag att det är lämpligare att dela in mänskligheten i demokrater eller antidemokrater, istället för rasister och antirasister. Om man i sin iver att inte bli anklagad för att vara rasist, väljer att blunda för vissa radikala, religiösa grupperingars ojämlika och auktoritära människosyn, så gör man nog det hela lite väl enkelt för sig. En antidemokratisk människosyn och förtryck är samma andas barn, oavsett om det handlar om kön, ras eller religion.

 • Varför ens diskutera? Bryter man lagen så deporteras man eller så sätts man i fängelse på familjens bekostnad.

 • I Danmark sätter man hårt mot hårt.

  Samnytt (28 aug 2020): Fem gängkriminella från Rinkeby döms för dubbelmord i Danmark

  “Tidigt på fredagen slog tingsrätten i Glostrup fast att de fem personer tillhörande det invandrarkriminella nätverket Dödspatrullen med bas i svenska Rinkeby som stått åtalade för ett dubbelmord i Danmark förra sommaren är skyldiga. Tre av dem döms till livstids fängelse. För de två som var omyndiga när brotten begicks blir påföljden 20 års fängelse. Straffen dubblas dessutom med hänvisning till att brotten är gängrelaterade.”

  https://samnytt.se/fem-garnkriminella-fran-rinkeby-doms-for-dubbelmord-i-danmark/

  • Precis. Åklagaren behöver inte redovisa all bevisning om den åtalade inte samarbetar – samarbetar du inte med åklagaren behöver inte åklagaren samarbeta mig dig.

 • Att sparka på familjer i förorten, som redan lever på existensminimum, har låg chans till arbeten i EU-racet mot bottnen och tro att det skall minska kriminaliteten, är i min mening kontraproduktivt. Jag tror att förslaget skulle leda till ännu mera kriminalitet.

  I övrigt är gruppbestraffning, där oskyldiga drabbas, naturligtvis helt oetiskt. Samhället måste bli mer jämlikt och alla måste ha en chans till ett jobb. Ungdomar som begår brott måste kriminalvårdas eller i vissa fall mentalvårdas.

  • Föräldrar som inte kan ta ansvar för sina ungar/ungdomar i förorten är en stor del av problemet.

   Detta system fungerar bra i England där man kan bli av med hyreskontrakt och bidrag om man gravt brister i ansvaret i föräldraskapet. Det handlar inte om gruppbestraffning utan om en ansvarskedja där förmyndare får ta konsekvensen för handlingar som de omyndiga begår.

   De handlar inte om hederliga ungdomar som vill förtjäna sitt dagliga bröd utan om tjommar som vill tjäna snabba cach genom rån och att sälja droger. Effektivast hade nog varit att straffa hela klanen.

  • De här gamla bomullsvantetankarna är redan testade och vi som bott eller bor i storstäderna känner till hur bra det utfallet blev. Förstår inte dina tankegångar gällande existensminimum i förorterna. Så länge som kriminalitet är ekonomiskt lönsammare än utbildning och arbete så kommer detta existensminimum att toppas med oskattade intäkter av andra slag.
   Det finns många pensionärer som inte är i närheten av dessa existensminium, inte bara de förresten, låt oss inte glömma bort yrkesarbetande föräldrar i låglöneyrken. Alla har ett val och de som väljer den kriminella banan borde få ta konsekvenserna av sitt beslut.
   Det bor otroligt många skötsamma i förorterna men det är få som tycker och tänker om deras situation och hur de upplever ett boende som innebär ständigt kaos. De skötsamma är lika rädda som politikerna är och därför sker pajkastning istället för beslutstagning.

 • Äntligen sticker fram några skägg som gör mig glad…det exakt det jag skrev igår i min förra kommentaren om hur och eventuellt dem drabbade och familjen kan komma till väga för att straffa, egentligen straffet ska inte vara större än nöden kräver, men det kunde bli svårt eftersom man vill ge tillbaka, punkt-slut. Som sagt gillar jag dessa som Lennart Matikainen som verkligen läxa upp massmedia som bagatellisera dessa händelser eftersom att ordet som asyl/ invandrarna/och etniska namn kommer upp och starta som kan vara ett hot mot dessa men dessa som kommer hit vill bli acceptera utan att göra något, inte alla, men dem som orsakat dessa händelser ska ut landet fortare än dem kom in och inte låta “socialtjänsten” tar hand om dessa som inte har en hum vad uppfostran är. I andra hand gillar jag Mustafa Panshiri som han föreslog att något radikalt måste ske och lösning, som han säger, att bidraget stramas tills föräldrarna “uppfostrar” sina ungar och inte staten, som det ske idag staten ser ut att tar hand om förövarna “som lever i sus och dus” och inte ett skit om offren, det är inte konstig att det här regeringen bidrar med pengar till Islamister runt i världen ( har redan betalas ut 1 miljard ) och som vi har många av dessa in i landet som IS (300 st.) samt “skumma” organisationer som staten inte ens vet vilka dessa är och vad dem gör här i landet? Varför ska man lägga pengar och tid (genom polisiärt arbetet) för att tar reda på detta, dessa ska utvisas med än gång.Sverige ska belåna, panta sig, för att kunna driva och betala onödiga instanser (lägg ned Socialtjänsten, det en katastrof i dess like) och personer, som är en skåda för landet.Som sist det finns inga ord om hur “fegt” våran statsminister är att inte visar sig och prata om dessa ” mänskliga händelser” istället pratar han gärna om budget och sina planer för nästa val, detta kommer att bli sitt största fall någonsin för honom själv och hans parti, denne mannen sakna empati och “courage” för att möta sina medborgare i ansikte och berätta “sanningen” och inga flera lögner, det som visar sig att han och några till i sin regeringen som Morgan J och Magdalena A som är mycket duktiga på. Vi måste se till att rättvisan kommer tillbaka så att man kan känna sig lugnt, igen. Lagarna ska vara gjorda så att förövarna gå inte fria, oavsett ålder och etnisk grupp, samt utvisa dem tillbaka det dem kommer ifrån, en bra börja är att stoppa dem vid gränsen och inte ge så lätt pass så fort dem visar sig, annars kalla dem oss för “rasister”. Som ni ser det ska pengarna till, att betala dessa outtröttliga arbetare som finns i landet och vill jobba samt stödja, med pengar, det polisiära inom alla området om vi ska ha ordning och reda i detta land. Landet måste bli av med “skiten” som ni tog in och denna regeringen som inte gör mycket väsen av, som ska lagstifta nu och inte till nästa val eller år 2027. Alla är oroliga och alla ska säga sitt och det man kommer överens gör man, det är det viktigaste del av demokrati och inte låta ett korrupt regering som driver med oss i alla dessa viktiga frågor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *