Katerina Janouch: Medierna behöver en elchocksbehandling

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 22 augusti 2020
- NewsVoice redaktion
Katerina Janouch. Foto: eget verk

REPLIK. Visst behövs något göras åt den offentliga debatten, men det är inte den alternativa bokmässan som är problemet. Det skriver Katerina Janouch i en replik på Josefin Holmströms krönika ”Sverige behöver gå i parterapi”.

Text: Katerina Janouch | Artikeln har tidigare publicerats i SvD bakom betalvägg

Sverige behöver gå i parterapi. Det skriver Josefin Holmström i SvD och syftar på att det svenska så kallade samtalet har fastnat i “återkommande gräl”. Grälet denna gång är triggat av Den alternativa bok- och mediemässan, för författare som inte är välkomna i etablissemangets arrangemang.

Jag håller med Holmström att något slags vård behövs i den svenska debatten, men inte så mycket parterapi som en elchockbehandling för just de medier som själva i decennier med näbbar och klor kämpat för att upprätthålla en trång, totalitär åsiktskorridor med hjälp av drev, brunsmetning, deplatformering, alltihopa sammanfattat som cancel culture.

Lite självrannsakan vore klädsamt i tider då allt fler lämnar de traditionella medierna eftersom de är trötta på lögner och förföljelse av systemkritiska röster samt skamlös mobbning av människor som söker nya vägar för att de känner sig svikna av de politiska partier som skapat kaos och otrygghet.

Den alternativa bokmässan är en nödvändig reaktion på det mentala förfall som utspelar sig framför våra ögon, där alternativa kanaler inte är själva problemet utan symtom på en dysfunktionell samhällsutveckling, där etablerade medier spelar en framträdande roll då de tystar obekväma röster.

Att sanningen om det svenska tillståndet och det fria ordet anses så pass kontroversiellt i ett samhälle som kallar sig demokratiskt är anmärkningsvärt. Vår bok- och mediemässa med yttrandefriheten som tema är en ypperlig plats att börja samtala seriöst om mediernas roll i den återvändsgränd som Sverige ohjälpligt hamnat i som en konsekvens av Reinfeldts “öppna hjärtan”.


Naturligtvis måste röster utanför åsiktskorridoren kunna ha bokmässa utan att av etablissemanget felaktigt stämplas som “högerextrema” – för inte är vi väl i Polen eller Ungern, två länder som brukar anklagas för åsiktsförtryck?


 

Det borde vara i etablerade mediers intresse att försöka ta reda på VARFÖR en alternativ mässa idag behövs. Allt annat beteende är djupt polariserande och ohederligt.

Gärna terapi, men främst för de verkligetsförnekare som fört svenska folket bakom ljuset med sina offentliga lögner. Mer konstruktivt vore det med en öppen och respektfull dialog.

Text: Katerina Janouch

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • det kanske inte ens finns el till schockandet om (MP) med svans fortsätter som vanligt.
  Henrik Jönsson tar till orda: https://youtu.be/EaUhXvW5HHs
  dagens reaktionspolitiker är väl en produkt av deras eget utbildningssystem – dum går först.
  Och på reaktiv emotionell nivå (läs “vänstern”= hat) finns mycket lite av logik till skillnad från konservativ, som är en bevarande kraft. Under hatnivån finns bara rädsla och ingen produktion av nyttigheter.
  De med lite framsikt planerar för reservkraft. i nuläget.

 • Jag uppskattar verkligen dina åsikter om massmedierna sätt att hantera det fria ordet som bli så kontroversiellt på det man mena. Låt mig referera dina egna ord om: “Gärna terapi, men främst för de verklighets förnekare som fört svenska folket bakom ljuset med sina offentliga lögner. Mer konstruktivt vore det med en öppen och respektfull dialog” och “Den alternativa bokmässan är en nödvändig reaktion på det mentala förfall som utspelar sig framför våra ögon, där alternativa kanaler inte är själva problemet utan symtom på en dysfunktionell samhällsutveckling, där etablerade medier spelar en framträdande roll då de tystar obekväma röster”.Det som håller på att hända, det ingen som vet men utan tvekan man söker till områden det man söker trygghet i sina skrivna ord via sina tankar det man söker “populismen” avsikt genom att förneka sig själv i det som verkliga tema handlar om. Vi förs i ett passiv sovande trans det folk har sluta att följa pga så få vill stå för äkta fakta om det som pågår på alla nivåer och som gör ett svag samhället det alla misstänker alla för det som även inte har gjort. Jag har påstått, flera gånger tidigare, att vi dras in i en “Demokratiskt Diktatur” det vi många beklagar men i andra hand det har varit vi som har utvald dessa. Man ska inte få det intryck pga “de är trötta på lögner och förföljelse av systemkritiska röster samt skamlös mobbning av människor som söker nya vägar för att de känner sig svikna av de politiska partier som skapat kaos och otrygghet”.Man skulle egna sig att besvara på tre frågor som vi alla, åtminstone många, har frågat sig i åratal : Vad kommer jag ifrån,vad gör jag här och var är jag på väg?

 • Antag att det någonstans i världen skulle finnas en bananrepublik som var genomkorrupt i toppen på i stort sett varje någorlunda mäktig organisation – en bananrepublik som kallade sig demokrati och vars massmedia översköljde människomassorna med utvalda sanningar, halvsanningar och lögner.

  Hur skulle du där vilja försöka få till stånd en positiv förändring?

  Skulle du sätta ditt förtroende till att rösta på något av deras korrupta partier?

  Eller skulle du verka för att inte ge någon som helst makt till dem som förstör genom att fullständigt bojkotta dem?

  Där skulle vi behöva bygga upp lokalt starka alternativa lösningar
  Och var och en av oss skulle behöva hjälpa till.
  Familjeföretag, småjordbruk, byalag – även i städerna, egna banker utan ränta – detta skulle vi bygga upp medan vi inte skulle ge något som helst stöd till förstörande krafter. Och TV:n skulle vi kanske kunna använda som fågelskrämma.

  “Vi ska gräva där vi står”, sjunger Björn Afzelius i sin sång
  Landet Bortom Bergen

  • Det har vuxit fram en aspekt till just om småsamhället och det visade sig i Kenosha i USA, när huliganer kom inbussade för att bränna ned stället, de blev inte igenkända personligen.
   Det har tydligen fått CNN att kappvända och kräva stopp för mordbränderna etc. mer om det på X22.
   Och de mordbränder som sker blir klassade som uppror och gör försäkringar undantagna. Att rösta för (D):s “fredliga protester ” svider alltså dubbelt.
   Däröver finns ju Class action lawsuite med verkan mot de styrande. Det gjorde ju en student superrik för en tid sedan.

 • Att publicera sig i fulmedia bakom betalvägg är inte fint. Folk kan få för sig att betala pengar för fulmedia som ljuger vilseleder och bedrar dygnet runt. Då blir man en del av det problem som man påstår sig vilja motverka. Fulmedia måste ersättas av finmedia.

  Finmedia:
  1. är evident sann. (d.v.s. far inte medvetet med olika former av välkänd osanning)
  2. källgranskar och källhänvisar
  3. har öppna fria kommentarsfält som konsekvent håller sig till sina egna kommentarsregler
  4. kan finansieras med reklam men får aldrig ha betalvägg
  5. går att läsa och kommentera med Tor-browser på högsta säkerhetsnivå, eller med NoScript eller LibreJS som blockerar spionerande skripts.
  6. har journalister som svarar på frågor eller reagerar på kompletterande evidens.
  7. försöker vara objektiv
  8. refuserar inte folks alster till oigenkännlighet

  Ska man bli fin får man lida pin. Det gäller även för Newsvoice.

 • Vad en Elchock ställer till med vet ingen. Inte ens psykiatrikerna. Det slungar en person våldsamt ut ur närvarande tid och ingen kan förutsäga var på tidspåret “patienten” eller rättare sagt den som blir drabbad hamnar Vi kan göra en massa saker, men vi kan inte dö. Så var någonstans personen hamnar bak på spåret vet ingen. En kula i huvudet är lindrigare. Elchocker är den mest grymma, bestialiska
  metod som vi tillåter psykiatrin ännu så länge att få fortsätta med. En anekdot: En samling psykiatriker erbjöds 10.000 dollar för att få vara “patient” vid en elchocks “behandling” Ingen utav de närvarande hade någon lust att tjäna dessa pengar.
  Att det är en ytterligt skadlig “behandlingsmetod ” är de mycket väl medvetna om.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *