Vid varmt väder är det viktigare än någonsin att dricka tillräckligt med vatten. Hydrering påverkar sinnet, humöret, minnet och inlärning, tankeförmåga och reaktionstid. Även om du bara är lätt uttorkad kan det leda till humörsvängningar och trötthet.

Text: Birthe Storaker | Översättning: Madeleine Lidman | Sommarmat att äta om det är överhettad. Foto: Mike von. Licens: Unsplash.com

För idrottare är hydrering viktig, särskilt under heta, fuktiga sommardagar. Barn behöver också vatten, särskilt när de är ute mycket och leker i solen. Att dricka vatten vid olika aktiviteter är mycket viktigt, men också under hela dagen rent generellt är det viktigt för alla, att fylla på med vätska.

Men det är inte bara vatten som hydrerar dig. Andra vätskor som juice, kaffe, te och sportdrycker räknas också. (Kaffe anses inte längre vara en dehydratiserande dryck) och 20 procent av ditt vattenintag kommer från maten du äter…

Läs mer om vilka råvaror du förslagsvis kan äta i sommarvärmen | Mediasamarbete med NewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.