Miljontals protesterar i världen mot en påstått geopolitiskt styrd coronaviruskris

publicerad 2 augusti 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Demonstrationer 1 maj 2020, Berlin. Foto: imengine.public.mhm.infomaker.io

NOTERAT. Kanske 100,000-tals människor samlades under lördagen i Berlin för att protestera mot Tysklands coronavirusrestriktioner som de anser har orwellska motiv. Demonstranterna utropade att slutet av pandemin har kommit medan myndigheter varnar för att epidemin kommer tillbaka.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Demonstranterna bar inte skyddsmasker i någon större utsträckning. Många demonstranter anser att coronakrisen är ett falsklarm, att påtvingad maskanvändning ska stoppas och att ett naturligt försvar mot viruset är bättre än massvaccination.

Polisen svarade med att försöka upprätthålla sociala distansregler och få demonstranterna att bära skyddsmasker utan större framgång. Polismyndigheten uppges nu upprätta ett brottsmål mot arrangörerna. Enligt ABC News stoppade polisen demonstrationen när allt för få ville bära skyddsmask.

Polisen uppskattar att det kom 17,000 demonstranter och att 20,000 personer samlades efter demonstrationen. Jämförande foton (nedan) antyder dock att antalet demonstranter kan vara betydligt högre än vad tyska myndigheterna uppger.

Demonstrationer mot cornarestriktioner första aug 2020 jämfört med Love Parade, 2001 i Berlin. Montage: Millennium Arts

ABC News skriver att protester mot restriktionerna i Tyskland attraherat många “konspirationsteoretiker” och “högerpopulister”, men nämner inget om att en majoritet av demonstranterna sannolikt bara är vanligt folk som bor i Berlin.

Läs mer och se bildreportage: Thousands protest in Berlin against coronavirus restrictions

Den tyska regeringen har lättat på restriktionerna sedan slutet av april, men reglerna för social distansering kvarstår, liksom ett krav på att bära masker i kollektivtrafik och i butiker.

Saskia Esken som är en politisk ledare i det tyska socialdemokratiska ungdomsförbundet i Tyskland skriver på Twitter att demonstranterna är oansvariga.

”De äventyrar inte bara vår hälsa, de äventyrar vår framgång mot pandemin och återuppstarten av ekonomi, utbildning och samhälle. Oansvarigt!”

Berlin, coronademonstration 1 maj 2020. Dump från The Berlin Spectator, Twitter-kanal
Berlin, coronademonstration 1 aug 2020. Dump från The Berlin Spectator, Twitter-kanal

Vissa politiker kallar demonstranterna för “covidiots”. En skribentTimes of Israel uppger att demonstrationen fick stöd av neonazis, men samtidigt kallar demonstranterna de tyska coronarestriktionerna för brunfärgade och auktoritära.

I skärmdumpen ovan från The Berlin Spectators Twitter-kanal uppger den tyska tidningen att demonstrationen i Berlin dominerades av coronaförnekare och nazister, men ser personerna i fotot som Berlin Spectator lägger ut att bestå av nazister? Se förstorat foto [även sparat på Archive.is].

Miljontals vanliga människor runt om i världen – inklusive sammanslutningar av praktiserande läkare – anser att coronarestriktionerna är överdrivna, inte gör nytta och att de tycks vara en del av en geopolitisk omstyrning av hela världssamhället mot en strängare och mer kontrollerad världsordning.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vi i Sverige har uppenbarligen haft det för bra för länge. Vi har blivit vana vid att vi inte behöver tänka själva, utan vi bara litar blint på våra myndigheter etc. Vi skulle verkligen behöva börja fundera. Jag är övertygad om att det finns massor av människor i detta land som vill det goda, som kan tänka, som gärna skulle ställa upp och visa var vi står. Vi vet bara inte hur vi ska göra. Jag skulle vilja få till en “paraplygrupp” där alla goda krafter sammanstrålar: Läkare och forskare som ser vartåt det barkar hän, organisationer som kämpar för mänskliga rättigheter, för fred, för hälsofrihet, mot 5G, mot allt annat sattyg som syftar till ökad kontroll och övervakning, och inte minst: alla medborgare som vill ha en bra värld att leva ett fritt liv i. Kan vi inte låta Berlin-demonstrationen bli startskottet för någonting åt det hållet? Vi måste visa att vi är mååånga och seriöst pålästa, inte några enstaka konspirationsteoretiker och foliehattar

  • Det är ju för att de onda krafterna äger media som det är så här.
   Även om det är många som vill gott så är det många, många fler som jobbar inom Big Food och Big Pharma och man biter inte handen som föder en.

 • Vad betyder “smittan”? Är det ett 100% säkert test som gjorts som visar på covid19 virus? Har man gjort obduktioner på “corondöda” som visar att döden berodde enbart på viruset?? Obduktioner i Lund visade inga (!) spår av virus hos coronadöda. Finns det någon människa tex. med normal hälsa/psyke, medelålder, ickemedicinerande, ingen wifi router i sovrummet som dött enbart av covid19?

 • Oavsett uppkomst är Covid 19 inte att leka med. Vi ser nu “klustereffekter” av större privata sammankomster, där en enskild smittbärare smittat flera med snabb ny spridning. Länder/regioner som släpper på strikta regler får se smittan komma tillbaka och tvingas återinföra stränga regler.

  Smittan är särskilt oroande i folkrika, tätbefolkade länder, områden och städer. Jag såg att hälften av Mumbais 18,5 miljoner invånare kan vara smittade. Liknande kan det vara i de flesta av utvecklingsländernas nya megastäder. Det kan orsaka ny fattigdom, matbrist och svält på ställen som nyligen börjat få det bättre.

  • Nu ska jag ägna resten av dagen för att installera fyra frekvenser av covid-19 på min Monikor. Ska bli spännande att se om jag är belastad.

  • Du har tydligen missat debatten om att de gamla som avlidit av covid-19 inte har fått adekvat vård med syrgas utan i stället har man satt in palliativ vård.

 • Nu kommer de att dö en plågsam död till följd av att de alla smittats av Corona.
  Black Lives Matter-demonstranterna världen över, däremot, klarar sig fint och behöver inte ta till några extra åtgärder. Detta är ett magiskt virus som fungerar selektivt, tydligen.

  P.S. Våra myndigheter är inte våra utan är hantlangare åt privata intressen. Som regel. D.S.

 • Relaterat, RT (2 aug 2020): ‘Masks are muzzles’: Protesters rally outside BBC HQ & march to Downing Street after UK govt widens mask-wearing orders

  “Activists took to the streets of London a day after the UK cabinet expanded its guidelines for mandatory face coverings. The demonstration comes amid growing skepticism worldwide over the efficacy of such policies.”

  https://www.rt.com/uk/496879-london-mask-protest-bbc-downing-street/

 • Underbart men varför händer inte detta i Sverige ?
  Har någon kontakter och kan få veta hur man organiserar för att få till en sådan här demonstration.

  Jag vill att vi ska samlas och protestera mot regeringens, oppositionens, myndigheternas, medias
  lögner och mörkläggning av pandemin, utbyggnad av 5G , påverkan av vädret, klimatförändringar, EU-bidrag , invandring.

 • Samtidigt som det demonstreras i Berlin, pågår en kampanj i SR/P1 för en att nu skapa en MYTBILDNING om orsakerna till den stora ekonomiska smäll vi står inför (vilken är orsakad av skuld mättnad), som kommer leda till en ekonomisk depression vi aldrig tidigare sett maken till, helt i klass med den 75-åriga myten om “6 miljoner gasade judar i nazisternas KZ-läger”.
  Det heter nu från vänsterns sida: “att i spåren av en besvärlig Corona pandemi, synes världen även få känna av mycket besvärliga ekonomiska problem”, som spås kommer göra mängder av människor arbetslösa.
  Således en variant av den gamla klassiska: “vem kom först, hönan eller ägget?”
  Att sedan Pandemin är just en planlagd “plandemi”, som beslutades redan år 2005 av organ inom FN, visar graden av kriminalitet hos Eliten.
  Alltså Delete the Elite!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *