Konservativa Amy Coney Barrett blir högsta domare i USA:s högsta domstol

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 september 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Amy Coney Barrett
Amy Coney Barrett
Amy Coney Barrett svärs in som domare i “Seventh Circuit”, 2017, enligt University of Notre Dame.
Foto: VWEAA, Licens: C BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

NOTERAT. Trumps administration har utsett Amy Coney Barrett (48), som är  konservativ och kristen, att bli högsta domare i USA:s högsta domstol. Valet får stora konsekvenser bla för den liberala abortlagstiftningen i USA. Demokraterna i USA reagerar mycket negativt.

Amy Coney Barrett efterträder den liberala domaren Ruth Bader Ginsburg, som gick bort i förra veckan 87 år gammal. Valet av ny domare innebär att den amerikanska abortlagstiftningen kan ändras och bli mer återhållsam, varnar demokrater och liberaler. Demokraterna vill ändra i abortlagstiftningen så att ett “dåligt foster” ska kunna aborteras ända fram till födseln och ett beslut om fosteravlivning (infanticide) ska även kunna göras när fostret finns utanför moderns kropp.

“The paediatric neurologist said the measure allowed termination “in cases where there may be severe deformities” or when there is a “foetus that’s not viable” outside the womb.”“Virginia late-term abortion bill labelled ‘infanticide'”, BBC

Demokraterna kopplar samma denna liberala lagstiftning med kvinnans jämlikhet och empati, medan många republikaner menar att det handlar om att denna liberala syn snarare är morbid, egocentrisk och i praktiken kan missbrukas på ett oansvarigt och impulsivt sätt.

”Om liberaler faktiskt brydde sig om att stärka kvinnor, skulle de applådera åt domare Amy Coney Barrett – en arbetande mamma med oklanderlig juridisk meritförteckning – och inte förnedra henne genom att attackera hennes kristna tro”, twittrade Sarah Huckabee Sanders, tidigare pressekreterare i Vita Huset, enligt Aftonbladet.

Infowars och Daily Mail skriver om hur en Tik Tok-trend som promotar fria aborteringslagar går ut på att kasta barn medan mödrar sjunger en aborteringssång. Konservativa anser istället att Tik Tok-trenden indikerar hur oansvarigt fria aborteringslagar betraktas av de liberala, medan mer seriösa förespråkarna för abortering hävdar att mycket lidande kan undvikas om ett vanskapt eller svårt skadat foster aborteras, även sent under graviditeten.

Demokraternas önskemål var att skjuta upp valet av ny högsta domare i högsta domstolen till efter nästa USA-val, men mest för att vinna tid, menar kritiker. Barrett kommer att sitta kvar på posten livet ut enligt praxis i USA. Det kan handla om 40 år.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hmm, så fiffigt, presidenten insjuknar under/på grund av nomineringsfesten för Amy Coney Barrett.

  Expressen (3 okt 2020): Sex av gästerna på nomineringsfesten smittade av corona

  “Nomineringsfesten för Amy Coney Barrett kan ha varit en stor smittohärd. Tillställningen samlade mängder av högt uppsatta gäster – minst sex har bekräftats smittade av corona. En av de insjuknade är Kellyanne Conway, presidentens tidigare rådgivare.”

  https://www.expressen.se/nyheter/sex-av-gasterna-pa-nomineringsfesten-smittade-av-corona/

  Och hur gick det här till? Trump har ju förordat Chloroquine och inte den experimentella medicinen Remdesivir, en polyklonal antikroppscocktail från Regenerons.

  Expressen (3 okt 2020): Experimentella medicinen som Donald Trump testar

  https://www.expressen.se/nyheter/experimentella-medicinen-som-donald-trump-testar-/

  We Are Change bidrar med några intressanta tankar och observationer om vad som nu händer med Trump:

 • Tack, Jan!

  Visst behöver vi även aktiva aktioner för att påverka det rådande systemet – och där är du ett föredöme och en stor inspiration!

  Ditt initiativ att granska utnämningen av Läkemedelsverkets GD är ett strålande exempel på det:
  https://newsvoice.se/2020/09/newsvoice-granskar-utnamningen-av-lakemedelsverkets-gd-del-3/

  Ännu lever vi formellt sett i en demokrati och det gäller att hitta vägar att avslöja dem som strävar efter att avlägsna och kringgå våra demokratiska rättigheter.

  Sverige – och världen – behöver en enorm upprensning och det är då av allra högsta vikt att kasta ljus över mörkrets handlingar och planer.

  Därför är det enormt glädjande att Estland nu tycks ha för avsikt att söka klarhet i vad som egentligen har skett när det gäller sänkningen av Estonia och alla de absurda åtgärder som följde på det.

  Här är en alldeles färsk och mycket hoppingivande redovisning för detta, där många av dem som kämpat alla dessa år sedan Estonia sänktes 1994, får komma till tals: anhöriga, sjö-folk, advokater, dykare, författare till böcker om Estonia – och alla är de enormt glada över att det äntligen tycks kunna bli ett klarläggande:
  https://www.youtube.com/watch?v=DWR8bAH_72A
  (BREAKING NEWS: Estland startar utredning om olyckan. Juri Lina avslöjar i Swebbtv Live)

  – Vi alla som vill leva i ett fritt och omtänksamt samhälle behöver kämpa för att tjänstemanna-ansvar införs och ingen – inte ens politiker – ska ha straffrihet och kunna blå-ljuga utan att behöva ta ansvar för det!!!

  – Och vi behöver direktdemokrati!!!

 • Hans, med stor respekt för ditt allmänna rättsmedvetande så vill jag ändå påpeka att vi alla lever i ett system vi till vardags kallar demokrati. Denna demokrati kan vara bra, mindre bra eller rent ut sagt skitdålig.

  Alldeles oavsett har vi mer att vinna på vårt aktiva civila motstånd mot den rådande ordningen inom systemet jämfört med att bara helt enkelt röstskolka och hävda att det ändå inte gör någon skillnad.

  Du är bra på att hitta länkar osv till stöd för dina åsikter men vi behöver inte mer diskussion, vi behöver mer aktioner för att påverka systemet.

  Min uppmaning till dig och andra blir därför att komma med förslag som aktivt försöker ändra systemet, att bara vägra deltagande visar bara på frustration utan förslag på åtgärder för att ändra systemet.

   • Denna läkare är helt rätt ute och behöver givetvis vårt stöd, frågan blir då HUR vi alla kan hjälpa till?

    Det är HUR vi kan hjälpa till som borde diskuterades, förvisso är det viktigt att tex få ut vikten av D-vitamin men om vi alla diskuterade HUR vi kan hjälpa till så kommer vi nånvart.

    Den här killen behöver allt vårt stöd och att distribuera videos som denna är helt ok, men vi måste organisera vårt motstånd mot skolmedicinens dödliga framfart.

    I din nästa kommentar så kommer du med en fiffig idé som aktiverar vårt motstånd, eller hur Hans??

    • Ja, den här killen behöver ALLT vårt stöd!

     Läkaren Mikael Nordfors är ärlig, modig och BRILJANT (och rolig!) – vilken kontrast till urdumma, korrupta, outbildade statister i regeringen!

     Direktdemokrati är vårt enda sätt att bli av med BOTTENSKRAPET i Sveriges politiska ledning.

     Tjänstemanna-ansvar är vårt enda sätt att rensa ut i den GENOMKORRUPTA statsapparaten.

 • En ny domare har utsetts i USA:s högsta domstol. Och människor börjar hoppas…

  – Hur kommer det sig att människor ständigt sätter sitt hopp till nya ledare?
  – Är det mänsklighetens ledare som kommer att ge en bättre värld?
  – Kommer rättfärdighet och rättvisa genom att ledande människor visar vägen?

  Ständigt har enskilda människor satt sitt hopp till nya ledare – allt under det att världen sjunkit allt djupare i onda krafters våld.

  Jag tror att det är mycket viktigare att var och en granskar sig själv och vidtar åtgärder för att sluta att vara en ond kugge i ett ont maskineri.

  Onda ledare skulle aldrig kunna genomföra sin agenda utan att ha ett stort stöd hos en mängd enskilda människor.

  [Text om och länk till Estonia-katastrofen raderades. Off-topic.]

  Hela vårt samhälle genomsyras av sekretess, hemligstämpling, tystnadseder, tystnadsplikter och mörkläggning.

  – Varför sätter enskilda människor fortfarande sitt hopp till dem som mörklägger och bedrar?

 • Att omge sig med judiska rådgivare kan bli ödesdigert för vissa grupper. Både Roosevelt och Churchill hade visst många sådana s.k. rådgivare och det märks fortfarande. Det finns så många gropar att ramla i och
  jag tror att Donald Trump har valt några riktigt vassa rådgivare. Som vi alla (förutom The Deep State)
  kommer att se nyttan av. Den “”Djupa Staten”, som vi har en stor del i, kommer vi, enligt Carl Norberg, att rättmätigt att få lida för. Trump arbetar för att bli av med denna belastning i vårt samhälle och det ser vi återverkningarna av i stort sett varje dag och de leter efter skandaler i Trumps förflutna oförtrutet. De äger i stort sett MSM vilkas “Nyheter” vi får ta del av. Klimat”frågan” och Kinaviruset som är förödande för i stort sett alla. Tur och skönt att det finns alternativa alternativ.

  • Både Roosevelt och Churchill var styrda av hemliga sällskap. Roosevelt var högt uppsatt frimurare och Churchill var medlem av Ancient Order of Druids.

   Tyvärr är det, enligt vad jag alltmer blivit övertygad om, väldigt svårt att nå en viktig position i samhället (i förmodligen alla länder över hela jorden) för den människa som inte svurit lydnad och tystnad åt något hemligt sällskap.

   Det finns enormt väl utbyggda nätverk av hemliga sällskap som lockar människor med karriärs-möjligheter och som på ytan ger ett sken av att vara elitistiska välgörenhetsorganisationer.

   Det är min uppfattning att dessa nätverk är samordnade och jag anar att de högst upp styrs från Rom.

 • RBG var ju en politisk domare, en socialist mao.
  Hon ville skriva om ”konstitutionen” på egen hand och göra den som socialisten Obama uttryckte det ”LEVANDE”!

 • Den högsta makten i USA delas mellan presidenten, kongressen (senaten, representanthuset; 100 repr 435 ledamöter) och Högsta Domstolen, HD, med 9 domare.
  I februari 2016 avled den kristne och konservative HD-domaren Antonin Scalia i Texas under ytterst märkliga omständigheter. Mord hävdade många! Han hade utnämnts av Ronald Reagan 1986 och satt alltså i 30 år på sin post, hatad av många, inte minst bland demokrater. President Obamas utnämning i mars 2016 av sin kandidat, blockerades dock av senatens republikanska majoritet. Så det blev istället den nytillträdde president Donald Trump, som i april 2017 kunde nominera Neil Gorsuch till att överta den tomma stolen efter Scalia.
  Det har således alltid varit slagsmål om platserna i HD, eftersom HD ju har stor makt. Republikaner och demokrater synes ha varit ständigt i krig med varandra om att erövra en HD-post.
  Talar vi klarspråk, så handlar det faktiskt om hur vida HD-majoriteten skall vara i kristen eller i judiska händer! Innan domare Scalia’s hädangång var fyra av nio ledamöter judar. Alltså 44 %! Detta i ett land där antalet judar inte överstiger tre procent. När t ex Obama år 2010 utsåg den judiska Elena Kagan, en ytterst stridbar kvinna för judiska intressen, hade stridsröken legat tung och tät. Särskilt som president Obamas rådgivare var israeliten Rahm Emanuel som utsågs att bli Vita Husets personalchef.

 • Barrett är, om man ska tro amerikanska beskrivningar, framför allt konstitutionalist. Det vill säga konstitutionen ska tolkas bokstavligt och att all lagprövning ska ske mot konstitutionens bokstav. Det innebär bland annat att hon är stark second ammendment försvarare, vilket plågar demokraterna.
  Att hon är kristen är fortfarande närmast en självklarhet i USA. Låt svenskarna förfasas över det, amerikanerna gör det inte. För övrigt var demokraternas mest hyllade president katolik, JFK.

  @Hans Dahl, hur kan du känna till Phi Beta Kappa om det är hemligt? Varför har du tillång till deras medlemsmatrikel, om du kan peka ut Barrett som medlem?

  • Mats Jangdal, det finns ju en mängd sällskap och organisationer vars existens är kända och vissa av dess medlemmar, men som i övrigt är hemliga.

   Bilderberggruppen är ett bra exempel på det. Vi vet att den finns och vi vet även att flera av Sveriges ledande politiker deltagit i dess möten.
   Men ingen som deltar får berätta något om mötena.

   På samma sätt är det med det hemliga sällskapet Skull and Bones, där flera presidenter och presidentkandidater i USA är och varit kända medlemmar.
   Men även i Skull and Bones är medlemmarna förbjudna att yppa för utomstående vad som försiggår.

   Det förhåller sig på samma sätt med Katolska kyrkans hemliga militära ordnar: Opus Dei, Jesuitorden, Tempelriddarorden…

   När det gäller Phi Beta Kappa så är det på samma sätt. Organisationen har en fasad, men det mesta är hemligt.

   Alla dessa hemliga sällskap, ordnar och organisationer är inte hemliga till sin existens, men till sitt innehåll.

   Över hela världen finns det Frimurarorganisationer. Även de fungerar på samma sätt.

   Denna typ av organisationer påminner i sin struktur mycket om Maffian.
   Varje medlem binds av tystnadseder och lydnadseder.

   I USA finns det en mängd organisationer som har denna struktur vid universiteten och de har som mål att värva begåvade studenter.
   Väldigt många av dessa hemliga organisationer har ordkombinationer från det grekiska alfabetet.

   Det är ingen hemlighet att Amy Coney Barrett är medlem i Phi Beta Kappa. Så här står det i Wikipedia om henne:

   “Barrett studied English literature at Rhodes College in Memphis, Tennessee. She graduated in 1994 with a Bachelor of Arts magna cum laude and was inducted into Phi Beta Kappa.”

   Här kan vi läsa lite om Phi Beta Kappa:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Phi_Beta_Kappa

   Frimurarorganisationerna, Jesuitorden, Tempelriddarorden, Skull and Bones…

 • Ett mycket viktigt val för USA och för Trump. Han skapar ordning i röran som Demokraterna har ställt till med under så många usla presidenter. Bra för Amerika och för oss. Hoppas att han vinner trots att Demokraterna försöker sätta käppar i Trumps framgångsrika hjul. Hans administration är tydligen otroligt vassa och städar upp i villervallan vars verklighet bara kan bli värre om Demokraterna vinner.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *