Ingemar Ljungqvist: De svenska maffiaklanerna Wallenberg och Bonnier måste exponeras

publicerad 9 september 2020
- av Ingemar Ljungqvist
Ingemar Ljungqvist, feb 2020. Foto: NewsVoice.se

KRÖNIKA. I helgen gick äntligen polischefen Mats Lövfing ut och talade klarspråk om det importerade våldet i Sverige. Det rör sig om minst 40 familjer som tagit sig till Sverige för länge sedan och successivt byggt upp brottssyndikat, där familjen är kärnan i verksamheten.

Text: Ingemar Ljungqvist, Uppsala. Dr Sc  1999 (OIUCM), hälsoredaktör på Almanova.eu | Bild: Ljungqvist. Foto: NewsVoice

Det handlar om verksamhet som ger dem pengar i överflöd oftast grundad på ren kriminell verksamhet. Samma gäller i Uppsala där en del invandrare kom till Sverige för länge sedan och med utgångspunkt i stadsdelen Gottsunda byggt upp ett imperium.

Mats Lövfing var också den chef som förutom klarspråket också visade på en del goda exempel där man faktiskt lyckats vända trenden och ett exempel är Södertälje. Lövfing gav också kritik mot den urusla samordningen mellan olika myndigheter och indirekt mot politikerna som mest tävlat om att lägga fina förslag som ska ge flest röster – inte lösa problematiken.

Mats Lövfing hävdade bestämt att detta är ett samhällsproblem av vidd och lösningen måste bestå av två delar. En humanistisk del där man ger rekryteringsbasen, ungdomarna en chans till ett fullgott liv – utan kriminalitet, samtidigt som polisen, med bistånd av allmänheten besegrar maffian genom att med olika medel rikta sig mot toppen av organisationerna.

Jag fick detaljerna klart för mig vid möte på Polishuset i Uppsala redan i januari i år. Det presenterades skrämmande ny information, men det är också skrämmande att se mediernas uppvaknanden sedan några dagar. Detta senkomna uppvaknande beror på att de stora media har en agenda där vissa frågor inte får ställas.

Svenskarna utbrända av elektrosmog

Under tisdagen brakade en annan nyhet ut i media, vars ekonomiska och samhälleliga konsekvenser är jämförbara. Det var utredaren Ulrik Lidwall på Försäkringskassan som visade på den nya och ökande sjukskrivningen i Sverige. Det handlar om sjukskrivningar baserade på diagnosen utbrändhet.

För mig som haft stadiga kontakter och lyssnat till Örjan Hallberg, Kalle Hellberg, Olle Johansson, Mona Nilsson  och Lennart Hardell plus massor med patienter så har vi en förklaring till fenomenet. Majoriteten av de som får diagnosen utbrändhet borde undersökas med avseende på elöverkänslighet. Då skulle man säkerligen få en mer adekvat benämning på sjukdomen samtidigt som den förklarar orsaken. Eftersom den diagnosen inte får skrivas ut så lurar man alla andra utom de som skriver ut psykofarmaka. De tjänar stora pengar  på detta medan den sjuke riskerar att få tilläggsdiagnosen läkemedelsskadad så till vida att det inte är opiumbaserade läkemedel. Då kan ödet bli ännu värre.

Försäkringskassan: “Skicka mig gärna material”

När jag ringer upp Ulrik Lidwall på Försäkringskassan undrar jag om han i utredningen ställer frågan om detta kan bero på elöverkänlighet dvs påverkan av de artificiella fälten från 3G och 4G, så var det utanför hans direkta kompetens. Han hade inte med den frågeställningen, men han är öppen för att ta med den i den fortlöpande uppföljningen av undersökningen. “Skicka mig gärna material”, säger han per telefon. Lindwall är också en tjänsteman som delar uppfattningen, med mig, att hans förra regeringspartner försäkringsministern Annika Strandhäll var både ambitiös och kunnig.

Innan Bubblan Brister

Därför är det ju också förståeligt att media glömmer frågan om den verkliga orsaken till de ökande sjuktalen. Allra bäst beskriven finns den i framlidne Örjan Hallbergs bok “Innan bubblan brister” Han visade att redan vid starten av FM-bandet (radio) och TV på sent 1950-tal att det skedde en liten ohälsoknyck på dödstatistiken i Sverige. Sedan har Lennart Hardell med flera fyllt på och näst intill övertydligt visat att införandet av 4G fick kurvorna för bland annat sköldkörtelcancer och malignt melanom att göra abrupta hopp uppåt.

Svenska maffiaklaner

Här kommer den andra maffian in i bilden och det är de verkliga styrande krafterna i vårt land för bakom 3G, 4G och 5G finns telekomgiganten Ericsson. Bakom dem står som doldisar Wallenberg-klanen och att massmedia håller tyst ska man nog tacka en annan familjeklan i Sverige för: Bonnier-klanen. Enligt författaren Nikola Majstrovic dominerar och styr familjen Bonnier bort emot 80 procent av vad som får sägas och tryckas i svenska medier. Det är också en osynlig hand som skickar fram de av ovan korrumperade (stora anslag) forskarna Maria Feychting och Anders Ahlbom från Karolinska, när det gäller att blåljuga för politikerna om att elöverkänslighet är blott ett hjärnspöke.


Att sedan både Wallenberg och Bonniers går i armkrok med Rockefeller och Soros och ställer upp med JAS-plan i de krig i Mellanöstern som ger upphov till misär och flyktingströmmar (Soros) visar att det finns ett visst samband mellan manschettmaffian och den importerade.


Utan sanning, ingen förbättring

Mats Löfving har åtminstone tagit bladet ur munnen och beskrivit sanningen. Nu hoppas vi bara att Försäkringskassans Ulrik Lidwall ska få sina överordnade att även de tala sanning om ett av det absolut värsta miljöproblem vi har i vårt land, elektrosmog. Kan vi få bubblan brista också i detta ärende eller ska maffian fortsatt tvinga i oss lögnerna?

Text: Ingemar Ljungqvist.  Dr Sc  1999 (OIUCM) hälsoredaktör på Almanova.eu

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • @Ewa och Jan främst. Till Ewa jag är iallafall inte frimurare, Men Norberg verkar svara undvikande (?!?). Jan Norberg har dock i artikeln om Globalister och Socialister … – krossa Trump bekänt en del av sin egen färg. Det är för övrigt mycket i den artikeln som jag delar i sak. Likadant har Norbergs motlägg mot Peratt flera delar som jag gillar.
  Men Norberg är också envisheten själv. Alltså ska jag försöka oerhört kort definiera vad jag menar med själva barnet i det socialistiska badkaret. Det är begrepp som rättvisa, jämlikhet och en viss demokratisk kontroll över produktionsmedlen. Detta för att åstadkomma hälsa, utbildning och föda åt människorna i varje land. Också paragraf 23 i FNs Mänskliga Rättigheter är grundläggande för mig.
  Enklare uttryckt: Vi ska ha som ett mål ett samhälle där vi arbetar med och för varandra. Inte ett samhälle där vi arbetar åt andra (under slavliknande förhållanden ).

  Kom igen Norberg!!

 • Det var väl ungefär det jag menade. Oavsett vad de olika partierna kallar sig, så blir slutresultatet av deras politik detsamma. Men så ser man ju representanter från de flesta partier komma ut från Bilderbergs och Trilaterala kommissionens möten också. Debatterna är bara skådespeleri.

  Personligen så är jag säker på att partier som går emot agendan, vilken den nu må vara, inte ens tillåts komma i närheten av någon riksdag. Diktaturer och ismer kommer och går, men i toppen sitter alltid samma människor och drar i trådarna.

 • Jag kan bara konstatera att alla regeringar de senaste decennierna, oavsett konstellation, har lämnat landet i ett sämre läge efter sig än det var då de tog över. Riksdagen har varit slående överens i alla stora frågor, och håller varandra om ryggen då de väl har chansen att fälla varandra.

  Sluta att haka upp er på vänster/höger. Oavsett vilket så är det svenskarna som har visat sig stå som förlorare. Folkutbytet framför allt.

  • Anders Söderlund, förvisso är det som du säger, men även i helvetet finns det gradskillnader.

   Att definiera vad som är socialism är en fråga som ingen kan bortse i från då just Riksdagen består av representanter från olika politiska partier, de flesta av dem mer eller mindre socialistiska.

   Alla de vilka INTE vill debattera skillnaden mellan socialister och icke socialister är nästan undantagslöst själva socialister, ta bara artikelförfattaren här ovan, Ingemar Ljungkvist.

   Han vägrar envist att besvara frågor m a a artikeln han skrivit, fråga dig varför.

   Det kanske är dags för den gode Ingemar att släppa ut sitt socialistiska badvatten och låta de socialistiska barnen åka med vattnet ut. Kanske blir han ren från sin socialistiska vurm.

   Anders, med detta sagt ser jag tex M, C, L, SD som socialister så att S, V och MP är i gott sällskap. Det handlar nu om att ta ställning på ett sätt där vi sätter patriotism och konservatism före socialism i olika former.

 • @ Agneta Norlin 16 september, 2020 at 22:07

  Att omvärlden skulle ha bättre koll på hur det står till i Sverige är nog en sanning med viss modifikation. Artikeln du refererar till (daterad i oktober 2018 och som iofs är bra) beskriver läget i det kaos som uppstod efter valet 2018 och det lån som då upptogs kan ha haft flera orsaker om jag är hyggligt rätt informerad.

  Däremot är artikeln i övrigt en ganska bra beskrivning för den starka ställning som Wallenberg har via sitt Investor i Sverige. Två år in i Donald Trumps mandatperiod så insåg dessa svenska globalister vartåt det lutade och därför har dessa svenska representanter tillsammans med övriga världens alla globalister samlat sig för att verkligen göra allt i sin makt för att hindra Trump från att bli omvald.

  Wallenberg i all ära men de är småhandlare på den globala scenen, USA:s samlade oligarker och övriga finanselit med Wall Street som scen har investerat mycket tungt globalt och då främst i Kina. De kunde i sitt livs vildaste fantasi aldrig föreställa sig att Donald Trump skulle vinna valet 2016.

  I synnerhet inte som de under många årtionden via sina olika lobbyister haft alla politiker i sitt fasta grepp via mutor och kampanjbidrag, etc.

  Dessa globalister skiter högaktningsfullt i välståndsutvecklingen inom västvärldens olika nationer, de ser bara till avkastningen på sitt eget kapital via börsernas aktiekurser.

  Så långt följer de den kapitalistiska och globala agendan, det som är nytt är hur dessa globalister lurar skjortan av alla genom att infiltrera och få världens alla olika former av socialister att springa deras ärenden. Ta bara BLM, Antifa, mfl så är de ju de helt beroende ekonomiskt av dessa globalister.

  Målet för socialister är att få MAKT och då helgar målet medlen, ta bara det demokratiska partiet i USA vilka stödjer och uppmuntrar till inbördeskrig för att få bort Trump och själva återta sina forna maktpositioner. I Sverige är det på samma sätt när 8-klövern säljer sig för de 30 silverpenningarna.

  Socialister är inte bara obehagligt maktgalna, de är oxå väldigt osolidariska gentemot det folkflertal som vaknar varje morgon, går till jobbet och sliter ihop till de skatter som dessa socialister villigt spenderar på olika miljöillusioner, migrantpolicies och andra för välfärden dränerande svarta hål.

  NU måste du fan komma fram ur din grotta Ingemar Ljungkvist, svara först på mina frågor som jag ställt tidigare i tråden här ovan. Sedan kan du ju fortsätta med att skriva en artikel om vad du föreslår betr Wallenberg.

  Hoho, nu kan du komma fram Ingemar!!!!!!!!!!!!!!

 • @ ingemar ljungqvist 16 september, 2020 at 11:51

  Sådärja Ingemar, äntligen som Gert Fylking skulle ha uttryckt det!!

  Ditt offentliggörande av partisympatier satt långt inne, men det hedrar dig att du själv tog loven av mina ganska enträgna påtryckningar och redovisade dina socialistiska sympatier. Dock har du en bit kvar då du fortfarande hyllar de socialistiska grundidealen (“även om jag inte slänger ut barnet (den goda kärnan i vänsterkonceptet) med badvattnet”.

  Många av vänsteranhängarna har extremt svårt att göra upp med sitt förflutna inom vänsterrörelsen, förnekelsen är besvärande påtaglig.

  Undantagslöst så anser socialister att det i grunden inte är nåt fel på ideologin, det är bara att den “rätta” formen av socialism aldrig nått ut på rätt sätt. Socialismen har inte framförts av rätt personer då de inte förstått hur bra socialismen egentligen är för oss alla. Eller hur Ingemar?

  Fick du bara tala om för alla hur den korrekta versionen av socialism skulle implementeras så vore allt frid och fröjd, eller hur?

  Såna är ni alla socialister, ni hänger er kvar vid era gamla darlings och vägrar envist göra upp med era livslögner som ni levt med under så många år. Varför Ingemar??

  Istället försöker ni numera framstå som “opolitiska” i alla frågor men ränderna går aldrig ur en sann socialist och det märker vi övriga väldigt tydligt när du tar till orda Ingemar.

  Nu struntar vi i detta och går på sakfrågorna istället, jag har här ovan ställt ett antal frågor med anledning av din artikel och det vore synnerligen klädsamt om vi nu efter allt pennfäktande kunde ta oss an dessa frågor (gå tillbaka i flödet så hittar du mina frågor).

  Kom igen nu Ingemar!!! Svara på mina frågor!!

 • @Norberg. Jag ville förmedla att de verktyg som hjälper oss att avlöva maffian, dvs makter som använder våld för att dominera, vare sig dessa är svenska rikemansfamiljer eller brottsliga klaner med ursprung i mellanöstern är många. Det berör som i Örebro också att man måste stärka sin egen person; att kunna hantera begrepp som kärlek, ilska, frustration och att motstå den rädsla som makten sköljer oss med när de använder Coronan i tid och otid.
  När det gäller mig själv (vilket inte borde vara så intressant) men du är ju ihärdig, så kan vi väl vara överens om att jag varit aktiv vänsterpolitiker (både VPK och V) från 1974 ca tills för några år sedan. V:s sätt att behandla en riksdagsman bland de egna, Egon Fridh, var remarkabelt. Egon hade skrivit på ett dokument där han som parlamentariker skrivit på att han krävde sanningen bakom WTC den 11 september. Här gjorde Bonniers en attack mot den sanningssökande Egon via bla TV4. Då, istället för att hela V:s riksdagsgrupp skrev på samma dokument tvingade de Egon Fridh att ta bort sin underskrift. Så uppträder bara människor med en ryggrad av spagetti. Samma nu när man i V påstår att klimathotet är ett resultat av människans aktivitet, samtidigt som man frikänner forskarna att ligga bakom Corronaviruset (De skyller väl på en fladdermus) Då har man helt vikt ner sig för den yttersta makten.
  Men de problem vi står inför nu är så stora: migration med våldsbrott och kriminalitet i sitt följe, raserad trygghet för de flesta andra svenskar osv, osv gör att det kräver mer av oss för att stoppa den utvecklingen. Jag menar nu att Gandhis recept vore mer tillämpligt. En ohörsamhet och ett enande av de allra flesta i Sverige. Så jag har numera mycket lite gemensamt med Vänstern, även om jag inte slänger ut barnet (den goda kärnan i vänsterkonceptet) med badvattnet.
  Tillbaka till verktygen Din ilska är en bra början. Rädslan är farligast ; då viker vi ned oss. Själv tar jag gärna Zoe på orden i denna: https://www.vaken.se/wakeupglobe-i-orebro/ (en längre version än den du läst) dvs. Det är viktigt att fokusera på ljuset och rikta ljuset mot det mörka. Undvika att fokusera på själva mörkret. Då riskerar vi att döma ut alla potentiella medmänniskor för deras åsikter – inte för vad de gör.
  Jag anser att din ilska är en bra början – men slår den över i hat blir det nya du försöker bygga upp färgat av känslorna. Ta bara staten Israels historia. Hatet mot nazismens övergrepp var drivkraften. Nu har den slagit ut i en egen hatstat.
  Jag försöker hellre se till vad olika människor kan bidra med i en konstruktiv process. Du bidrar ju med din yttrandefrihet. Den är viktig
  Detta är ofullständigt, men ändå ett ärligt försök att svara på en del av dina frågor.

  Ingemar Ljungqvist. Du kan ju också kolla min kommentar på Sasserssons nyhet om den kinesiska visselblåsaren

 • @ ingemar ljungqvist 15 september, 2020 at 22:25

  Ingemar, din “yvighet” fortsätter och du vill ju uppenbarligen förmedla något med din länk till Wake Up mässan i Örebro. Frågan är vad du egentligen vill förmedla??

  På vanligt vänstermanér så skyller du på bristande tid för att slippa debattera sakfrågorna m a a din ursprungliga artikel härovan. Som artikelförfattare ser jag det självklart så att du borde försvara din artikel då någon ställer frågor kring den, varför undviker du detta??

  Du verkar mer intresserad av att få ut ditt något förvirrade budskap än att verkligen deltaga i debatten, vadan detta??

 • @Ingemar
  Juri Linas gullande med den tyska herrefolksmentaliteten ser jag inte som särskilt viktigt, lika lite som andra extremisters herrefolksmentalitet, men det var nog väldigt intressant ändå, särskilt med Ole Dammegård, kan jag tänka mig. I övrigt ser det mycket sekteristiskt ut att påstå sig sitta på “sanningen” likt fulmediernas demagoger. Inget jag kan rekommendera att ta efter.

  @Gabor Tiroler
  Personligen tror jag mer på faran med för många Youtube-klickbeten som kan göra foliehatt av vem som helst som inte är skeptiskt lagd, inte kan analysera eller är alltför känslostyrd. Faran med medier i allmänhet är snarare godtrogna individer som betraktar dem utan att känna till de vanligaste formerna av lögn och som inte pausar för att ställa skeptiska frågor.

 • Ingemar griper över ett enormt område och flera av avsnitten skulle förtjäna djupare analyser och dokumentationer. Icke desto mindre visar han det övergripande mönstret och det är rikemännens, makthavarnas och massmedias samspel (sådana som Wallenberg och Bonnier). De vill kontrollera och utnyttja folket. Till detta passar till synes aparta metoder som 5G och pandemin.

  Pandemin skrämmer människorna till tystnad och lydnad. 5G är ett bra verktyg att sätta ner deras motståndskraft och att plantera lämpliga tankar i deras huvuden.

  • Så klart kommer en Vänsterpartist till Ingemars försvar. Det är som jag sagt tidigare en ganska stor skara vänstermänniskor som tidigare fått husera fritt här hos Newsvoice.

   Ingemar vill uppenbarligen inte ta debatten själv och därför “förbarmar” sig en partikamrat i hans ställe, men även Gabor T tar inte debatten utan han fortsätter krypskyttet från vänsterbunkern.

 • @ ingemar ljungqvist 10 september, 2020 at 21:34

  Jag har funderat en stund på din utsträckta högerhand, snällt tänkt av dig och det uppskattar jag som ett försonande drag.

  Vilket i sin tur fick mig att reflektera lite över hur jag ska förhålla mig till din “öppna höger”.

  Min inställning är att det i första hand är sakfrågorna som skall debatteras, tyvärr landar detta ofta i att den/de vilka hyser andra åsikter än mina egna reagerar på två sätt.

  Endera blir man förbannad och försöker på olika sätt gå till attack mot mig som person, eller så försöker man förlöjliga och på andra sätt chikanera mig som person.

  Detta tillsammans med faktum att politiska åsikter skall stå pall för olika slags polariseringtekniker har gjort att min debattstil blivit ganska uppfordrande. Det är ett medvetet val för att verkligen åskådliggöra skillnaderna i politik. Polarisering av debattklimatet tvingar fram socialister som dig att verkligen argumentera för sin åsikt.

  Det är nog ganska ovanligt i Sverige och något som många hjärntvättade och konfliktobenägna svenskar inte vill ha, dvs det är först när man konfronterar tex dig för din socialistiska grundinställning som du tvingas gå i clinch och försvara dina åsikter, något du hittills gjort allt för att undvika.

  Du själv är ganska konfrontativ, åtminstone i vissa sammanhang, du är nog minst lika temperamentsfull som själv är. Å andra sidan är det en fröjd att se dig vildsint attackera opponenter i vissa möten där du springer omkring i dina raggsockor och höjer rösten ordentligt.

  Nåja, jag stänger aldrig några dörrar men det verkar långsökt att du och jag skulle kunna bilda nån slags radarpar med så diametralt motsatta uppfattningar betr de politiska kärnfrågorna.

  Mitt förslag blir att vi någorlunda sansat först kan debattera sakfrågorna som jag pekat på i min kritik till din artikel här ovan. Skulle vi lyckas enas om de saker där vi faktiskt delar uppfattning så är det min övertygelse att det inte möter några hinder att agera tillsammans. Jag har ju tex skrivit artiklar som behandlar den nymornade Vänsternationalismen.

  Ett tips på vägen Ingemar, du har utvecklat en teknik som gör att du vid en första anblick nog inte betraktas som den veritable socialist du är. Det är skickligt.

  När du möter någon som mig försöker du på sedvanligt vänstermanér glida undan och slippa svara på det jag kritiserar dig för. Du vill fortsätta framstå som den gode, humane och snälla farbror Ingemar vilken vill alla gott och som är maximalt inkluderande (typisk vänsterfloskel).

  Two faces have I som meloditexten beskriver.

 • Jag är besviken på de som kallar sig för demokrater, socialister eller liberaler. Ja även de som kallar sig för nationalist eller har kristet konservativa åsikter. Jag förstår Jan N:s upprördhet och ilska mot sådant trams som framkommer i denna artikel, mer socialistiskt skit vill jag inte läsa mer nu vill jag ha verkliga åsikter om åtgärder som verkligen är menade att tas på allvar.
  Varför är det ingen som kräver förbud att tillhöra en kriminell organisation som att tillhöra ett kriminellt gäng? Inte ens SD eller vad jag förstått AFS har jag hört något om detta.
  Eller krafttag mot våldtäkter mot Svenska kvinnor som vägrar gå ut på kvällarna. Varför ska ett offer kallas för rasist när hon eller han för den delen säger att våldtäktsmannen var svart eller brun eller arab, afrikan?
  I artikel är allt bara floskler ingen handling. Gap på poliser att de ska handla mot gängen men sedan då? Vad blir påföljden. Kräv obligatorisk utvisning av alla kriminella invällare. Öppna upp för avhysning till ett utomeuropeiskt land när våra fängelser är fulla, det går att bygga fängelser i Sibirien eller Samoa öarna ex eller varför inte Kambodja. Går det att få vara anonym?

 • Ok, Ingemar då fortsätter vi debatten under strängt överinseende av Chefsideologen Sassersson.

  Jag vill med emfas understryka att vi sannolikt delar uppfattning om i stort sett alla de olika samhällsproblem vi ser varje dag.

  Det är hur att åtgärda problemen som skiljer oss åt, samt att du många gånger undviker kritik av problem skapade av socialister. Låt mig därför få ge min definition av socialister i Sverige. Alla dagens 8 riksdagspartier är mer eller mindre socialister, SD är inte undantagna.

  Jag har ett otal gånger här hos NV uttryckt min stora beundran för Hans Jensevik vilken driver Nix to the Six upproret. Så även där är vi överens Ingemar.

  Läser man dock vad du skrivit i den länk du hänvisar till så framgår ju att du helt undvikit att ta upp Utbildningsminister Anna Ekströms roll i att lyfta ut en hel del invandrarungdomar ur underlaget för PISA-rapporten. Hon vill ju mörka och försköna. Varför tar du inte upp detta i din artikel?? För att det är en socialist som är utbildningsminister??

  För er som vill läsa vad Ingemar skrivit så är länken här https://almanova.eu/2019-ars-pisa-rapport/

  Du prisar oxå Jan Björklund något som förvånar mig storligen då det är han som är ansvarig för stora delar av förfallet inom svensk skola, han är definitivt inte höger som du försöker hävda. Oavsett hans officiella partitillhörighet så är han en veritabel socialist med liberala förtecken.

  Läs gärna mina två artiklar om svensk skola, se länkarna här.
  https://newsvoice.se/2020/09/har-svensk-vanster-ratt-i-sin-kritik-om-friskolor/

  https://newsvoice.se/2020/09/internationella-engelska-skolan/

  Så över till din dagsfärska artikel hos NTS där du prisar AFA. AFA är en organisation som i grunden styrs av fackföreningsrörelsen med passivt stöd från Svenskt Näringsliv och kan därför klassas som ett tydligt partsintresse. För att omfattas av AFA:s försäkringsskydd så måste du vara fackmedlem, vad säger du till alla dem vilka inte vill vara fackanslutna via kollektivavtal och därigenom indirekt stödja den socialistiska agendan??

  Länken är här https://www.nix-to-the-six.se/blogg/195-foer-en-baettre-skola

  Du förespråkar en teknisk lösning av skolans problem, tyvärr sitter inte lösningen i en teknisk applikation. Det är i mentaliteten hos politiker, skolans ledare och lärare som problemen finns, för att inte tala om elevernas bristande respekt för både skolan och dess auktoriteter. Skall man vara självkritisk så är det vår generation som låtit skolan förfalla som den gjort, dvs vi har röstat fram politiker vilka låtit socialismen få ett alltför stort grepp över skolan. Varför tror du att föräldrar inte vill ha sina barn i kommunala skolor?

  Skolan behöver minsann ingen “demokratireform” i sann socialistisk anda, den behöver ordning och reda, konkreta kunskapsmål och mätning av dessa samt en ökad disciplin med fokus på kunskapsinlärning. Det är just den intellektuella förflackning vi sett ta plats under många årtionden under socialistisk ledning som gjort att skolan hamnat i kris, ta en titt på Finland.

  Avslutningsvis skulle jag vilja ge dig rådet att fundera ett par varv extra innan du sätter fingrarna på tangentbordet, det blir väldigt yvigt när du tar till orda.

  Du bist dran!!

  • För att inte vara för yvig så ställer jag upp bakom de allra flesta rösterna vid Riksdagens öppnande fångade fint av Jesper Johansson. Se denna (Speciellt mannen i delvis samekläder) https://www.youtube.com/watch?v=S-BF71DY5ok&pp=wgIECgIIAQ%3D%3D&feature=push-fr&attr_tag=IXnUvKccy0xrUlHG%3A6
   Delar helt din uppfattning om att man borde göra en fullödig bok över Bonniers-Wallenbergs inflytande i Sverige. Nikola Majstrovic har gjort två mycket bra delanalyser bl.a hur man delade upp imperiet efter Ivar Kreuger, förmodligen med hjälp av Stalins hejdukar när det gällde att mörda Ivar. Däremot ser jag hellre att Nordangård tar sig an den uppgiften.
   Eftersom jag försöker se det hos positiva hos de flesta så ser jag din ilska som en bra drivkraft för en förändring. Men du får det svårt att få en kraftfull majoritet bakom dig eftersom du är alltför exkluderande.
   Men vår ordväxling här i kommentarsfältet betyder ju att tes -> antites verkar gå mot en syntes. Vi kanske kunde göra ett antal debattartiklar tillsammans. Kontakta mig gärna på kwame.ingemar@hotmail.com Jag välkomnar dig med en öppen högerhand som hälsning.

 • Norberg främst. Kul att du höll med mig på flera punkter. Men hur ska vi få bukt med globalisterna om vi splittrar upp oss på vänster/höger bland fotfolket? Jag tror faktiskt att du skulle kunna bli ett starkt kort i Nix to the Six. Där har jag fått ett konstruktivt förslag publicerat om skolan: https://www.nix-to-the-six.se/blogg/195-foer-en-baettre-skola
  Är det också för naivt? Kanske. men gör fler som du , dvs tar upp den knutna näven och viftar med den öppet mot orättvisor och missförhållanden så kanske det går. Nu har du ju bara högen framme, men du kan ju göra som en gammal annan bekant Ingemar J. Jabba med vänstern så du öppnar för en förändring.
  En sak till jag föredrar att se det positiva i olika aktörer – än att döma ut dem för deras åsikter (ett fåtal undantag finns) , så i denna ger jag faktiskt höger (Lib) mannen Jan Björklund en viss eloge:
  https://almanova.eu/2019-ars-pisa-rapport/
  http://www.almanova.eu finns mängder med artiklar av mig – är de höger eller vänster?

 • Varför skriver då inte Ingemar en artikel om problemet med Wallenberg och Bonnier??

  Jag har inget emot att dessa svenska globalistföreträdare blir föremål för kritisk granskning men då Ingemar på vanligt socialistmanér relativiserar genom att komparera globalistproblemet med den kriminella klanterrorn i Sverige och där han vill skydda “baaarnen” i dessa klaner, ja då brister logiken. Det bevisas väl bara av att en tvättäkta kommunist som Martin G snabbt kommer till stöd med exemplet Juholt.

  Ingemar har som vana att vilja undvika massinvasionens kärnproblem, dvs kriminaliteten som dessa klaner har introducerat. Det blir ingen förändring om man vill ha kvar en socialistisk regim.

  Hur kan man vilja skydda kriminella barn och ungdomar vilka ägnar sig åt förnedringsrån och skjutningar, dessa kallhamrade mördare är en del av massmigrationens alla konsekvenser och det vill inte Ingemar åtgärda då det strider emot hans “humana” socialistiska världsuppfattning.

  Jag har lärt läxan och jag måste under åsikts och yttrandefriheten kunna kritisera Ingemars politiska åskådning utan att det skall kallas “drevning”. Dessutom är jag inte oförskämd på minsta sätt, frågan om han håller på att bli gaggig är en välment fråga då Ingemar trots aktningsvärd ålder ännu inte lyckats ta sig ur sin vurm för socialism.

 • Norberg. Försök att hålla en god ton i debatten. Det är inget brott eller otillåtet att vara socialist, kommunist sosse eller ens vänsterpartist lika lite som att vara SD:are. Det är också viktigt att du inte “drevar” mot alla som inte har samma åsikter som du. Försök inte dominera andra. Jag kommer att hålla ett öga på dig nu eftersom du visar prov på att försöka dominera över andra i andra artiklar än du själv skrivit. Visa respekt för andras arbete som skribenter.

  Jag tycker det är modigt av Ingemar att vilja väcka debatt om vad klanmaktfamiljer som Bonnier och Wallenberg sysslar med. Det är dit hans artikel pekar. / chefen

  • Helt rätt, på nuvarande stadium tjänar vi alla på att utbilda varandra. Man kan gott vänta med smådispyter tills den store Fi är avklarad.

 • @Jan Norberg
  Fulmediadrevet mot Juholt kom sannolikt av det faktum att han inte ville att Sverige skulle begå krigsförbrytelser mot Libyen, vilket girigbukar i Israel och i USA gärna ville. Det militärindustriella komplexet älskar att stjäla guld och olja, samt att destabilisera EU med migranter som flyr den misär som girigbukarna skapar, samt att tillverka kanoner och krut, lika mycket som politikeradeln gillar näringslivets Rotum … baklänges.

  • Hans, förvisso är Ingemar både kunnig och modig, men han hyser socialistiska grundvärderingar och därmed faller hans trovärdighet enligt mitt förmenande.

   Men såna är di, de naiva och välmenande men ack så naiva socialisterna. Det just hans grundsyn som möjliggjort den samhällsutveckling vi idag ser resultatet av. Att Ingemar inte vill ta tag i den hämningslösa kriminalitet ibland unga massinvällare säger en del om hans samhällssyn.

   Jag har all respekt för Ingemars idoga arbete, tyvärr leder det ingenstans då han inte vill ta sig an roten till all ondska i världen. Dvs socialismen!!

   • Jan, du är också kunnig och modig och jag uppskattar din vilja att diskutera.

    Men jag skulle önska att du försöker se lite utanför dina tättsittande skygglappar.

    Du påminner ibland om en målsökande robot som är programmerad för att enbart söka efter socialism och som detonerar med stundom förödande sprängkraft i trätlystna ord-kaskader och ilskna tirader.

    För det första är socialism ett oerhört urvattnat ord som kan betyda väldigt mycket olika saker, vilket Noam Chomsky tydligt redogjort för.

    Det finns och har funnits en mängd godhjärtade och välvilliga socialister, vars önskan kort kan uttryckas som en strävan efter att gå samman med andra med liknande inställning i syfte att skapa ett samhälle som kännetecknas av omtanke.
    Ingemar Ljungqvist är enligt min mening en sådan socialist.

    Sedan finns det en ytterst välorganiserad socialism som skapats av de onda krafter som styr i bakgrunden. Det är en socialism som har målet att införa fascism, en varg i fårakläder.
    Den bakomliggande ideologin är FABIANISM, som just har valt symbolen varg i fårakläder.

    Fabianismen är en av de olika manifestationer av Krigets Konst Sun Tzu och den ligger bakom marxismen, leninismen och maoismen och har orsakat oändligt mycket lidande och död.

    Här är en bra redogörelse för fabianismen:
    https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/10/01/fabianismen-del-1-under-skoldpaddans-skal-gommer-sig-labour-ovanpa-rider-rothschild/
    (Detta är del 1 i en serie som handlar om fabianismen)

    • Hans, du anger Noam Chomsky som nåt slags rättesnöre för definitionen av begreppet socialism. Chomsky är en av de sämsta företrädarna för den socialism som jag anser vara allra värst, så var det sagt.

     Han är till stor del orsaken till att socialismen kunnat smyga sig in den amerikanska universitetsvärlden såsom den gjort, han har mycket att svara för.

     Det finns ett engelskt uttryck som jag tycker passar in rätt bra i sammanhanget.

     “You have to kill your darlings”!!!

     Att vi alla varit utsatta för en veritabel hjärntvätt av socialistiskt märke är ett faktum och då hjälper det inte att försöka hitta undanflykter med den ena mer fantasifulla bakomliggande förklaringen än den andra. Alla som vill se ljuset måste göra upp med sig själv och allt som man tidigare trott på.

     Jag kan medge att det inte är så lätt att inför sig själv medge att man levt i en livslögn, man försöker in i det sista hitta argument varför man inte vill överge sina ideal.

     Du väljer en religiös och kristen väg, andra väljer andra mer eller mindre fantasifulla bortförklaringar. Tyvärr måste man göra “avbön” om du ursäktar uttrycket. Ingemar Ljungkvist och många andra socialister likt honom väljer att stoppa huvudet i sanden för att slippa erkänna sin livslögn. Det är det jag skjuter in mig på, och inget annat. Ingemar är en bra kille med många bra åsikter som jag delar men så länge han inte gör upp räkningen med sina socialistiska ideal är han inte trovärdig.

     Som du noterat så bemöter han inte heller i sak mina påpekanden om att han tex inte vill se elefanten i rummet vad avser migrationspolitiken. Tvärtom så förespråkar han olika socialistiska förslag på lösningar, under förevändningen att han står humanism. Som om socialism skulle vara definitionen av humanism.

     Det är just denna för Sverige så typiska konflikträdsla som är en av de mer framträdande orsakerna till att det ser ut som det gör. Vad ska människor tycka om jag verkligen säger vad jag innerst inne står nånstans??

     Det är bara att “kill your darlings” som gäller.

 • Tack Ingemar! Sitter med ett hopskrynklat brev i min hand, har läst det flera gånger, jag blir bara mer och mer ledsen över denna värld av orättvisor och lögner, falskhet …jag vill citera något litet ur detta brev, kommen från en fängslad ung man…”Världens idioter till politiker måste förstå varför det ser ut som det gör i Världen, – det är girigheten som styr, – detta gör att det blir brist på allt – grödor allt annat som har med det materiella att göra, – barnen har det sämst just nu i Världen, – ALLA BARN!!!Ge alla barn en ärlig chans till trygghet och gemenskap, där föräldrar får ha det bra, inte slita ihjäl sig på meningslösa jobb, som bara gagnar er, detta är ert ansvar kära politiker! Barnen kommer aldrig att göra som ni önskar, om detta inte upphör,-detta slaveri! Barnen har alltid varit utelämnade,-ingen har försvarat dem någonsin! Att inte kunnat ändra på detta under alla dessa regeringsår är stor skandal, skäms politiker! Se till att rena era själar, till barnens bästa, så ska ni se barnen har så mycket att lära er, Kärlek, att se naturen, att se djuren och växtligheten, insekter mm…Barnen har mycket stor intelligens…Ni politiker, ni har aldrig haft tid till att penetrera barns själsliv, barnen idag är desperata…Varför ska det skapas dessa dödsmaskiner som säljs till kreti och pleti? Jo, bara för att döda! Ni måste stoppa detta hjul som rullar åt ett alldeles galet håll, och det nu!
  Mvh Jonathan.”

  • Kerstin, som jag förstår det är detta ett brev från någon ung kille vid namn Jonathan som sitter i fängsligt förvar. Det framgår inte av hans brev vad han gjort för att hamna där, men av hans brev att döma så sitter han nog där han skall.

   Jag vill verkligen inte strö salt i såren om detta är en nära bekant eller släkting men hans syn på samhället är nog så betecknande för den yngre generationen, de verkar tycka att de är de vilka skall styra världen. Vi måste alla ställa oss frågan varifrån en sån som Jonathan fått sin syn på samhället?

   Han skriver:

   “Ge alla barn en ärlig chans till trygghet och gemenskap, där föräldrar får ha det bra, inte slita ihjäl sig på meningslösa jobb, som bara gagnar er, detta är ert ansvar kära politiker! Barnen kommer aldrig att göra som ni önskar, om detta inte upphör,-detta slaveri! Barnen har alltid varit utelämnade,-ingen har försvarat dem någonsin!”

   Han är sannolikt en sådan som springer på gatorna och jävlas med alla andra vilka skall till jobbet för att tjäna ihop skatt så att han kan få sin “frihet”, han skulle mycket väl kunna vara en ur Extinction Rebellion eller Greta dårarna.

   Han skriver vidare:

   “Se till att rena era själar, till barnens bästa, så ska ni se barnen har så mycket att lära er, Kärlek, att se naturen, att se djuren och växtligheten, insekter mm…Barnen har mycket stor intelligens…Ni politiker, ni har aldrig haft tid till att penetrera barns själsliv, barnen idag är desperata…”

   Inser inte alla det kompletta vansinne som dagens unga representerar??

   “Barnen har så mycket att lära er”, suck inte undra på att det ser ut som det gör i vår upp och nedvända värld.

   Och ack så typiskt för en svensk pk-kvinna att regera som du gör Kerstin. Det framgår mer än väl att denna Jonathan sitter bra där han sitter, han behöver lära sig veta hut.

 • [Kommentaren raderades eftersom vi inte tillåter kommentarer utan riktigt för- och efternamn samt fungerande e-postadress.]

 • Tack Ingemar för att du belyser en del av problemen i Sverige – det finns förstås fler. Det behövs mer av ”..heder, ansvar..” som Anders Wiman påpekar. Inte heller jag rättar mej i ledet!

 • Tack Ingemar, för din klarsyn av ett problem som de korrumperade har tillfört oss i en tsunami av lögner
  överallt på denna prisade “Värdegrund” som vi alla ska följa över stupet till vår egen förintelse.
  Men jag själv är inte självmordsbenägen, så jag vägrar rätta in mig i ledet av denna förvirrade klan.
  Det behövs sanning, heder, ansvar, konsekvensanalys, m.m. Inte denna giriga massa av gaphalsar
  som inte kan tänka. Om du har ett välfyllt bankkonto, okej, hur har detta kommit dit. Det skulle jag vilja fråga Reinfeldt med flera, m.fl. m.fl. m.fl.
  Tack Ingemar Ljungqvist för dina alltid sanna, alltid stridbara, påpekande av vår nuvarande tillvaro.

 • Bäste Ingemar, jag har nu läst din artikel flera gånger och försöker komma på det klara med vad du egentligen vill ha sagt. Jag får inte riktigt ihop hur du tänker, din logik är en smula långsökt. Jag kan ha missuppfattat ditt budskap och hoppas att du i så fall förlåter mig.

  En vanlig företeelse ibland vänstermänniskor (inkl miljömuppar) är att relativisera och på så sätt sätta olika saker emot varandra. Jag har lite svårt att se logiken i din artikel.

  Du tycks mena att klanmaffian som dagligen ägnar sig åt kriminalitet och muslimsk terror går att jämställa med Bonniers och Wallenberg. Är det korrekt uppfattat?

  Du inleder med att prisa en polischef som äntligen talar ur skägget betr de kriminella klanerna, även om du också på vänsterns vis vill ta hand om kriminella ungdomar med silkesvantar och “bara” attackera klanernas övre skikt. Varför denna “humanistiska” omhändertagande approach gentemot yrkeskriminella ungdomar?

  Efter detta inledande stycke hoppar du rakt över till “elektrosmog” och “utbrändhet”, vad har det med kriminella klaner att göra?

  För att därefter prisa en medarbetare hos Försäkringskassan som nog bara ville bli av med dig på något sätt, att du dessutom prisar Annika Strandhäll som ambitiös och kunnig säger nog mer om din förmåga att värdera olika saker och personer. Tråkigt att du ständigt blir lurad Ingemar.

  Sen hoppar du raskt över till familjerna Bonnier och Wallenberg och försöker beskriva dem som klaner likvärdiga med maffiaklaner i No Go zoner. Hur tänkte du där Ingemar??

  Du skriver vidare:

  “Att sedan både Wallenberg och Bonniers går i armkrok med Rockefeller och Soros och ställer upp med JAS-plan i de krig i Mellanöstern som ger upphov till misär och flyktingströmmar (Soros) visar att det finns ett visst samband mellan manschettmaffian och den importerade.”

  Här visar du upp din fullständiga inkompetens, de JAS-plan som deltog i tex Libyen hade vare sig Bonnier eller Wallenberg någon som rådighet över. Det var den svenska Regeringen som tog dessa beslut att låta försvarsmakten delta i den operationen, inte Bonnier och/eller Wallenberg.

  Att du som avslutning sätter ditt hopp till en handläggare vid Försäkringskassan för att få stopp på “elektrosmog” visar bara hur naiv du förefaller vara.

  Vad det har att göra med kriminella förortsklaner ter därför synnerligen långsökt.

  • Hej Jan,
   Jag delar iallafall en sak som jag uppskattar med dig. Att vi båda insett att är ett grundläggande fel med Sverige. Sedan skiljer det sig åt. Du förlägger det mesta till vänsterns brister. Jag ser det mera till att de är enormt starka globalistiska krafterna nu försöker snabba på sin egen maktutveckling, bl. a med Coronan som Ursäkt/vapen . I mitt fall försöker jag motverka detta med att försöka peka ut de 1% som styr denna utveckling – inte blott och bart likt får (Ovid) låter sig skrämmas i deras riktning. Motståndet når vi genom att stå upp för i första fall, sanningen, yttrandefriheten och demokratin. Inte genom att dela upp oss vare sig
   som höger/vänster, man/kvinna, svart/vit osv. I denna som också publicerades idag https://podtail.se/podcast/modiga-manniskor/
   får du mer om min logik. I morgon kommer mer om konstruktiva förslag.

   • Ingemar, jag har nu lyssnat igenom den podcast du länkar till.

    Vi delar uppfattning om vacciner, Corona, globalister och mycket annat. Jag uppskattar också din kritik av Fauchi, Bill Gates, mfl samt att viruset är man made. Jag är oxå ett fan av Amazing Polly.

    Jag har m a o inget att säga om detta, men det är din socialistiska grundsyn i just den artikel som du skrivit här ovan som jag inte uppfattar som särskilt logisk.

    Om vi försöker hålla oss till sakfrågan i din artikel så förmår du inte samla dina tankar i en logik som jag förstår. Tyvärr påverkas du lite för mycket av dina vänster/gröna politiska uppfattning för att din artikel skall anses som särskilt stringent visavi det problem du sannolikt vill åskådliggöra.

    Att du dessutom i din iver att driva den så typiska vänsteruppfattningen att det är Bonnier och Wallenberg som är ansvariga för svenska regeringsbeslut, vad avser den svenska medverkan i tex flyganfallen mot Libyen, röjer din aversion mot de svenska aktörerna inom globalist rörelsen. Attackera dem vilka är ansvariga och skjut inte över målet. Du kan bättre Ingemar!!

    Din naivitet förvånar mig också, dvs att du på allvar tror att du har en anställd vid Försäkringskassan som delar din uppfattning om elektrosmog. Det är mer än lovligt korkat att tro.

    Att du prisar Annika Strandhäll befäster bara dina socialistiska sympatier, håller du på att bli gaggig Ingemar?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *