Elon Musk presenterar Neuralink hjärnimplantat – för alla

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 september 2020
- NewsVoice redaktion
Elon Musk, aug 2020. Video: Neuralink

NOTERAT. Elon Musk som startade bilföretaget Tesla driver även ett transhumanistiskt tenikföretag som ska förbättra människan genom hjärnimplantat. I denna video presenteras ett implantat som även ska “fixa” en åldrande hjärnas problem.

I videon skrattar sig Elon Musk något nervöst igenom presentationen av ett implantat som opererats in i grisar. Han menar att en kirurgrobot kan operera in implantatet på människor. Det tar en timme. Resultatet blir en person som är integrerad med ett lämpligt datasystem. Implantatet laddas över natten med en induktionsladdare.

Implantatet från Neuralink.com ska inte bara kunna prata med din Tesla. Det kan även lösa hjärn- och nervproblem hos äldre människor, menar Musk. Efter ofrivilliga grisar och nyfikna Tesla-ägare ska experimenten fortsätta på de äldre.

“You want a device you can put in your head and look and feel totally normal, but it solves some important problem in your brain or spine,” Musk said in his Neuralink presentation today. “The reality is that almost everyone over time will develop brain and spine problems. These range from minor to very severe, but if you live long enough, basically everyone’s going to have some neurological disorder.”

NewsVoice frågar Musk: What could possibly go wrong?

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice

Relatera

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq