Elon Musk presenterar Neuralink hjärnimplantat – för alla

13
1085

NOTERAT. Elon Musk som startade bilföretaget Tesla driver även ett transhumanistiskt tenikföretag som ska förbättra människan genom hjärnimplantat. I denna video presenteras ett implantat som även ska “fixa” en åldrande hjärnas problem.

I videon skrattar sig Elon Musk något nervöst igenom presentationen av ett implantat som opererats in i grisar. Han menar att en kirurgrobot kan operera in implantatet på människor. Det tar en timme. Resultatet blir en person som är integrerad med ett lämpligt datasystem. Implantatet laddas över natten med en induktionsladdare.

Implantatet från Neuralink.com ska inte bara kunna prata med din Tesla. Det kan även lösa hjärn- och nervproblem hos äldre människor, menar Musk. Efter ofrivilliga grisar och nyfikna Tesla-ägare ska experimenten fortsätta på de äldre.

“You want a device you can put in your head and look and feel totally normal, but it solves some important problem in your brain or spine,” Musk said in his Neuralink presentation today. “The reality is that almost everyone over time will develop brain and spine problems. These range from minor to very severe, but if you live long enough, basically everyone’s going to have some neurological disorder.”

NewsVoice frågar Musk: What could possibly go wrong?

Text: NewsVoice

Relatera


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
13 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Harriet Larsson
Gäst
7 september 2020 kl 16:20

Nu är gamla riktigt i fokus, efter coronadöden på äldreboenden. Nu står de först i kön både till covid-19 vaccin och sedan till ev. hjärnimplantat.
Vilka står näst i tur, när vi pensionärer fått skjuts ut i evigheten?
Mitt tips är högerextrema odågor, som inte begriper mångkulturens välsignelser.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Harriet Larsson
9 september 2020 kl 22:19

Ditt sista tips stämmer in på mig och vad myndigheterna gjorde med mig 1989. Dvs jag var inte högerextrem men dom trodde det.

Thony Lidstrom
Thony Lidstrom
Gäst
7 september 2020 kl 16:49

Om det ‘funkar’ pa grisar kanske det oxa kan bli raddningen for Statsministern Lofven och partnern Loof. Problemet ar nog att det behovs en hjarna att implementeras i.

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
Reply to  Thony Lidstrom
7 september 2020 kl 19:55

+++

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
7 september 2020 kl 20:32

När David Icke varnade oss för de här prylarna så trodde man verkligen att han var en foliehatt… Gladeligen chippar sig folk och nu detta. Det är kanske en bra idé att skaffa sig en “bug out”? Snart brakar det väl loss ordentligt.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
7 september 2020 kl 22:16

Förslagsvis så får roboten operera in skiten i Musk först. Så får hans hjärna lite “induktionsladdning”och så kan de koppla upp honom i realtid med hans 5G satelliter, så kan vi alla följa utvecklingen av Elons hjärna i realityserien mushy musk. Spännande! Varför hindra ett “geni” från att lobotomera sig själv…..

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
Reply to  Josef Persson
8 september 2020 kl 08:38

Jo, nog ere så! “Alla” dessa lågetiska personer skall ju förbättra mänskligheten, när det snarast gäller dem själva.

Mats Jangdal
Mats Jangdal (@matsj)
8 september 2020 kl 12:03

Jacob Nordangård på Stiftelsen Pharos har länge varnat för detta med transhumanism. Begreppet var okänt för när jag talade med honom första gången för några år sedan. Jag har varit skeptisk till att det kan finnas cyniska, illasinnade, ledande människor i sådan mängd att detta kan bli ett problem. Tydligen hade jag fel!
http://pharos.stiftelsen-pharos.org/the-global-reset-tyrannernas-plan-for-varlden/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
8 september 2020 kl 14:25

@Åke Södergren
Det är högst etiskt, i min mening, att förbättra den ociviliserade mänskligheten, ex. genom meditation, moralfilosofi, AI-hjälpmedel och eugenik, men det tycks knappast vara den underliggande planen.

@Mats Jangdal
Naivitet mot existensen av psykopater är vanligare än vad man tror och den naiviteten utnyttjas naturligtvis av psykopater. Som tur är så går det att öka sin kunskap på området, känna igen dem och motverka dem effektivt.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
9 september 2020 kl 22:40

Usa har sen åtminstone slutet av 80-talet haft implantat som strömförsörjs av radiovågor från avstånd och behöver inte nån ‘induktiv laddare över natten’
Det Musk beskriver är i stil med det Delgado använde på 1960-talet, alltså en MINDRE avancerad teknologi än den som nu ändå är över 30 år gammal.

Om vi lägger allt tal om psykopater åt sidan så är neurocybernetisk teknologi ett bra tillskott till sjukvården utan de biverkningar som mediciner ger.
Jag har ingen uppfattning om just den prylen i artikeln men biverkningsfri och billig smärtlindring med neuroelektronik bör vara en värdefull metod och en av de enklare tillämpningarna vill jag tro.
Dom hade sånt på 80 talet men avbröt oförklarligt i 16 år enligt en expert.
Jag vet inte hur det ser ut fn.
Men jag vill påstå att vi lever i en teknologifientlig tid trots att många av er tror att det är tvärtom.
Kunskap om nyttig teknologi till gagn för mänskligheten hålls tillbaka av illegitima skäl.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
11 september 2020 kl 03:42

Världens psykopati och människors naivitet, inför den fara som den utgör, bör nog INTE läggas åt sidan, med tanke på nya möjligheter. Där kan man snacka om snabbt robotiserat hjärnimplantat som “förhindrar tänkande” som eliten inte vill se.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander (@birgit)
24 september 2020 kl 17:02

Alla som är positiv för den teknologiska utvecklingen skall stå först i kön för att få dessa ” välsignelser”.
Man tänker inte på att allt främmande material som tillförs kroppen kommer antingen att stöttas bort eller kapslas in med följd att det inte fungerar efter ett tag.
Vissa människor tror att de är smarta men naturen är smartare. Min personliga åsikt är att Musk ingick ett avtal med “djävulen” när hans mål med Tesla 3 såg ut att gå i krasch. Priset var väl att säljer elitens agenda , därför det osäkra leende.En expert på teknik kan väl inte vara en expert på medicin? I tidigare intervjuer hade man känsla att han nu går på droger. Så blir det när egot är större än man själv.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander (@birgit)
24 september 2020 kl 17:20

Nu har jag tittat på filmen. Vilken naiv typ han är . Vi gjorde typ av ingrepp mestadels på 80 talet mot inte behandlingsbar smärta. Problemet var som jag skrev tidigare att kroppen angriper främmande material omedelbart och fibrocyter (binvävsceller) växer in i alla möjliga och omöjliga minimala utrymmen och förstör funktionen över tid. Det andra problemet var att även att om man fäste implantatet så gjorde rörelsen att implantatet vandrade innan ärrvävnaden fångande in den. Till slut var resultatet okontrollerbar. Därför försvann det igen . Han låter som försäljaren av de dåvarande exemplar. Det blir inte bättre att en robot gör ingreppet för roboten styrs fortfarande av människor. En naiv föreläsning för naiva människor. Betecknande också hans kommentar “it worked earlier” om det fungerar som datorprogram då godnatt.