Project Veritas avslöjar valfusk för demokratiskt parti i Minnesota

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 september 2020
- Torbjörn Sassersson
Omal Jamal och Ilhan Omar. Foto: Project Veritas respektive Kristie Boyd (U.S. House Office of Photoraphy) Public Domain

VALFUSK. I ytterligare ett stort avslöjande bevisar Project Veritas styrkan och effektiviteten hos de nya alternativa nätmedierna och utredande medborgarprojekten. Veritas lägger fram bevis som visar hur en grupp som arbetar för bla politikern Ilhan Omar i Minnesota Democratic–Farmer–Labor Party (affilierat med US Democratic Party) stjäl valsedlar från de äldre för att styra valutgången.

En av Project Veritas visslare som vågar gå ut med sin identitet är Omal Jamal som är ordförande för The Somali Watchdog Group och därtill har en position på Ramsey County Sheriff’s Office. Han säger att Liban Mohamed, en av de som stjäl valsedflar från de äldre, via en “ballot harvesting ring” arbetar främst för den muslimske politikern Ilhan Omar, men även politikern Jamal Osman. De graverande uppgifterna gäller ett lokalt val i Minnesota från i augusti 2020 för en position i Ward 6 city council.

“Omar Jamal is the latest brave Project Veritas Insider to come forward and expose a voter fraud scheme in Minnesota that will shock you”, sa James O’Keefe, grundare och VD för Project Veritas.

Visslaren Omal Jamal deltar i en djupare utredning ledd av Project Veritas för att avslöja ett pågående och omfattande valbedrägeri som pågår i delstaten Minnesota. Veritas kommer att presentera ytterligare avslöjanden de närmaste dagarna.

Project Veritas fick även god hjälp av att valsedeltjuvarna öppet skrutit i sociala medier om hur många valsedlar de fått tag på. En av dessa tjuvar Liban Mohamed säger i en egenproducerad video:

ArcanumSkolan 2024

“You can see my car is full. All these here are absentees’ ballots. Can’t you see? Look at all these, my car is full. All these are for Jamal Osman [inte att blanda ihop med Omal Jamal]… We got 300 today for Jamal Osman only..”

Liban Mohamed erkänner alltså att han tog valsedlar för att istället använde dem för en annan person, Jamal Osman.

“Our investigation into this ballot harvesting ring demonstrates clearly how these unscrupulous operators exploit the elderly and immigrant communities—and have turned the sacred ballot box into a commodities trading desk.” – Project Veritas

Den lokala åklagaren Jeff Wojciechowski (County Attorney) säger att underlaget som presenterats av Project Veritas ska utredas djupare. President Trump har också uttalat sig positivt till avslöjandet. Minnesota är en så kallad “key swing state” vars röster kan påverka USA-valet i november 2020.

“Our investigation into this ballot harvesting ring demonstrates clearly how these unscrupulous operators exploit the elderly and immigrant communities”, sa James O’Keefe.

Några större tidningar som uppmärksammat avslöjandet är New York Post och brittiska Daily Mail samt naturligtvis NewsVoice, en mindre svensk nättidning. De stora amerikanska tidningsdrakarna inom mainstream väljer att inte ta upp nyheten.

Omar Jamal förklarar att han valde att kontakta Project Veritas för att avslöja hur valsedelstölder korrumperar politiken i Minnesota, en korruption som han påstår praktiseras av Minnesota’s Democratic-Farmer-Labor Party, ett parti i vilket Ilhan Omar klivit fram som en ambitiös politiker ute efter att utöka sin makt.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: Omal Jamal och Ilhan Omar. Foto: Project Veritas respektive Kristie Boyd (U.S. House Office of Photoraphy) Public Domain

Källa

Relaterat

Project Veritas (28 sep 2020): Omar Connected Harvester SEEN Exchanging $200 for General Election Ballot.”We don’t care illegal.”

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Ilhan Omar