Spela bingo – fördelar med att spela bingo online

publicerad 21 september 2020
- Underhållning @NewsVoice
Spela bingo online. Licens: Rawpixel.com

Spela bingo har de flesta gjort någon gång i livet. TV4 har spelat in över 750 avsnitt av det folkkära programmet Bingolotto. Årets utmaningar som en följd av covid-19 restriktionerna har nått även bingovärlden. Allt fler bingohallar har fått stänga under åren och bilbingos framtid är oviss. Ändå fortsätter bingospelen att växa. Här kan du läsa om fyra fördelar varför du bör spela bingo online.

Bingo i Sverige

Mer än 10 miljarder kronor har bingospelen genererat sedan 1961, då första bingospelet kom till Sverige. Det om något är ett bevis på spelets popularitet i landet. Även om alltfler bingohallar har fått stänga ner sedan 2000-talet, har intresset för spelet inte minskat. Det har bara hittat andra vägar att locka till sig nya spelare.

Att besöka bingohallar har under flera årtionden varit populär sysselsättning bland äldre. Årets restriktioner och social distansering har fått fler att undvika dessa nöjen som vi har tagit för givet. Äldre har varit särskilt utsatta och fått offra en stor del av sitt sociala liv för att inte utsätta sig själv och andra för corona.

Det är inte på grund av vinster som spelen har tagit mark, utan det har i första hand varit det sociala samspelet bland spelarna som har lockat. Det stora intresset för bingo online har dock visat sig vara ett populärt alternativ för de som inte vill eller kan besöka bingohallar.

Ytterligare en populär variant av bingospel, bilbingo, har haft ett tufft år. Näsvikens IK, Tomas Brolins moderklubb, är beroende av intäkterna från sitt årliga event, skriver SVT. Polisens tillståndsenhet valde att stoppa förslaget från klubben.

Totalt 100 spelare krävs för att eventet ska kunna genomföras. För att möta kraven och restriktioner skulle det finnas 500 meters mellanrum mellan kluster om 50 bilar. Bilarna skulle vara 15 meter ifrån varandra, och personalen skulle ha skyddskläder. Men det blev alltså ett nej för årets bilbingo.

Fördelar med att spela Bingo online

Online bonusar när du spelar bingo

Stora vinster har aldrig varit den främsta anledningen till att vilja spela bingo.  Ändå är bingo lika populärt som någonsin.  Innovativa sätt att underhålla online spelarna har gjort det ännu mer roligt att spela.  Nya medlemmar får oftast ett bonuserbjudande i samband med registreringen, insättningsbonus när du sätter in pengar på ditt spelkonto för första gången. På vissa bingosajter kan du även prova på att spela bingo online gratis.

Bingospel för svenska spelare

Även om många av spelsajterna är baserade utanför landet, kommer en del av grundarna från de nordiska länderna. Det i sig har varit fördelaktigt för svenska spelare, då ägarna har sett till att anpassa spelen för svenska spelare och vet vad dessa föredrar. Det bör nämnas att sajterna har svensk spellicens och kan på så sätt erbjuda bingo online i Sverige.

Sociala möten i chattrum

Det sociala samspelet har varit en lika stor del av bingospelen som bingobrickorna. Spelsajterna har löst detta genom att möjliggöra för spelarna att träffas i chattrummen. De får mötas och chatta om spelen och sina upplevelser. Sajterna har ofta chattmoderatorer som är till för att upprätthålla en god ton och svara på frågor.

Att spela bingo är bra för att hålla igång hjärnan

Att olika spel kan främja hjärnaktiviteten och hålla den skarp är inget nytt. Under 2002 genomförde psykologiavdelningen vid University of Southampton, en studie som visade att genom att spela bingo, skärper spelarna hjärnan på olika sätt. Förmågan att lösa problem snabbare men även hand-öga koordination blev bättre, skriver BBC-news. 

Studien visade även att bingospelare var snabbare och hade fler rätt än de som inte hade spelat bingo. Så med andra ord, du behöver inte ta dig till bingospel, låt spelen komma hem till dig.

 

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice