Stefan Sauk om gränsen mellan palliativ vård och aktiv dödshjälp

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 september 2020
- NewsVoice redaktion

Stefan Sauk (1955-) är en svensk skådespelare. Sauk fick sitt genombrott i satirprogrammet Lorry på 1990-talet, där hans ofta typiska uttryck var: “det är mycket nu…” och “jag är skeptisk”, den senare som karaktären Doktor Dengroth.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Visst känner man igen Sauks berättelse där beordrad Palliativ vård nu kallas för “covidoffer”.
  Söndagen 27 december inleddes arbetet med att “vaccinera” personer i Sverige mot “covid” men man informerade ej om att man 10 dagar före experimentet släppt en “Icke-göra lista”.

  Icke-göra i Socialstyrelsens nationella riktlinjer – vård som inte bör erbjudas

  “Erbjud inte personer
  med …”

  https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/nationella-riktlinjer/2020-11-7008.pdf

 • Ännu en mörk del av vår historia. Och Socialdemokratin har återigen orkestrerat dess innehåll. En bekant
  satt och “vaktade” sin mor. Modern hade fått en morfininjektion och min bekant ville inte att modern skulle få fler. Nåväl hon gick och åt, och under denna tid så hade modern fått två morfinsprutor till och det var
  slutet för modern. De passade på när ingen var “på vakt”. Är detta “oaktceptabelt”? Det kommer att florera många historier som denna i framtiden.

  • Oligarkerna behövde alla dödsfall “med Corona” som de kunde få för att underblåsa sin propaganda, och äldre- och demensboenden var ett bekvämlighetsurval som också kunde motiveras lättare än för andra grupper i samhället. Ja, säkert kommer det att finnas tusentals berättelse för kommande sanningstribunaler!

 • Aktiv dödshjälp, det begreppet borde endast användas när en patient blir hörd och får hjälp med ett fint avslut. När någon annan beslutar om insatser som leder till avslut utan att patienten själv så begär…. borde kallas för vad det är enligt svea rikes lag. Hur många har ordinerats palliativ vård utan ordentlig undersökning baserad på en avbockad symptom checklista?
  Hur lätt är det och har det varit för anhöriga att tillgodose sina nära och käras verkliga behov? Hur mår de när de inte kan sitta vid sina älskades sida och hur mådde de som gick bort ensamma?
  Jag har många gånger funderat över hur de som valt att styras av sina rädslor istället för att se patientens behov kommer att må i framtiden när sanningarna hoppar upp och slår dem i ansiktet.

 • Min mor förklarade ofta att hon inte ville bli ett dement vrak, med ständigt hjälpbehov. Hon blev dock just detta och skulle ha välkomnat Coronan. Viruset befriade en av mina kusiner, som varit sängbunden, helt handikappad och drogad mot smärtor flera år. Den dödshjälp hon velat ha kom till sist.
  Hur många är de som skulle föredra att kliva av framför att bli föremål för en omsorg som mest gynnar dem som jobbar på vårdinrättningarna eller äger läkemedelsföretagen. Hoppas att vi snart får en dödshjälpsdebatt där man sätter den sjukas vilja i första rummet. Om andra ska få lägga sig i saken är det de nära och lära. Det är ju bara de som är berörda…

 • @Hans Dahl
  Att minska populationen, på ett humant sätt till balans med naturen, förhindrar det som blir följden om man inte gör det, d.v.s. ekologisk katastrof, öken, svält kannibalism och slutet på civilisationen, som på Påskön. Nu talar jag inte om aktiv dödshjälp, men om åtgärder som minskar

  Idag verkar det som om Kuba skulle kunna bli ett ekologiskt hållbart exempel som kommer vara i balans med sin natur, när många andra korttänkta ekonomister och sekterister i världen inte är motiverade att förstå vad jordbruksforskare, arkeologer, biologer och matematiker säger, och därför sannolikt kommer landa i misär och kaos i sin egen kortsiktiga girighet blandat med spelad globalistisk dumgodhet, istället för att skydda resurser, bli ekologiskt hållbara nationellt/lokalt och skaffa god beredskap för barnen och framtidens generationer i alla nationer/regioner/kommuner i världen.

  Mitt förslag innebär familjeplanering, sekularism, enhetliga moderna kulturer och andra frivilliga sätt att minska populationen, medan ditt sätt, med största sannolikhet, innebär ekologisk katastrof, öken, svält kannibalism och slutet på civilisationen.

  GMO och dess gifter hade kunnat vara det som räddade oss några fördubblingar till, såsom nya metoder i jordbruket gjorde i Storbritannien, något efter prästen Malthus matematiskt korrekta beräkning, men metoden GMO har visat sig utarma våra jordar, samt tränga undan naturen som utvecklats genom årmiljonerna, samt förgifta oss och Moder Jord. Jag tycker att det är mycket oetiskt att fortsätta på den vägen och förmodligen mycket farligt.

  Det är mycket enklare att börja visa vår vördnad för Moder Jord och de livsformer hon innehåller. (d.v.s. “Skapelsen” för den sekteristiske)

  Jag har inte förolämpat någon, men om allting jag skriver uppfattas som förolämpningar bara för att det är den evidenta sanningen, som man inte är motiverad att lyssna på, så behöver man i min mening hjälp. Alla blir äldre och behöver vid någon punkt hjälp. Vissa är fast i blind sekterism och andra är lurade av media-inducerad masshysteri. Acceptera den evidenta sanningen! Det är många som behöver hjälp.

  @Birgit Sjölander
  Det finns geriatrik/meditation/healing och gode män som kan hjälpa. Varför tror du att de finns? Varför ska vi låta våra enorma egon förhindra att vi får hjälp när vi behöver det? Se ilska som en signal som kan antyda att du har missförstått något som du trodde att du förstod!

 • Jag håller med dig Birgit Sjölander. Varför ska vi behöva se denna “vetenskap” få förolämpa de som skriver
  på den här sidan. Den som behöver hjälp är uppenbarligen du själv, Martin. Så du kan ju börja med att leta efter någon som vill hjälpa dig, om du mot förmodan hittar någon.

 • Jag är lite förvånad över att Sasserson inte stoppade kommentaren av Martin Gustavsson mot Maj Rehnberg.
  Om detta inte var en förolämpning, då vet jag inte. Blir inte varje kommentar modererat?

 • Du tror att vården fungerade då. Anders Wiman. Det hade redan börjat då med att bygga upp den här skolmedicinen som bara behandlar symtom med gifter. Sen har de tagit tekniken till hjälp för att inbilla oss att det är vetenskap. Vi behöver aldrig hamna på operationsbordet om vi har en holistisk sjukvård. Och nu håller det på att utvecklas ännu bättre metoder för att behålla sin hälsa genom kvantteori och energimedicin.

  Jag är förvånad över hur kvinnan fick vårdpersonalen att göra som hon ville. Det lyckades inte jag med . Min mamma och väninna gick åt.

 • Det finns snart inte ord för att beskriva det förakt som jag känner för vår Regering längre.
  Mina föräldrar är, som tur är, bortgångna i en tid då vården ännu fungerade. Med dagens, i alla avseenden, totalt inkompetenta s.k. “Regering” har vi alla Svenska medborgare fått erfara hur dess syn på den egna befolkningen betraktas. Och det är med en skrämmande känsla av att ha blivit totalt
  sviken, i alla avseenden, på ett väldigt manipulativt sätt som jag aldrig i min vildaste fantasi kunde föreställa mig. Hur lågt kan en människa sjunka ? Ja, uppenbarligen mycket lågt om pengarna är av tillräckligt stor valör. Ni borde alla ställas inför rätta.
  Under Nurnberg-rättegångarna var det till övervägande del judar som dömde. Jag tycker att de våldtagna, rånade. kränkta m.m. Jag tycker att det Svenska folket,
  som drabbats, ska döma dessa kriminella, egennyttiga utan spår av mänsklighet personer till sina väl tilltagna straff. Just nu lever de i ett överflöd, som de själva har försett sig med. Denna kontroll av vår befolkning har visat att terror inte är en bieffekt, utan det är en ren nödvändighet för att skapa den misär vi just nu får uppleva

 • “Fler kommer att få säga ett sista farväl till en älskad.”
  Så sade statsministern i sitt tal till nationen den 22 mars i år.

  I bakgrunden lyser korset tydligt på en “hoprynkad” svensk flagga.

  Här kan vi ta del av detta tal:
  https://www.regeringen.se/tal/2020/03/statsministerns-tal-till-nationen-den-22-mars-2020/

  Statsministern höll sitt tal exakt på dagen fyrtio år efter invigningen av det kolossala och kusliga stenmonumentet Georgia Guidestones, som förutspår en drastisk minskning av jordens befolkning:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

  Datumet den 22 mars återkommer gång på gång i ominiösa sammanhang…
  På engelska uttalas det three twenty-two.

  Vilken tillfällighet att three twenty-two är koden för ett av elitens hemliga sällskap, Dödens Brödraskap:
  “Skull and Bones, also known as The Order, Order 322 or The Brotherhood of Death…”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones

  What a coincidence!

  • Snart har ett år gått sedan statsministerns förkunnelse att “Fler kommer att få säga ett sista farväl till en älskad”.

   “Palliativ vård” har sedan dess rikligt “erbjudits” äldre människor på vårdinstitutioner i vårt land.

   HISTORIEN UPPREPAR SIG, säger sentensen.

   Känner ni till Aktion T4. Det var namnet på ett avlivningsprojekt riktat mot gamla, svaga och sjuka, som påbörjades 1939 i Tyskland och pågick fram till 1945. Flera hundra tusen människor togs av daga på vårdhem genom bland annat övermedicinering och injektioner.

  • lördag den 20 mars 2021, 09:37 UTC vårdagjämning.
   Det verkar vara en märklig tystnad på netet just nu i USA. Är det “militär” radiotystnad?

 • En viktig fråga av Sauk. Många är upprörda över den politik som har förts.
  https://samnytt.se/sjukskoterska-aldre-kvavs-till-dods-utan-syrgas-kan-plagas-i-dagar/

  Aktiv dödshjälp med morfin kan mycket väl vara det mest humana, när samhället beredskap har försnillats av idioter till politiker och hänsynslösa vårdbolag.

  Vi har även ett vårdsystem som inte tycks vara särskilt flexibelt när det gäller billiga alternativa metoder som Vitamin D, Zink, Magneciumcitrat, Vitamin C, intravenöst vitamin C och klorokin.

  Är det en rimlig vård att istället ge aktiv dödshjälp genom morfin? Frågan bör ställas OCH besvaras! Mitt svar är ett samhälle med god beredskap och den vård/dödshjälp som anhöriga och människorna själva önskar sig.

  • Fy hundan, jag får kalla kårar efter ryggen när jag läser din kommentar. Du ljuger ju lika bra som etablissemanget gör om allting.
   Om samhället slapp skolmedicinen skulle vi inte behöva någon dödshjälp.
   Det är en förljugen syn på människan som vi har denna sjukvård som bara gagnar Big Pharma.
   Det beror inte på att det inte fanns beredskap.

   Och att kalla det att vårdsystemet inte är särskilt flexibelt när det gäller alternativa metoder NÄR det handlar om TOTALT FÖRBUD mot alternativa metoder.

   Och du som är så vetenskaplig plocka fram fakta på hur många terapeuter det finns i Sverige som använder frekvensapparater för att spåra och elliminera mikrober som belastar oss !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *