Trump: Jag ärvde Anthony Fauci – Ofta utesluten från Vita Husets coronamöten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 september 2020
- NewsVoice redaktion
Fd president George W. Bush och dr. Anthony Fauci, 2005. Foto: White House Photo Office. Licens: Public Domain
Fd president George W. Bush och dr. Anthony Fauci, 2005.

President Trump ifrågasatte i slutet på augusti värdet av Anthony Fauci i Vita husets arbete med coronakrisen. Han sa i en intervju med Fox News att han “ärvde” Fauci som redan fanns på plats i ett “enormt maskineri”.

Trump sa i en intervju med Laura Ingraham att han håller med Fauci på många punkter, men att han även ifrågasätter Faucis påståenden och då frågar honom vad han egentligen baserar sina uttalanden på. Samtidigt beklagar sig Trump över Fauci.

“Jag ärvde honom. Han var här. Han var en del av denna enorma maskin.”

Mer exakt sa Trump:

“I just, I get along with him, but every once in a while he’ll come up with one that I say, ‘Where did that come from?’ I inherited him. He was here. He was part of this huge piece of [the] machine.”

Trump har upprepade gånger undergrävt och kritiserat Fauci, skriver The Hill, en amerikansk nyhetstidning baserad i Washington. Förra månaden retweetade Trump ett meddelande om att Fauci har vilselett den amerikanska allmänheten i många frågor, i synnerhet när Fauci avfärdade hydroxiklorokin och samtidigt kallade Remdesivir för den nya guldstandarden.

Trump får stöd av andra tjänstemän i Vita husets, som tex handelsrådgivaren Peter Navarro, som offentligt har angripit Fauci.

Fauci har tidigare varit en av de mest framträdande personerna i arbetsgruppen för coronavirus i Vita huset, men han har till stor del uteslutits från de senaste offentliga mötena om pandemifrågor i Vita huset.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq