Årets svensk 2018 ångrar antisemitiska inlägg på nätet

publicerad 16 oktober 2020
- Harriet Larsson
Hamid Zafar, 15 okt 2020. Foto: SVT Play
Hamid Zafar, 15 okt 2020. Foto: SVT Play
Hamid Zafar, 15 okt 2020. Foto: SVT Play

DEBATT. Vänsterns guldgosse Hamid Zafar eller rättare sagt pseudonymen @MikaelHakim har under flera år skrivit antisemitiska inlägg på nätet, samtidigt som han hyllats som Årets Svensk, som fick sommarprata och som skulle tävla i ”På spåret” i SVT i höst.

Text: Harriet Larsson

Av moderaternas partiledning fick han öppna famnen som rådgivare i integrationsfrågor, efter att ha varit rektor för Sjumilaskolan i Borlänge och ingen har väl glömt Meret Kaplan som frotterade sig med fascisterna “De grå vargarna”.

Bitte Assarmo ställer rätt fråga “Hur många fler som Hamid Zafar lever och verkar i Sverige?”

Chockade vänsteraktivister citerar nu på löpande band de röda feministernas försvar för Mona Sahlins kontokortsbedrägerier “den som är oskyldig kan kasta den första stenen.”

Själv skyller Hamid Zafar på sin ungdom och att han var ung och sökande. Förmodligen har han samma åldersuppfattning som de ensamkommande barnen, eftersom han var 33 år, när de senaste inläggen skrevs under 2015.

I SvD den 16 oktober frågar sig medarbetaren Josefin Holmström: Kan – och bör vi förlåta Hamid Zafar?  Hon hoppas att det ska finnas en väg tillbaka för honom. Till vad framkommer inte. Hon avslutar med frågan “…om vi inte tror att människor kan förändras, hur skall vi då kunna leva tillsammans?

Svaret är nej, i detta fall kan vi det inte.

Vi kan inte förlåta en religion med dess förkunnare, som predikar död och förföljelse av alla otrogna, där judar, kristna, konvertiter, homosexuella och kvinnor är främsta måltavlan.

Att göra dessa antisemitiska uttalanden personliga är fel, det är islams rätta ansikte, som muslimer får i sig med modersmjölken. Att ljuga och bedra otrogna ger bara bonus av Allah. Utåt predikas ofta de mer fredsamma så kallade Mecka-verserna i Koranen, men inne i alltför många moskéer är det de krigiska Medina verserna som hyllas.

Min övertygelse är att det vimlar av dessa charlataner inom politiken och samhällets alla organ, tack vare vänsterns naiva och bristande kunskap om islam. Deras identitetspolitik har rullat ut röda mattan till offentliga tjänster, vars innehavare alltför ofta saknar kompetens, vilket orsakat stora samhällsskador, där tilliten nu sjunker både för regeringen och samhällets myndighetspersoner.

Arbetsförmedlingen var det senaste exemplet, där en tjänsteman har gynnat sina egna i förorten, men att påpeka denna risk om etniskt jäv på myndigheter, bland nämndemän och att ha farhågor för nepotism på till exempel apoteken, som journalisterna Ingrid&Maria gjorde, då åker man innanför skranket efter anklagelse om hets mot folkgrupp, vars definition nu är så vid, att där ryms allt av minsta mångfaldskritik.

Text: Harriet Larsson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Är det inte dags att få bort alla tvåhövdade från myndgheterna och politiken. Vi måste inte invänta avslöjanden från var och en. De har tyvärr alla samma agenda.

 • Det är straffbart att ifrågasätta Förintelsen i en del länder. Man åker in i fängelset. Det spelar ingen som helst roll vilka bevis som kan läggas på att Nasisterna inte gasade ihjäl 6 miljoner judar i sina olika koncentrationsläger. De som gör det mister i stort sett allt. Och många har gjort det.
  Det är straffbart att t.o.m. ifrågasätta frågan. Se “The Greatest Story NEVER Told”.
  Och “Europa The Last Battle”. Denna historia är totalt annorlunda än den som är skriven av de som “Vann”
  andra Världskriget. Kuriosa är Norman Finkelstein, vars föräldrar överlevde sin tid i koncentrationslägren.
  Norman skrev en bok”Förontelseindustrin”. Han får inte komma in i Israel.

 • “Årets svensk” år 2018 blev Hamid Zafar a k a Mikael Harim, men sedan några dagar tillbaka är han inte längre populär i media. Bland annat har därför “förintelseförnekelse” blivit ett hett ämne. Vår eminente statsminister Stefan Löfven skrev 14/10 på sin Facebooksida:

  “Om ett år, den 13 oktober 2021, inleds Malmö internationella forum om hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism”.

  Senast det begav sig var i januari 2000 och med en slags fortsättning på tema Tolerans och Folkmord de två efterföljande åren. Vi skall även begåvas med ett “Förintelsemuseum” någonstans i Sverige. Oklart var.

  Denne tidigare omhuldade rektor och muslim får just nu veta att han lever och hans ivriga försök med att göra en pudel, syns vara verkningslös. Upp som en sol och ned som en pannkaka, ringer i mina öron!

  Stefan Löfven skriver vidare i sin FB-kommentar:

  “Nyligen lämnade Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg besked om att inlägg som förnekar eller förvränger Förintelsen inte längre ska tillåtas på plattformen. Det är ett välkommet besked och ett besked som efterfrågats länge inte minst av judiska organisationer. Att förneka eller förvränga Förintelsen är ett uttryck för antisemitism.”

  Jag skrev igår på Löfvens Facebooksida följande svar till honom, med anledning av ovanstående:

  Herr statsminister: Det är inte olagligt i Sverige att “förneka förintelsen”…[klipp]

  [Resterande del av denna mycket långa kommentar är raderad efterom den handlar om förintelsen och olika uppfattningar om hur många som dödades i koncentrationslägren. Detta är off-topic.]

 • Ännu en mycket träffsäker artikel i ett för oss halvagnostiker brännande och aktuellt ämne.

  Tack Harriet !!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *