Vill Australien visa världen hur folk ska tvångsvaccineras?

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 1 oktober 2020
- NewsVoice redaktion
Polisen i Australien brottar ner man som vägrar bära andningsskydd, 2020. Privat foto
Polisen i Australien brottar ner man som vägrar bära andningsskydd, 2020. Privat foto
Polisen i Australien brottar ner man som vägrar bära andningsskydd, 2020. Privat foto

Life Sites redaktör John-Henry Westen berättar hur ett av världens mest attraktiva länder att leva i nu snabbt förvandlas till att bli en mardröm för alla som inte vill underkasta sig Statens kontrollbehov av sina invånare.

Dr. Bella d’Abrera, direktör för Foundations of Western Civilization Program vid Institute of Public Affairs i Melbourne, anser att de ofattbara åtgärder mot frihet som den regeringen vidtagit under coronakrisen påminner om Berlin på 1960-talet. Hon misstänker att åtgärderna troligen implementeras som ett slags test för att se hur en regering ska kunna kontrollerar en befolkning.

Delstaten Västra Australien har lagstiftat om att tillåta poliser eller andra auktoriserade tjänstemän att hålla fast individer och, om det anses nödvändigt, med våld ta bort underkläderna för att tvångsadministrera ett vaccin.

Medier och uttolkare av de radikala förändringarna i Australien är dock oeniga om dessa extraordinära åtgärder verkligen kommer att vidtas för att vaccinera och regeringsanställda försöker lugna befolkningen med att massvaccinationer mot Covid-19 kommer att förbli frivilliga. Dessa lugnande besked rimmar dock illa med hur polisen redan nu utnyttjar sina utvidgade befogenheter för att gripa och brotta ner medborgare som vägrar bära andningsskydd på offentliga platser.

Text: NewsVoice

Källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice