Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

CDC-studie: De som använder munskydd löper större risk att bli smittade av Covid-19

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 oktober 2020
- NewsVoice redaktion
Ben Swann, 10 sep 2019. Foto: TruthinMedia.com


New CDC Study 70% Always 3% Never Wore Face Masks Contracted Covid – Powered by ise.media

Färsk CDC-studie visar att de som bär munskydd smittas betydligt lättare med Covid-19 än de som inte bär mask. Benn Swann från ISE Media rapporterar om studiens fynd.

Studien förklarar inte det oväntade resultatet, men Swann menar att det finns indikationer på att munskydd samlar höga halter av smittämnen beroende på att användaren rör sitt skydd många gånger per dag, bla i offentliga miljöer. Smittämnen trivs sedan bra i den fuktiga miljön i munskyddet, särskilt på insidan.

Studien verkar därmed bekräfta misstanken att användare andas in och ut både andras och sina egna föroreningar och smittämnen med hjälp av munskyddet.

Text: NewsVoice, text uppdaterad 16 okt 2020


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: munskydd