CDC-studie: De som använder munskydd löper större risk att bli smittade av Covid-19

4
3265


New CDC Study 70% Always 3% Never Wore Face Masks Contracted Covid – Powered by ise.media

Färsk CDC-studie visar att de som bär munskydd smittas betydligt lättare med Covid-19 än de som inte bär mask. Benn Swann från ISE Media rapporterar om studiens fynd.


Studien förklarar inte det oväntade resultatet, men Swann menar att det finns indikationer på att munskydd samlar höga halter av smittämnen beroende på att användaren rör sitt skydd många gånger per dag, bla i offentliga miljöer. Smittämnen trivs sedan bra i den fuktiga miljön i munskyddet, särskilt på insidan.

Studien verkar därmed bekräfta misstanken att användare andas in och ut både andras och sina egna föroreningar och smittämnen med hjälp av munskyddet.

Text: NewsVoice, text uppdaterad 16 okt 2020


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Man måste använda kvalificerade andningsskyddd såsom Sundströms hel och halvmasker med partikel filter. Används av sjukvården, och finns att köpa på nätet.

    Munskydden man ser folk bära är som artikeln skriver värdelösa

  2. Tycker att artikelförfattaren inte gör distinktion mellan andningsmask och munskydd.
    Det bör förklaras i artikeln annars uppstår gärna en förvirring. Det är ju helt fel att kalla ett munskydd för andningsmask.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här