Polisstation i Frankrike attackerad av 40 män med fyrverkeripjäser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 oktober 2020
- NewsVoice redaktion
Polisstation i Frankrike attackeras med fyrverkerier, 11-12 okt 2020. Foto: Le Capricieux

VÄRLDEN. Personer beväpnade med metallstänger och fyrverkerier attackerade en polisstation i franska Champigny-sur-Marne natten mellan lördag och söndag. Nyhetsbyrån AFP skriver att samma polisstation attackerats tidigare flera gånger.

En surrealistisk attack, skriver den franska utgåvan av Huffington Post. Angreppet var välplanerat. Stor mängder fyrverkerier och ett 40-tal personer deltog i den samordnade attacken. Två poliser som befunnit sig strax utanför byggnaden fick fly in där de skyddade sig bakom pansarglas. Polisstationen i Champigny-sur-Marne (Val-de-Marne) är ett särskilt utsatt område. Polisen uppger att attacken mot polisstationen kan vara en vedergällning mot polisens arbete att försöka rensa upp droghandeln.

Ingen person skadades, men fordon fick skador, papperskorgar brann och fönster krossades. Politiker kallar attacken för oacceptabel och polisen utreder nu händelsen som skedde mellan den 11-12 oktober. En person greps på söndagen, men denne ska inte ha en direkt koppling till händelsen.

På sociala nätverk fördömde polisförbundens fackföreningar enhälligt attacken. Inrikesministeriet gav sitt “fulla stöd” till polisen. Invånare i staden anklagar kriminella unga män som är migranter, för dådet.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Källor

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq