Polisstation i Frankrike attackerad av 40 män med fyrverkeripjäser

publicerad 13 oktober 2020
- av NewsVoice
Polisstation i Frankrike attackeras med fyrverkerier, 11-12 okt 2020. Foto: Le Capricieux

VÄRLDEN. Personer beväpnade med metallstänger och fyrverkerier attackerade en polisstation i franska Champigny-sur-Marne natten mellan lördag och söndag. Nyhetsbyrån AFP skriver att samma polisstation attackerats tidigare flera gånger.

En surrealistisk attack, skriver den franska utgåvan av Huffington Post. Angreppet var välplanerat. Stor mängder fyrverkerier och ett 40-tal personer deltog i den samordnade attacken. Två poliser som befunnit sig strax utanför byggnaden fick fly in där de skyddade sig bakom pansarglas. Polisstationen i Champigny-sur-Marne (Val-de-Marne) är ett särskilt utsatt område. Polisen uppger att attacken mot polisstationen kan vara en vedergällning mot polisens arbete att försöka rensa upp droghandeln.

Ingen person skadades, men fordon fick skador, papperskorgar brann och fönster krossades. Politiker kallar attacken för oacceptabel och polisen utreder nu händelsen som skedde mellan den 11-12 oktober. En person greps på söndagen, men denne ska inte ha en direkt koppling till händelsen.

På sociala nätverk fördömde polisförbundens fackföreningar enhälligt attacken. Inrikesministeriet gav sitt “fulla stöd” till polisen. Invånare i staden anklagar kriminella unga män som är migranter, för dådet.

Text: NewsVoice

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Tja, vad är det här att skryta med? Vi var först, bäst och vackrast i den här sociala grenen, oxå!
    Tänk Södertälje polisstation, tror jag det var, som för flera år sedan anfölls och besköts av stadens unga män och därmed skapade löpsedlar, men inte mycket mer. Rinkebys nya snut-hus bara väntar …….. med att få gå upp i stabsläge.
    Blå-ljuspersonal är även väl insatta i det hela och har lärt sig ducka för tegelstenar o dyl.
    Annars mår vi bra …… fast lite bleka om nosen av för lite sol. Men vår plikt visavi Systembolaget och deras krav på skatteintäkter upprätthåller vi, misstänker jag. Vilka andra små glädjeämnen, typ umgänge med barnbarnen som vi inte längre har, får vi eljest glädja oss över? Jovisst, hurra! Svetsloppan sitter kvar å’ int’ blir de’ nån misstroendeförklaring som heligt utlovats, från den blivande Hanoi-bons sida.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *