“Clown” från Oregons hälsomyndighet listar dödsfall i Covid-19

publicerad 29 oktober 2020
- av NewsVoice
Claire Poché, MD, Oregon Health Authority 14 oktober 2020. Foto: Oregon Public Health Division

VÄRLDEN. Ett hälsoombud på Oregons hälsomyndighet i USA läste upp de senaste dödssiffrorna i Covid-19 sminkad till clown. Det var läkaren dr Claire Poché som i en bisarr video tillkännagav statistiken. Händelsen har blivit viral och flera medier har snappat upp nyheten.

Med en dyster stämma annonseras i en video med dr Claire Poché färska Covid-19-data från delstaten Oregon:

“As of today, there have been 38,160 cases of Covid-19 in Oregon, with 390 new cases being reported today”. Hon fortsätter med att berätta: “Sadly, we are also reporting three deaths today, bringing the statewide total for Covid-19-related deaths to 608.”

Det var först när Claire Poché växlade över till sin kollega Shimi Sharief utklädd i en kaninliknande kostym (japansk onesie) som det framkom att kostymerna syftade till att diskutera hur Halloween kan firas tryggt i coronatider. Shimi Sharief och Claire Poché svarade på tittarfrågor om firandet och deras svar handlade om hur människor ska hålla trygg social distans.

Live-videosändningen från Oregons hälsomyndighet sändes i mitten på oktober, men blev viral efter att en journalist på The Oregonian på Twitter kallade videon för: “en absolut mardröm”.

Text: NewsVoice | #CovidClown

Källa och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *