Jordbävning på 7,0 drabbar grekiska ön Samos och Turkiet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 oktober 2020
- NewsVoice redaktion
Samos Earth Quake, 30 okt 2020. Private footage

VÄRLDEN. En kraftig jordbävning på 7,0 har inträffat i Egeiska havet mellan Grekland och Turkiet. Byggnader har kollapsat och en mindre tsunami översvämmade gator i Samos stad, som videon ovan visar. Skalvet inträffade kl 12:51 svensk tid 10 km norr om staden Agios Konstantinos på Samos.

Svenska nationella seismiska nätet (SNSN) uppger att det är den största jordbävningen i området sedan 1968. Preliminära uppgifter säger att främst Turkiet drabbats hårdast.

Michails Misos som är vice borgmästare på Samos, uppger att skalvet var mycket starkt och varade länge, skriver Aftonbladet. En tsunamivarning har utfärdats på ön. Vidon ovan visar att byggnader i Samos stad skadats. I Turkiet har hela byggnader kollapsat.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *