Jordbävning på 7,0 drabbar grekiska ön Samos och Turkiet

1

VÄRLDEN. En kraftig jordbävning på 7,0 har inträffat i Egeiska havet mellan Grekland och Turkiet. Byggnader har kollapsat och en mindre tsunami översvämmade gator i Samos stad, som videon ovan visar. Skalvet inträffade kl 12:51 svensk tid 10 km norr om staden Agios Konstantinos på Samos.

Svenska nationella seismiska nätet (SNSN) uppger att det är den största jordbävningen i området sedan 1968. Preliminära uppgifter säger att främst Turkiet drabbats hårdast.

Michails Misos som är vice borgmästare på Samos, uppger att skalvet var mycket starkt och varade länge, skriver Aftonbladet. En tsunamivarning har utfärdats på ön. Vidon ovan visar att byggnader i Samos stad skadats. I Turkiet har hela byggnader kollapsat.

Text: NewsVoice

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
30 oktober 2020 kl 16:41