Lärarförbundet: Svenska skollärare får stryk av elever varje dag

publicerad 20 oktober 2020
- Harriet Larsson
Svensk skurkintegration. Grafik: Jeanders
Svensk skurkintegration. Grafik: Jeanders
Svensk skurkintegration. Illustration: Jan-Erik Ander, Jeanders.com och Jeanders-bilder.blogspot.com

DEBATT. Antalet anmälningar kring våld och hot har ökat på skolorna i Borås, rapporterar SVT. Även i Göteborg sker en ökning – nu vädjar lärarna om hjälp. “Vi har lärare som i särskilda undervisningsgrupper blir slagna i princip varje dag”, säger Andrea Meiling, ordförande för Lärarförbundet i Göteborg….”

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Så länge ingen hemvist anges, så kan ingen analys göras om våldets orsaker.
Omorganisation är däremot ständigt populärt bland politiker. Deras naiva tro är stor att problemen då försvinner eller i alla fall bättre kan skylas över.

I Göteborg skall stadsdelsnämnderna och de sociala resursförvaltningarna tas bort och i stället skall fyra socialnämnder träda in. Oron är stor bland lärare att våld och trakasserier som de drabbas av faller mellan stolarna. Ingen misstänks vilja ta i denna heta potatis.

Tänk om jag under min yrkestid bara skulle ha nöjt mig med att konstatera att patienten har ont i ryggen, utan att undersöka vilka strukturer i rörelseapparaten som felar, för att få reda på vilka åtgärder som bäst kunde lindra eller bota. Behandling hade utan analys sett lika ut för alla med ryggbesvär, men så tvingas Moder Svea att fungera, när det handlar om invandringsrelaterad brottslighet, tack vare korrekthetens väktare.

Behandlingen mot det invandringsrelaterade våldet är samma oavsett vilka det gäller, barn som vuxna: mer bidrag, mera förståelse av djävulskap och bortförklaringar utan verklighetsfäste är norm.

Den humanitära stormaktens misslyckande med invandring och den så kallade flyktingpolitiken är formidabel. Oviljan till analys bottnar i rädsla för att det lika värdet då skulle flyga sin kos. Det existentiella värdet ligger alltid fast i egenskap av att vara människa med likhet inför lagen, men det funktionella värdet, våra gärningar som nyttiga samhällsmedborgare, skulle falla som en sten.

Obehagliga sanningar om förtryckande kultur, tradition och religion skulle synliggöras. I skolans värld bottnar mycket av djävulskap i respektkultur samt dålig impulskontroll på grund av “giftiga ingiften,” som ingen får berätta om.

Om någon rapport om det invandringsrelaterade våldets grundorsaker skulle slinka igenom censuren, stormar vänstern fram med rasism och korrekta forskare som Mattias Gardell och Tobias Hubinette vilka hjälper till för att visa sin rödfärgade godhet, trots att dess tvivlare blir allt fler utöver de “horor” som våldtagits och de “svennar” som urinerats på under förnedringsrån. Oskyldiga som mördats har tystats för gott och kan inte besvära mångkulturens entusiaster.

Detta är smällar folket får ta, tycks Löfven med sina vänner resonera. Inget pris är för högt för maktens bevarande. Lärares bit-klösmärken från utåtagerande unga är en bagatell, som faller mellan samhällets alla korrekta stolar, som aldrig får peka ut någon grupp, med undantag för nationens försvarare, där medelålders män ständigt är i skottgluggen.

Text: Harriet Larsson

Källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq