Fauci: Munskydd och social distans nödvändigt även för vaccinerade

6
1568
Dr Anthony Fauci, 15 nov 2020. Foto: CNN.com
Dr Anthony Fauci, 15 nov 2020. Foto: CNN.com

CORONAKRISEN. Chefen för National Institute of Allergy and Infectious Diseases dr Anthony Fauci sa i en intervju på CNN i söndags att det kommer vara nödvändigt att hålla social distans och använda munskydd efter att ett coronavirusvaccin blir tillgängligt.

Anthony Faucis rekommendation är att även med ett vaccin som är minst 90% effektivt bör människor inte överge föreslagna folkhälsoåtgärder.


Fauci säger att: “även om det kan vara 90 till 95% effektivt för allmänheten vet du inte nödvändigtvis hur effektivt det är för just dig”.

Flera osäkra parametrar

Fauci medger alltså att även om ett vaccin anses vara minst 90% effektivt så innebär inte det att det är effektivt för alla, vilket rimligen betyder att vacciners effektivitet för vissa personer kan ligga någonstans mellan 90% och 0%. Vaccinering innebär inte heller att de som vaccinerats bör ta av sig munskydd och upphöra med social distans, trots att vaccinering för de flesta innebär ett återgående till ett normalt liv (red anm).

När CNN:s TV-ankare ställer frågor om när människor i USA kan gå tillbaka till ett normalt liv, som innan coronakrisen, svarar Fauci svävande att det beror på när alla vaccinerats i USA och hur uppföljande data kommer att se ut. Fauci hoppas att en majoritet av befolkningen vaccinerats under 2:a och 3:e kvartalet 2021 och att i och med det kan samhället gradvis gå tillbaka till det normala.

I praktiken kan det betyda ett återgående till normalitet i slutet av 2021 med allt vad det innebär för människors privatekonomi och de små- och mindre företagens förmåga att överleva ekonomiskt (red anm).

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

6 KOMMENTARER

  1. ja absolut finns andra sjukdomar som är lång farligare än det sk corona ,de länder som tar emot många sk invsndrare skall testas innan dom gör entre till andraländer

  2. Helt otroligt denna sataniska skrämsel mot folket. Att sätta in rädslan i människor även efter de har tagit vaccinet och fortsätta vara rädda från varandra p.g.a. ovishet mot din närmaste detta är ett hjärtlös propaganda mot alla människor som kan endast komma från dessa själlösa personer och satan dyrkare som Fauci, Gate, Klaus Schwab och flera.Det är väldigt oroande utveckling som vi ser dag efter dag och i snabbare och snabbare takt.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här