Bästa vårdmetoderna för Covid-19 är fria från feta ekonomiska intressen

publicerad 20 november 2020
- av Gästskribent

HÄLSA & DEBATT.  Covid-19 kan förebyggas och akut botas till i princip 100 procent, men det enda vi får höra ifrån etablissemanget är att inga medicinska metoder finns som hjälper mot viruset, bara ett vaccin kan rädda oss. Det är helt fel. Det finns beprövade metoder som fungerar även mot denna influensa.

Text: Per Melin, text uppdaterad kl 18:37 | Bild på fotomodell. Licens: Shutterstock.com

Man berättar till exempel inte att en bra D-vitaminhalt i kroppen reducerar dödsfrekvensen från corona och influensavirus med över 90 procent. Mer än 90 procent av Sveriges befolkning lider av D-vitaminbrist.

Det billiga läkemedlet hydroxyklorokin förebygger Covid-19 till minst 80 procent, sannolikt mer, genom att släppa in zink i cellerna. Zink bromsar virusets replikering. Naturliga motsvarigheter till hydroxyklorokin innehållandes den aktiva substansen thymoquinone är flavonoiden quercetin, svart kumminolja samt grönt te. Detta undanhåller man allmänheten.

Här exempel på förebyggande metoder som stärker immunförsvaret och förbereder kroppen på att hantera smittor som corona och andra virus samt exempel botande medicinska behandlingar vid akut Covid-19:

 • Naturlig ekologisk mat, eftersom denna innehåller mer stärkande näringsämnen och mycket effektivare än den vanliga förgiftade maten hjälper kroppens att skydda sig mot smitta. Det är viktigt med en individanpassad kost som man tål och mår bra av. Undvik raffinerade produkter som försämrar kroppens immunförsvar och förbrukar mycket näringsämen, till exempel vitt socker och vitt mjöl.
 • Ekologisk svart kumminolja eller quercetin eller hydroxyklorokin eller grönt te som var och en är jonoforer med förmågan att släppa in zink i cellerna. Väl inne i cellen så förhindrar zink virusets replikering och bromsar på det sättet sjukdomsförloppet.
 • Ett bra intag av zink. Tänk på att vid höga doser zink balansera med lämplig dos koppar, så att kopparbrist inte uppstår. Vid intag över längre tid bör förhållande mellan zink och koppar vara 10-30 gånger mot 1.
 • Bra nivåer i kroppen av D-vitamin har visat sig minska risken för covid med över 90 procent. Sola hela kroppen utan att bränna dig. Komplettera med viltfångad fet fisk ifrån havet, helt naturligt ekologiskt kött och vid behov högkvalitativt tillskott med vitamin D3.
 • Bra intag av vitamin K2, vitamin A och magnesium för att optimera kroppens ämnesomsättning av vitamin D3.
 • Bra nivåer i kroppen av C-vitamin ifrån mat och kosttillskott.

Bortsett ifrån C-vitamin i ekologisk mat, så är C-vitamin i helföda-kosttillskott/whole food-kosttillskott bäst. Andra bra men raffinerade varianter av C-vitaminkosttillskott är askorbinsyra, natriumaskorbat och magnesiumaskorbat, vilka helst skall innehålla bioflavonoider för bättre effekt. Liposomalt C-vitamin är dyrare men tas upp lättare av kroppen. Välj naturligt, ekologiskt, GMO-fritt.

 • Intag av ett högkvalitativt multivitamin-mineralkosttillskott, helst
  tillverkat av naturlig ekologisk mat.
 • Intag av animaliskt omega-3 ifrån fisk och ifrån helt naturligt ekologiskt kött. Komplettera eventuelt med högkvalitativt omega-3-kosttillskott. Animaliskt omega-3 motverkar inflammation och negativa effekter ifrån smitta.
 • Antioxidanter i form av glutation, liponsyra, astaxantin, melatonin, N-Acetylcystein med mera.
 • Naturlig ekologisk mat och kosttillskott som ger selen.
 • Jod som motverkar smitta och finns främst i fisk och i olika typer av havsalger samt i kosttillskott.
 • Örter, kryddor och essentiella oljor, som cistus, maskros, fläder, lakritsrot/lakritste, gurkmeja, ingefära, kanel, oreganoolja, timjanolja och pepparmyntaolja, motverkar smitta och stärker immunförsvaret.
 • Kallpressad naturlig ekologisk kokosolja av högsta kvalitet innehåller ämnen som motverkar smitta och stärker immunförsvaret.
 • Fermenterad mat, som kefir och syrade grönsaker, innehåller organismer som stärker immunförsvaret i tarmen och motverkar smitta.
 • Probiotika i kosttillskott motverkar smitta och hjälper immunförsvaret i tarmen att hålla sig i balans under inverkan av smitta.
 • Kolloidalt silver att hålla i munnen i minst tio minuter. Fungerar som ett antibiotikum mot virus, bakterier och svamp, men utan att ge biverkningar. Silvret går in i kroppen via munnens slemhinnor.
 • Väteperoxid 3% i örongångarna tills det slutar brusa motverkar effektivt smitta, särskilt på ett tidigt stadium när symptomen sitter i övre luftvägarna och svalg.

Om man drabbas av problem i lungorna, så är följande terapier effektiva
och skyddande:

 • N-Acetylcystein, slemlösande och avgiftande.
 • Inhalering av 0,1-procentig väteperoxid med nebulisator vid infektion i lungorna.
 • Inhalering av kolloidalt silver vid infektion i lungorna.
 • Inandning av essentiella oljor.

Effektiva akuta terapier som inte tillåts av läkemedelsindustrin/skolmedicinen:

 • Intravenöst C-vitamin + tiamin/B1 + hydrokortison som mycket effektivt
  motverkar sepsis. Detta protokoll erkänns inte av skolmedicinen, varför
  skade- och dödsfrekvensen i sepsis på världens sjukhus helt i onödan
  generellt är mycket hög.
 • Intravenöst C-vitamin i höga doser.
 • Initial akut högdosering med D-vitamin i form av den färdigomvandlade och för kroppen direkt användbara formen kalcitriol.
 • Intravenöst magnesium
 • Intravenöst väteperoxid
 • Ozonbehandling
 • Hyperbar syrgasterapi

En vetenskaplig studie på intravenöst klordioxid vid corona/Covid-19 gjordes tidigare i år i USA och enligt läkare Mikael Nordfors även helt nyligen i Afrika. Båda visade mycket goda resultat. I USA överlevde alla av de drygt 100 personer som behandlades. Detta styrker resultaten ifrån tidigare studier som visar att klordioxid biter oerhört bra på virus överlag.

Jag är generellt skeptisk till läkemedel. När det gäller corona/Covid-19 så fungerar dock astmamedicinen och glukokortikoiden Budesonid mycket snabbt, genom att bromsa en överreaktion ifrån kroppens immunförsvar och på så sätt motverka sepsis.

Allt som jag nämner ovan tystas ner av etablissemanget inklusive mainstream media. Det är locket på. Istället försöker man sälja patenterade mediciner och vacciner som inbringar enorma summor. Ett exempel är det omotiverade berömmet av Remdesivir mot corona. Fler dör av dem som får det läkemedlet än som inte får det. Samtidigt smutskastar man det effektiva, ovan nämnda hydroxyklorokin. Detta eftersom den senare medicinen är 65 år gammal och billig då patentet gick ut för länge sedan, medan Remdesivir är helt nypatenterad och svindyr.

Att genomgå smittor som corona, mässling, influensa och annat är ingenting negativt, utan förbättrar immunförsvaret och minskar risken betydligt för andra hälsoproblem, som cancer, hjärt-kärlsjukdom, psykisk sjukdom, diabetes, allergier och så vidare.

Grejen är bara att man skall ha en god näringsstatus. Som exempel kan nämnas att en bra nivå i kroppen av i synnerhet vitamin A/retinol men även C-vitamin är viktigt vid mässling. Detta berättar inte myndigheter och media.

Istället skrämmer man med att mässling är en fruktansvärt farlig och hemsk smitta, vilket inte alls stämmer. Lögnen säljer dock vacciner som i sin tur ger biverkningar och kostar skattebetalarna en massa pengar. Parallellerna till desinformationen om corona är tydlig.

Text: Per Melin


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Att Lee Merritt ifrågasätter bakgrunden till infektionssjukdomar är intressant. Frågan är om vetenskapen har riktig koll på vad virus egentligen är eller hur det uppkommer. Skolmedicinen är ung, saknar det nödvändiga holistiska synsättet på hälsa och sannolikt är denna virushärva även starten på ett större paradigmskifte inom området.

  Hur har Merritt lyckats ta fram ett tillförlitligt statistiskt underlag för olika rasers påverkan av C19? Amishfolket är knappast en egen ras, snarare europeiska kaukasier av mig veterligen tysk härkomst, och med ett särpräglad levnadssätt. Det intressanta är att de lever ålderdomligt, odlar sin egen mat och använder inte modern teknik (eller sparsamt?). De använder inte elektricitet och det lär inte finnas mobilmaster i deras samhällen. Hur mycket elände får vi inte i oss via den moderna, processade maten och hur känsliga blir då våra kroppar för yttre påverkan? En jämförelse med andra grupper som lever utan teknik med egen livsmedelhushållning vore intressant.

 • Att Lee Merritt ifrågasätter bakgrunden till infektionssjukdomar är intressant. Frågan är om vetenskapen har riktig koll på vad virus egentligen är eller hur det uppkommer. Skolmedicinen är ung, saknar det nödvändiga holistiska synsättet på hälsa och sannolikt är denna virushärva även starten på ett större paradigmskifte inom området.

  Hur har Merritt lyckats ta fram ett tillförlitligt statistiskt underlag för olika rasers påverkan av C19? Amishfolket är knappast en egen ras, snarare europeiska kaukasier av mig veterligen tysk härkomst, och med ett särpräglad levnadssätt. Det intressanta är att de lever ålderdomligt, odlar sin egen mat och använder inte modern teknik (eller sparsamt?). De använder inte elektricitet och det lär inte finnas mobilmaster i deras samhällen. Hur mycket elände får vi inte i oss via den moderna, processade maten och hur känsliga blir då våra kroppar för yttre påverkan? En jämförelse med andra grupper som lever utan teknik med egen livsmedelhushållning vore intressant.

 • Nej, troligen finns inget virus i traditionell mening. Antar frågan behöver lyftas några nivåer ovan skolmedicinsk kunskapsnivå och kanske sammanföra olika discipliner för att närma oss sanningen. Förmodligen har svaret passerat i etern, åtminstone har sanningen tangerats. Detta kommer troligen utgöra en de faktorer som raserar etablissemanget.

  En riktigt knepig värld vi hamnat i, så tokig och mörk just nu att det ska bli underbart att få andas ut i en ljusare tillvaro en dag. Kan tänka mig att människor kommer drivas av en sällan skådat entusiasm och samhörighet när ett människovänlig samhälle skall skapas. Vår sanna potential är ju också nedtryckt idag, där finns en ljus potential som ska få fritt flöde.

 • Hallå igen Per!

  Bra att du lyfter omständighet att det påstådda “viruset” aldrig har isolerats.
  Bästa vårdmetoderna för Covid-19 handlar om den vanliga influensan som “försvann” v 14 2020. (se statistikbild i mitt inlägg här 2 maj 2021 kl 21:05).

  Vad allt fler inser är att det inte finns onormal överdödlighet “pandemi året 2020”
  men tidsmässiga samband finns mellan dödsfall/beordrad palliativ vård våren 2020.
  Även 5G tester startades på några platser med välkända “covid symptom” som följd.

  Ex påverkas hjärtat av mikrovågsexponering och därmed kan andningen slås ut.

  Mikrovågsstrålning påverkar hjärtat. Känt sedan 50 år
  https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2021/11/15/mikrovagsstralning-paverkar-hjartat-kant-sedan-50-ar/

  Allt fler vill nu att vi stoppar de onödiga och livsfarliga genocid “vaccinerna” som redan akut skadat och skördat många liv sedan lanseringen vid årsskiftet 20/21.

  Relaterad fråga

  Bör barn vaccineras mot covid-19? Vad tycker du? – Veckans fråga

   CHECKFACT  2021-11-17

  https://checkfact.org/bor-barn-vaccineras-mot-covid-19-vad-tycker-du-veckans-fraga/

 • Nej, troligen finns inget virus i traditionell mening. Antar frågan behöver lyftas några nivåer ovan skolmedicinsk kunskapsnivå och kanske sammanföra olika discipliner för att närma oss sanningen. Förmodligen har svaret passerat i etern, åtminstone har sanningen tangerats. Detta kommer troligen utgöra en de faktorer som raserar etablissemanget.

  En riktigt knepig värld vi hamnat i, så tokig och mörk just nu att det ska bli underbart att få andas ut i en ljusare tillvaro en dag. Kan tänka mig att människor kommer drivas av en sällan skådat entusiasm och samhörighet när ett människovänlig samhälle skall skapas. Vår sanna potential är ju också nedtryckt idag, där finns en ljus potential som ska få fritt flöde.

 • Hallå igen Per!

  Bra att du lyfter omständighet att det påstådda “viruset” aldrig har isolerats.
  Bästa vårdmetoderna för Covid-19 handlar om den vanliga influensan som “försvann” v 14 2020. (se statistikbild i mitt inlägg här 2 maj 2021 kl 21:05).

  Vad allt fler inser är att det inte finns onormal överdödlighet “pandemi året 2020”
  men tidsmässiga samband finns mellan dödsfall/beordrad palliativ vård våren 2020.
  Även 5G tester startades på några platser med välkända “covid symptom” som följd.

  Ex påverkas hjärtat av mikrovågsexponering och därmed kan andningen slås ut.

  Mikrovågsstrålning påverkar hjärtat. Känt sedan 50 år
  https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2021/11/15/mikrovagsstralning-paverkar-hjartat-kant-sedan-50-ar/

  Allt fler vill nu att vi stoppar de onödiga och livsfarliga genocid “vaccinerna” som redan akut skadat och skördat många liv sedan lanseringen vid årsskiftet 20/21.

  Relaterad fråga

  Bör barn vaccineras mot covid-19? Vad tycker du? – Veckans fråga

   CHECKFACT  2021-11-17

  https://checkfact.org/bor-barn-vaccineras-mot-covid-19-vad-tycker-du-veckans-fraga/

 • Roligt att “se” dig här igen Per!

  Bif artiklar som förtydligar likheten med influensan som “försvann” v 14 2020.

  Ps! Det är inte farligt för tarmarna att det kan bildas gaser vi överdrivet C-intag.

  Att förebygga influensa och förkylningar

  https://forkylninghosbarn.se/att-forebygga-influensa-och-forkylningar/

  George Soros dirigerar mer än 130 miljoner dollar i fondmedel för att bekämpa coronavirus AV REBECCA KLAR – 16/04/20 15:16 EDT

  https://thehill.com/homenews/news/493190-george-soros-directs-more-than-130m-in-foundation-funds-to-combat-coronavirus

 • Roligt att “se” dig här igen Per!

  Bif artiklar som förtydligar likheten med influensan som “försvann” v 14 2020.

  Ps! Det är inte farligt för tarmarna att det kan bildas gaser vi överdrivet C-intag.

  Att förebygga influensa och förkylningar

  https://forkylninghosbarn.se/att-forebygga-influensa-och-forkylningar/

  George Soros dirigerar mer än 130 miljoner dollar i fondmedel för att bekämpa coronavirus AV REBECCA KLAR - 16/04/20 15:16 EDT

  https://thehill.com/homenews/news/493190-george-soros-directs-more-than-130m-in-foundation-funds-to-combat-coronavirus

  • Nu försöker FHM att återinföra influensastatistiken tom med en liten topp v 33

   se länk ovan och jämför med den gröna raka linjen som gällt sedan v14 2020,

  • Nu försöker FHM att återinföra influensastatistiken tom med en liten topp v 33

   se länk ovan och jämför med den gröna raka linjen som gällt sedan v14 2020,

 • Jag har god erfarenhet av homeopati både för människa och djur och lägger därför med några länkar om denna billiga och effektiva men i Sverige motarbetade metod.

  Handfasta homeopati tips passande för bla “coronasymptom”
  https://www.facebook.com/whildehomeopat/posts/595236097996683/

  Prince Charles botad från Corona
  http://almanova.eu/prince-charles-botat-fran-corona/

  Den klassiska filmen där “skeptikern” Fuglesang bevisar homeopatins fantastiska effekt.
  https://newsvoice.se/2011/07/christer-fuglesang-sluddrar-efter-homeopatisk-overdos/

  Läkemedelsindustrin subventionerar oseriösa skeptiker gruppers löjeväckande utfall mot en av världens största alternativa läkemetod
  https://www.mynewsdesk.com/se/resonans-healing/pressreleases/laekemedelsindustrin-subventionerar-oserioesa-skeptiker-gruppers-loejevaeckande-utfall-mot-en-av-vaerldens-stoersta-alternativa-laekemetod-659696

  Inte straffbart för svenska läkare att utöva homeopati.
  https://sverigesradio.se/artikel/4712681

 • Jag har god erfarenhet av homeopati både för människa och djur och lägger därför med några länkar om denna billiga och effektiva men i Sverige motarbetade metod.

  Handfasta homeopati tips passande för bla “coronasymptom”
  https://www.facebook.com/whildehomeopat/posts/595236097996683/

  Prince Charles botad från Corona
  http://almanova.eu/prince-charles-botat-fran-corona/

  Den klassiska filmen där “skeptikern” Fuglesang bevisar homeopatins fantastiska effekt.
  https://newsvoice.se/2011/07/christer-fuglesang-sluddrar-efter-homeopatisk-overdos/

  Läkemedelsindustrin subventionerar oseriösa skeptiker gruppers löjeväckande utfall mot en av världens största alternativa läkemetod
  https://www.mynewsdesk.com/se/resonans-healing/pressreleases/laekemedelsindustrin-subventionerar-oserioesa-skeptiker-gruppers-loejevaeckande-utfall-mot-en-av-vaerldens-stoersta-alternativa-laekemetod-659696

  Inte straffbart för svenska läkare att utöva homeopati.
  https://sverigesradio.se/artikel/4712681

 • Tack för en fantastiskt bra artikel och för de många bra kommentarerna. Vi blir fler och fler som vill leva på ett naturligt och giftfritt sätt. Ekologiskt ‘allt’ (i den mån det är möjligt) är min livsparoll sedan ett antal år. Både människa och djur mår bäst av det som naturen har att erbjuda. Och när vi behöver balansera vår hälsa är det förstås också naturliga metoder som gäller. 🙂

 • Tack för en fantastiskt bra artikel och för de många bra kommentarerna. Vi blir fler och fler som vill leva på ett naturligt och giftfritt sätt. Ekologiskt ‘allt’ (i den mån det är möjligt) är min livsparoll sedan ett antal år. Både människa och djur mår bäst av det som naturen har att erbjuda. Och när vi behöver balansera vår hälsa är det förstås också naturliga metoder som gäller. 🙂

 • Så här skriver Dr Mercola i dag

  Genom att hänvisa till COVID-19-vacciner som “vacciner” snarare än genterapier bryter den amerikanska regeringen sin 15 amerikanska kodavsnitt 41, som reglerar vilseledande metoder i medicinska påståenden
  MRNA-injektionerna är genterapier som inte uppfyller ett enda kriterium eller definition av ett vaccin
  COVID-19 ”vacciner” ger inte immunitet eller hämmar överförbarheten av sjukdomen. De är endast utformade för att minska dina infektionssymtom om eller när du blir smittad. Som sådan uppfyller dessa produkter inte den juridiska eller medicinska definitionen av ett vaccin
  Eftersom en stor majoritet av människor som testar positivt för SARS-CoV-2 inte har några symtom alls, har man inte ens kunnat fastställa en orsakssamband mellan viruset och den kliniska sjukdomen.
  Genom att kalla den här experimentella genterapitekniken ett ”vaccin” kringgår de ansvar för skador som annars skulle gälla

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/02/09/coronavirus-mrna-vaccine.aspx?ui=4b992c41fb4cec5c4ab28e9e10d70703a8d7dbf25494cad8b6557106fca02a7d&sd=20090815&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20210209&mid=DM790974&rid=1079399111

 • Så här skriver Dr Mercola i dag

  Genom att hänvisa till COVID-19-vacciner som “vacciner” snarare än genterapier bryter den amerikanska regeringen sin 15 amerikanska kodavsnitt 41, som reglerar vilseledande metoder i medicinska påståenden
  MRNA-injektionerna är genterapier som inte uppfyller ett enda kriterium eller definition av ett vaccin
  COVID-19 “vacciner” ger inte immunitet eller hämmar överförbarheten av sjukdomen. De är endast utformade för att minska dina infektionssymtom om eller när du blir smittad. Som sådan uppfyller dessa produkter inte den juridiska eller medicinska definitionen av ett vaccin
  Eftersom en stor majoritet av människor som testar positivt för SARS-CoV-2 inte har några symtom alls, har man inte ens kunnat fastställa en orsakssamband mellan viruset och den kliniska sjukdomen.
  Genom att kalla den här experimentella genterapitekniken ett “vaccin” kringgår de ansvar för skador som annars skulle gälla

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/02/09/coronavirus-mrna-vaccine.aspx?ui=4b992c41fb4cec5c4ab28e9e10d70703a8d7dbf25494cad8b6557106fca02a7d&sd=20090815&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20210209&mid=DM790974&rid=1079399111

 • Tack själv Per för att du delar med dig av värdefull kunskap om hur vi höjer immunförsvaret, utan att hamna i klorna på tvivelaktiga feta ekonomiska intressen.

  Immunförsvaret försvagas också av selenbrist https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/06/kan-laga-halter-av-selen-ha-bidragit-till-sveriges-coronasituation/

  För den som har försvagat immunförsvar pga selenbrist och samtidigt är statinmedicinerad riskerar både statin-framkallad D vitamin brist, samt även Q10 brist.

  Nyttjar man dessutom ACE-hämmare eller A-II-blockerare finns ytterligare en “teoretisk risk” att drabbas av det “nya coronaviruset” eller förvärra symtomen.

  https://kurera.se/selen-och-q10-varldens-basta-hjartmedicin/

  https://svenskfarmaci.se/lakemedel/vanliga-blodtryckssankare-utreds-som-covid-19-risk/

 • Tack själv Per för att du delar med dig av värdefull kunskap om hur vi höjer immunförsvaret, utan att hamna i klorna på tvivelaktiga feta ekonomiska intressen.

  Immunförsvaret försvagas också av selenbrist https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/06/kan-laga-halter-av-selen-ha-bidragit-till-sveriges-coronasituation/

  För den som har försvagat immunförsvar pga selenbrist och samtidigt är statinmedicinerad riskerar både statin-framkallad D vitamin brist, samt även Q10 brist.

  Nyttjar man dessutom ACE-hämmare eller A-II-blockerare finns ytterligare en “teoretisk risk” att drabbas av det “nya coronaviruset” eller förvärra symtomen.

  https://kurera.se/selen-och-q10-varldens-basta-hjartmedicin/

  https://svenskfarmaci.se/lakemedel/vanliga-blodtryckssankare-utreds-som-covid-19-risk/

 • Statiner hämmar det livsviktiga kolesterolet som är grundsubstansen för syntesen av en lång rad viktiga ämnen, däribland kan nämnas D3-vitaminets förstadium.

  Saxat ur den klassiska boken, biologisk regeneration

  Syndaren i detta spel är, ytligt sett, kolesterolet, eftersom blodets kolesterolhalt väsentligt ökar vid hjärt- och cirkulationssjukdomar och vid de flesta andra störningar av fettämnesomsättningen. Läkare har försökt få bukt med tillståndet genom fettfattiga dieter, men i stort sett utan framgång. Detta beror på att kolesterolet i själva verket är ett livsviktigt näringsämne, som kan bildas i levern utav de ämnen som uppstår vid nedbrytningen av fettsyror och kolhydrater. Ett underskott i kosten kompenseras genom ökad syntes i levern. Kolesterol är grundsubstansen för syntesen av en lång rad viktiga ämnen, däribland kan nämnas D3-vitaminets förstadium, binjurebarkens hormoner, gallsyra och könshormoner. ”

  http://www.alternativmedicin.se/Vitaminer/Vitamin_F%7CLecitin.html

 • Statiner hämmar det livsviktiga kolesterolet som är grundsubstansen för syntesen av en lång rad viktiga ämnen, däribland kan nämnas D3-vitaminets förstadium.

  Saxat ur den klassiska boken, biologisk regeneration

  Syndaren i detta spel är, ytligt sett, kolesterolet, eftersom blodets kolesterolhalt väsentligt ökar vid hjärt- och cirkulationssjukdomar och vid de flesta andra störningar av fettämnesomsättningen. Läkare har försökt få bukt med tillståndet genom fettfattiga dieter, men i stort sett utan framgång. Detta beror på att kolesterolet i själva verket är ett livsviktigt näringsämne, som kan bildas i levern utav de ämnen som uppstår vid nedbrytningen av fettsyror och kolhydrater. Ett underskott i kosten kompenseras genom ökad syntes i levern. Kolesterol är grundsubstansen för syntesen av en lång rad viktiga ämnen, däribland kan nämnas D3-vitaminets förstadium, binjurebarkens hormoner, gallsyra och könshormoner. ”

  http://www.alternativmedicin.se/Vitaminer/Vitamin_F%7CLecitin.html

 • Tack för bra info!!! Läste också att England ger 2 miljoner medborgare D-vitamin, då de sett att låga nivåer ger svårare Covid-19. De har också sett att det finns brister hos befolkningen på D-vitamin.

 • Tack för bra info!!! Läste också att England ger 2 miljoner medborgare D-vitamin, då de sett att låga nivåer ger svårare Covid-19. De har också sett att det finns brister hos befolkningen på D-vitamin.

 • I cocos finns fettsyran laurin, som har en neutraliserande effekt på virus generellt. Finns även i koncentrerad form i kapslar på marknaden. Billigt, effektivt och helt naturligt värt att pröva.

 • I cocos finns fettsyran laurin, som har en neutraliserande effekt på virus generellt. Finns även i koncentrerad form i kapslar på marknaden. Billigt, effektivt och helt naturligt värt att pröva.

 • Väldigt bra artikel. Följer även debatten på media ”en annan vinkel”. C vitamin som nämns ovanundrar jag om det inte är ljus och syrekänsligt och därför bör intas direkt?

 • Mycket bra skrivet av Per Melin. Det är så bra att jag tycker du ska gå ut med mer om vad du är. Titel , profession och hemort. Kontakta gärna mig för samarbete. Fick för övrigt in en känga i dagens ring P1. Missbrukade helt etiketten , men eftersom nu Sveriges radio lyst mig i bann sedan millenieskiftet så måste man kuppa. Dessutom har jag tipsat krogarna i Stockholm att de kan erbjuda drinkar spetsade med D och C-vitamin. Nu när våra myndigheter helst vill se oss som enbart kunder till läkemedelsindustrin.

  • Aldrig förekommer debatter i TV, radio och tidningar-med-feta-statsbidrag mellan etablissemangets grindvaktande “experter” och den alltmer växande skara av vetenskapsmän med en helt annan mening. ALDRIG!

   Dessa årligen tiotals-miljarder kronor-gödda-PRAVDA-organ slickar etablissemanget i röven och sedan spottar de ur sig sina brunfärgade invektiv på alla som inte slickar med.

  • Tack ytterligare en gång till dig, du så kunnige och välvillige Per Melin, för att du la ut länken till Ring P1!

   – Vad jag skrattade! Sannings- och hälso-kämpen Ingemar Ljungqvist visar sig vara våra tiders Odysseus, den så enormt smarte krigaren i Odysséen och Illiaden.

   Profressorn Magnus Gisslén gnisslade som ett kärvat vagnshjul och programledaren Emmy Rasper skorrade, strävt och raspande innan hon lyckades få slut på samtalet.

   Här är en strof ur en dikt av Gustav Fröding med adress till E. Rasper:

   “Jag köpte min kärlek för pengar, för mig var ej annan att få, sjung vackert, I skorrande strängar, sjung vackert om kärlek ändå.”

   En liten strof-modifiering, kanske… :

   “Jag bytte min kärlek mot pengar…”

   • -MAMMON- journalister som ljuger och mördar!

    MAMMON-leksaks-“profressorer”, som fått publikationer och avhandlingar i betalning för sitt förräderi! – Tvi!

    Här berättar en mycket högt uppsatt chef inom läkemedels-jätten Pfizer, läkaren Peter Rost, hur de värvade lättköpta läkare som hjälptes ända upp till professors-titlar, utan att behöva göra mer än att i sitt namn låta publicera artiklar och utlåtanden, som skrivits av läkemedelsindustrins konsultbyråer!

    Avhandlingar och publikationer åt dessa falska människor skötte utbildningsbyråer om:
    https://www.artimus.se/whocaresinsweden/sv/film-three.php

    Bara sitta där och smila, medan konsulter fixade publikationer, auktoritet, titlar och berömdhet.

    Bara sitta där och låta det falska egot växa – och bara se på hur människor dör!

    [Text raderad, försök undvika personangrepp, även om det handlar om makthavare.]

 • Tack Per Melin för alla dessa enormt viktiga råd!

  En uppmaning till er alla som läser denna artikel:
  SE TILL ATT ALLA ERA GAMLA NÄRA OCH KÄRA FÅR KUNSKAP OM DETTA!

  Gamla och svaga människor med andningsproblem måste få hjälp! De ska inte tillåtas avlivas mot sin vilja genom så kallad palliativ “vård”.

  Högdosering av vitamin C kan man lätt göra själv. Jag brukar röra ner några matskedar askorbinsyra (som är ren vitamin C) i en tillbringare med vatten och pressa i en citron så att det blir ph-neutralt. Man ska inte dricka mycket på en gång – för då kissar man ut C-vitaminet utan att det hunnit göra verkan – istället ska man ta några klunkar då och då under hela dagen. Det är väldigt läskande och gott!

  Intravenös behandling av C-vitamin är enormt effektivt vid svåra akuta sjukdomstillstånd.

  Här berättar läkaren Sture Blomberg hur denna metod botade hans dödssjuka syster i USA:
  http://stureblomberg.blogspot.com/2020/04/fallbeskrivning-om-covid-19-och.html

  Här är två artiklar om vitamin C i Läkartidningen:
  https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/04/goda-anledningar-att-prova-hoga-doser-c-vitamin-vid-covid-19/
  https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/03/bor-inte-dod-vara-ett-primart-utfallsmatt-i-sepsisstudier/

  Och här är ännu en synnerligen intressant artikel om intravenös behandling med vitamin C:
  https://4health.se/intravenos-c-vitamin-igen

 • Väldigt bra artikel. Följer även debatten på media “en annan vinkel”. C vitamin som nämns ovanundrar jag om det inte är ljus och syrekänsligt och därför bör intas direkt?

 • Bra Aftonbladet: Sätt in D-vitamin för att mildra pandemin

  “Flera länder rekommenderar nu befolkningen att ta D-vitamin för att skydda sig mot covid-19. Ett femtontal forskningsrapporter visar att låga D-vitaminnivåer ökar risken för allvarlig sjukdom och död.
  I Sverige tar ingen myndighet ansvar, skriver forskarna Mats Humble och Susanne Bejerot.”

  https://www.expressen.se/debatt/satt-in-d-vitamin-for-att-mildra-pandemin/

  • Något som inte tas upp här men jag gärna vill lägga till är bromelain inte serrapeptase som båda har effekten som blodförtunnande, inflammationshämmande i och rensar bort sånt som inte ska vara i lungor och blodkärl. I kombination med selen o e-vitamin har det viktiga effekter att lägga till de övriga nämnda substanserna.
   En sak till som jag vill påpeka är att det finns ett problem med er (o flera andras) algoritmer som gör att min epostadress inte godkänns. Jag har yahoo.se som adress o får upp att jag skrivit fel adress.

   • Mycket intressant artikel och den är i linje med min egen uppfattning. Är personligen dock tveksam till multivitamintillskott då de brukar innehålla allt möjligt i ointressant små doser. Hur resonerar du? Har du något multivitamin att rekommendera?
    Själv försöker jag äta mångsidigt och kompletterar med en rad tillskott för den näring jag misstänker jag inte får tillräckligt i mig. Håller mig främst till kända märken där tillverkaren använder huvudsakligen naturliga produkter, men det där är ofta en snårskog.

    • Hej Åsa!

     I väntan på Per kastar jag in en kommentar

     B1 är även bra för diabetiker och strålskadade (mikrovågsdrabbade)

     Vi får ju egentligen inte göra reklam här men om du vill äta lite mer terapeutiska doser av vitaminer och mineraler som större mängd multivitamin/mineral så är det troligen bara järn som kan bli problem.

     Om du inte äger någon bok av Peter Wilhelmsson kan du ändå få en hygglig koll på doseringar av vitaminer och mineraler här:

     http://alternativmedicin.se/Mineraler/J%C3%A4rn.html

     Ett annat bekymmer är att man inte riktigt kan veta hur upptaget är men här är ett par multivitaminförslag jag tycker har stärkt.

     MultiPro 32X (kapslar)

     mivitotal (flytande)

     man kommer även långt med ett multi mineraltillskott (Scanalka)

    • Tack! Jaha, så Andrew Weil blev en belastning. Läste en bod av honom för många år sedan som jag minns tilltalade mig. Ska titta närmare på Pure Synergy.

    • Tack, intressant. Det har visat sig att jag har för lite magsyra sedan en tid tillbaka och jag försöker korrigera det med bl.a. citronvatten och sellerijuice, annars spelar det mindre roll vad jag stoppar i mig.

     Märken som jag bedöms vara OK är Helhetshälsa, Thorne, Holistic men det förekommer Elixir på hyllan. Kör på D-vit, Zn, Mg, Q10, B-vit, Selen + e-VIT, mjölksyrabakterier + gurkmeja, nässelpulver, chlorella

     • Du tycks vara rejält påläst, alltid uppskattat att ta del av information från sådana källor.
      Inte visste jag Thorne var så illa, faktiskt var det en näringsterapeut som pratade varmt om märket. Om jag träffar henne igen ska jag ta upp det. Har en burk quercetin Phytosome ifrån Thorné, en form som angetts vara särskilt effektiv.

      Nå, det var ju väl att burken med Q10 från Elexir snart är slut. Det är inte lätt att hitta rätt bland alla märken.

      Kan nämna att jag under många år intagit omega 3 från Eskio 3 då det lovordats för sin beständighet och renhet. Kommer gå över till algbaserad dito för att undvika toxiner från fisk och fiskarna lär bli gladare.
      Och, givetvis, Great Earth är ett märke som återkommit i mitt förråd. Har känts tryggt.

      Skaffade mig nyligen en burk NAC från Solgar. Får ju hoppas det är bra grejer.

      Och omkostnaderna är rimliga vid beställning från USA?

      • Kosttillskott är verkligen en djungel. Hur kom du fram till att Thornes produkter egentligen är undermåliga? Egentligen en generell fråga oavsett tillverkare. Läser man om deras produkter kan det låta förtroende-ingivande. Exempelvis Blue Eye från Elexir där blåbären anges komma från svenska skogar, annat från ekologisk ringblomma. Framför allt syntetiska produkter avskräcker mig. Jag försöker utläsa så mycket det går via produktbeskrivningar, ibland ställer jag direkta frågor till tillverkaren. Har mest hållit mig till helhetshälsa och Holistic men har en del från Bättre hälsa och Alpha plus.

     • Tack för gedigen information! Faktum är att jag noterade tidigt i år att magsyran minskat och det enda tillskottet som hängt med sedan tidigt i år är gurkmejan. Läste precis att det minskar surheten i magsäcken, men kände inte till det. Intressant och under längre tid tog jag en tsk tre ggr/dag i samband med måltid och en envis inflammation i armbägarna gav då med sig. Ska dock prova att utesluta det. Har någon obalans i mjälten som kanske påverkar magysraproduktionen. Har bl.a. rapningar.

      Då passar det bra att jag köpte en burk manukohonung alldeles nyligen. Ska nyfiken prova dina råd. Äppelcidervinäger har min tandläkare varnat för då han anser det kan ge upphov till erosionsskador på tänderna.

      • Jag intar alltid gurkmeja med svartpeppar och olivolja eller kokosolja. Dock i samband med måltid för att försäkra mig om upptaget, men det kanske räcker med oljan.

      • Kör med ett par, tre vitlöksklyftor i maten per dag sedan en tid. Min tunga är något svullen, ser tandavtryck längs kanterna så där har jag en indikation på hur det står till. Försöker också rena levern som visat sig vara överbelastad, därmed förhöjt blodtryck, stundtals över 150 (tjockare blod då levern inte lyckats upprätthålla sin funktion). Har kört med mycket citronvatten och sellerijuice i ett par dagar och är noga med kosten för övrigt. Det systoliska har nu minskat till max 135, betydligt lägre på morgonen. Inget tryck i huvudet längre. Läkarna har noll koll på detta.

      • Oklart hur det är med floran, dock har jag en kosthållning som är gynnsam för tarmfloran. Inga märkbara problem med mage/tarm undantaget rapningarna från magsäcken. Har inte tagit antibiotika på över 20 år. Är vältränad och motionerar dagligen, ej överviktig, äter bra, är den lugna typen, kör sedan ett par månader intermittent fasta – inte direkt typen för högt BT. Det förekom dock en hel del kolhydrater och annat mindre bra i kosten förr.

       Kör strikt rening nu, i synnerhet av levern, supernoga med kosten, fasta och rörelse och det verkar på några dagar ha gett resultat även om det är mer att göra.

       Maskrosextrakt har jag i en oöppnad burk och även NAC. Märket Solgar, bra eller dåligt? Glutation är förstadiet till NAC, har hört olika om biotillgängligheten.

       Har du för övrigt åsikt om att höga (vet ej vilken styrka) doser D-vitamin kan få kroppen att reagera med försvar och “angripa” D-vitaminet? Enligt samma källa räcker det med inte “alltför” höga doser för att aktivera det lagrade D-vitaminet. Ämnen passerade i ett samtal och jag kunde inte just då få närmare upplysning. Själv ligger jag runt 4 000 IE per dag.

    • Låt oss se fram emot en annan tid då helt nya värderingar styr även livsmedelsindustrin. Det är precis lika obegripligt att den tillåtits hållas som läkemedelsindustrin. Så vilse människan är i mångt och mycket.

 • Mycket bra skrivet av Per Melin. Det är så bra att jag tycker du ska gå ut med mer om vad du är. Titel , profession och hemort. Kontakta gärna mig för samarbete. Fick för övrigt in en känga i dagens ring P1. Missbrukade helt etiketten , men eftersom nu Sveriges radio lyst mig i bann sedan millenieskiftet så måste man kuppa. Dessutom har jag tipsat krogarna i Stockholm att de kan erbjuda drinkar spetsade med D och C-vitamin. Nu när våra myndigheter helst vill se oss som enbart kunder till läkemedelsindustrin.

  • Aldrig förekommer debatter i TV, radio och tidningar-med-feta-statsbidrag mellan etablissemangets grindvaktande “experter” och den alltmer växande skara av vetenskapsmän med en helt annan mening. ALDRIG!

   Dessa årligen tiotals-miljarder kronor-gödda-PRAVDA-organ slickar etablissemanget i röven och sedan spottar de ur sig sina brunfärgade invektiv på alla som inte slickar med.

  • Tack ytterligare en gång till dig, du så kunnige och välvillige Per Melin, för att du la ut länken till Ring P1!

   – Vad jag skrattade! Sannings- och hälso-kämpen Ingemar Ljungqvist visar sig vara våra tiders Odysseus, den så enormt smarte krigaren i Odysséen och Illiaden.

   Profressorn Magnus Gisslén gnisslade som ett kärvat vagnshjul och programledaren Emmy Rasper skorrade, strävt och raspande innan hon lyckades få slut på samtalet.

   Här är en strof ur en dikt av Gustav Fröding med adress till E. Rasper:

   “Jag köpte min kärlek för pengar, för mig var ej annan att få, sjung vackert, I skorrande strängar, sjung vackert om kärlek ändå.”

   En liten strof-modifiering, kanske… :

   “Jag bytte min kärlek mot pengar…”

   • -MAMMON- journalister som ljuger och mördar!

    MAMMON-leksaks-“profressorer”, som fått publikationer och avhandlingar i betalning för sitt förräderi! – Tvi!

    Här berättar en mycket högt uppsatt chef inom läkemedels-jätten Pfizer, läkaren Peter Rost, hur de värvade lättköpta läkare som hjälptes ända upp till professors-titlar, utan att behöva göra mer än att i sitt namn låta publicera artiklar och utlåtanden, som skrivits av läkemedelsindustrins konsultbyråer!

    Avhandlingar och publikationer åt dessa falska människor skötte utbildningsbyråer om:
    https://www.artimus.se/whocaresinsweden/sv/film-three.php

    Bara sitta där och smila, medan konsulter fixade publikationer, auktoritet, titlar och berömdhet.

    Bara sitta där och låta det falska egot växa – och bara se på hur människor dör!

    [Text raderad, försök undvika personangrepp, även om det handlar om makthavare.]

 • Tack Per Melin för alla dessa enormt viktiga råd!

  En uppmaning till er alla som läser denna artikel:
  SE TILL ATT ALLA ERA GAMLA NÄRA OCH KÄRA FÅR KUNSKAP OM DETTA!

  Gamla och svaga människor med andningsproblem måste få hjälp! De ska inte tillåtas avlivas mot sin vilja genom så kallad palliativ “vård”.

  Högdosering av vitamin C kan man lätt göra själv. Jag brukar röra ner några matskedar askorbinsyra (som är ren vitamin C) i en tillbringare med vatten och pressa i en citron så att det blir ph-neutralt. Man ska inte dricka mycket på en gång – för då kissar man ut C-vitaminet utan att det hunnit göra verkan – istället ska man ta några klunkar då och då under hela dagen. Det är väldigt läskande och gott!

  Intravenös behandling av C-vitamin är enormt effektivt vid svåra akuta sjukdomstillstånd.

  Här berättar läkaren Sture Blomberg hur denna metod botade hans dödssjuka syster i USA:
  http://stureblomberg.blogspot.com/2020/04/fallbeskrivning-om-covid-19-och.html

  Här är två artiklar om vitamin C i Läkartidningen:
  https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/04/goda-anledningar-att-prova-hoga-doser-c-vitamin-vid-covid-19/
  https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/03/bor-inte-dod-vara-ett-primart-utfallsmatt-i-sepsisstudier/

  Och här är ännu en synnerligen intressant artikel om intravenös behandling med vitamin C:
  https://4health.se/intravenos-c-vitamin-igen

 • Bra Aftonbladet: Sätt in D-vitamin för att mildra pandemin

  “Flera länder rekommenderar nu befolkningen att ta D-vitamin för att skydda sig mot covid-19. Ett femtontal forskningsrapporter visar att låga D-vitaminnivåer ökar risken för allvarlig sjukdom och död.
  I Sverige tar ingen myndighet ansvar, skriver forskarna Mats Humble och Susanne Bejerot.”

  https://www.expressen.se/debatt/satt-in-d-vitamin-for-att-mildra-pandemin/

  • Något som inte tas upp här men jag gärna vill lägga till är bromelain inte serrapeptase som båda har effekten som blodförtunnande, inflammationshämmande i och rensar bort sånt som inte ska vara i lungor och blodkärl. I kombination med selen o e-vitamin har det viktiga effekter att lägga till de övriga nämnda substanserna.
   En sak till som jag vill påpeka är att det finns ett problem med er (o flera andras) algoritmer som gör att min epostadress inte godkänns. Jag har yahoo.se som adress o får upp att jag skrivit fel adress.

   • Mycket intressant artikel och den är i linje med min egen uppfattning. Är personligen dock tveksam till multivitamintillskott då de brukar innehålla allt möjligt i ointressant små doser. Hur resonerar du? Har du något multivitamin att rekommendera?
    Själv försöker jag äta mångsidigt och kompletterar med en rad tillskott för den näring jag misstänker jag inte får tillräckligt i mig. Håller mig främst till kända märken där tillverkaren använder huvudsakligen naturliga produkter, men det där är ofta en snårskog.

    • Hej Åsa!

     I väntan på Per kastar jag in en kommentar

     B1 är även bra för diabetiker och strålskadade (mikrovågsdrabbade)

     Vi får ju egentligen inte göra reklam här men om du vill äta lite mer terapeutiska doser av vitaminer och mineraler som större mängd multivitamin/mineral så är det troligen bara järn som kan bli problem.

     Om du inte äger någon bok av Peter Wilhelmsson kan du ändå få en hygglig koll på doseringar av vitaminer och mineraler här:

     http://alternativmedicin.se/Mineraler/J%C3%A4rn.html

     Ett annat bekymmer är att man inte riktigt kan veta hur upptaget är men här är ett par multivitaminförslag jag tycker har stärkt.

     MultiPro 32X (kapslar)

     mivitotal (flytande)

     man kommer även långt med ett multi mineraltillskott (Scanalka)

    • Tack! Jaha, så Andrew Weil blev en belastning. Läste en bod av honom för många år sedan som jag minns tilltalade mig. Ska titta närmare på Pure Synergy.

    • Tack, intressant. Det har visat sig att jag har för lite magsyra sedan en tid tillbaka och jag försöker korrigera det med bl.a. citronvatten och sellerijuice, annars spelar det mindre roll vad jag stoppar i mig.

     Märken som jag bedöms vara OK är Helhetshälsa, Thorne, Holistic men det förekommer Elixir på hyllan. Kör på D-vit, Zn, Mg, Q10, B-vit, Selen + e-VIT, mjölksyrabakterier + gurkmeja, nässelpulver, chlorella

     • Du tycks vara rejält påläst, alltid uppskattat att ta del av information från sådana källor.
      Inte visste jag Thorne var så illa, faktiskt var det en näringsterapeut som pratade varmt om märket. Om jag träffar henne igen ska jag ta upp det. Har en burk quercetin Phytosome ifrån Thorné, en form som angetts vara särskilt effektiv.

      Nå, det var ju väl att burken med Q10 från Elexir snart är slut. Det är inte lätt att hitta rätt bland alla märken.

      Kan nämna att jag under många år intagit omega 3 från Eskio 3 då det lovordats för sin beständighet och renhet. Kommer gå över till algbaserad dito för att undvika toxiner från fisk och fiskarna lär bli gladare.
      Och, givetvis, Great Earth är ett märke som återkommit i mitt förråd. Har känts tryggt.

      Skaffade mig nyligen en burk NAC från Solgar. Får ju hoppas det är bra grejer.

      Och omkostnaderna är rimliga vid beställning från USA?

      • Kosttillskott är verkligen en djungel. Hur kom du fram till att Thornes produkter egentligen är undermåliga? Egentligen en generell fråga oavsett tillverkare. Läser man om deras produkter kan det låta förtroende-ingivande. Exempelvis Blue Eye från Elexir där blåbären anges komma från svenska skogar, annat från ekologisk ringblomma. Framför allt syntetiska produkter avskräcker mig. Jag försöker utläsa så mycket det går via produktbeskrivningar, ibland ställer jag direkta frågor till tillverkaren. Har mest hållit mig till helhetshälsa och Holistic men har en del från Bättre hälsa och Alpha plus.

     • Tack för gedigen information! Faktum är att jag noterade tidigt i år att magsyran minskat och det enda tillskottet som hängt med sedan tidigt i år är gurkmejan. Läste precis att det minskar surheten i magsäcken, men kände inte till det. Intressant och under längre tid tog jag en tsk tre ggr/dag i samband med måltid och en envis inflammation i armbägarna gav då med sig. Ska dock prova att utesluta det. Har någon obalans i mjälten som kanske påverkar magysraproduktionen. Har bl.a. rapningar.

      Då passar det bra att jag köpte en burk manukohonung alldeles nyligen. Ska nyfiken prova dina råd. Äppelcidervinäger har min tandläkare varnat för då han anser det kan ge upphov till erosionsskador på tänderna.

      • Jag intar alltid gurkmeja med svartpeppar och olivolja eller kokosolja. Dock i samband med måltid för att försäkra mig om upptaget, men det kanske räcker med oljan.

      • Kör med ett par, tre vitlöksklyftor i maten per dag sedan en tid. Min tunga är något svullen, ser tandavtryck längs kanterna så där har jag en indikation på hur det står till. Försöker också rena levern som visat sig vara överbelastad, därmed förhöjt blodtryck, stundtals över 150 (tjockare blod då levern inte lyckats upprätthålla sin funktion). Har kört med mycket citronvatten och sellerijuice i ett par dagar och är noga med kosten för övrigt. Det systoliska har nu minskat till max 135, betydligt lägre på morgonen. Inget tryck i huvudet längre. Läkarna har noll koll på detta.

      • Oklart hur det är med floran, dock har jag en kosthållning som är gynnsam för tarmfloran. Inga märkbara problem med mage/tarm undantaget rapningarna från magsäcken. Har inte tagit antibiotika på över 20 år. Är vältränad och motionerar dagligen, ej överviktig, äter bra, är den lugna typen, kör sedan ett par månader intermittent fasta – inte direkt typen för högt BT. Det förekom dock en hel del kolhydrater och annat mindre bra i kosten förr.

       Kör strikt rening nu, i synnerhet av levern, supernoga med kosten, fasta och rörelse och det verkar på några dagar ha gett resultat även om det är mer att göra.

       Maskrosextrakt har jag i en oöppnad burk och även NAC. Märket Solgar, bra eller dåligt? Glutation är förstadiet till NAC, har hört olika om biotillgängligheten.

       Har du för övrigt åsikt om att höga (vet ej vilken styrka) doser D-vitamin kan få kroppen att reagera med försvar och “angripa” D-vitaminet? Enligt samma källa räcker det med inte “alltför” höga doser för att aktivera det lagrade D-vitaminet. Ämnen passerade i ett samtal och jag kunde inte just då få närmare upplysning. Själv ligger jag runt 4 000 IE per dag.

    • Låt oss se fram emot en annan tid då helt nya värderingar styr även livsmedelsindustrin. Det är precis lika obegripligt att den tillåtits hållas som läkemedelsindustrin. Så vilse människan är i mångt och mycket.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *