KOSTTILLSKOTT. Cormin består av naturliga mineraler från mald korall. Pulvret innehåller rikliga mängder av kalcium- och magnesiumkarbonater och en del spårämnen. Det är helt smak- och luktfritt vilket gör att det möjligt att använda som kosttillskott i mat och dryck.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 15:49 | Texten är en “advertorial” dvs en redaktionellt skriven text som gör reklam för en produkt (Cormin)

Själv tar jag dagligen ett halvt kryddmått korallkalk i varje kopp kaffe, men inte mer än den rekommenderade dagsdosen. Min tanke är att vanan ska göra kaffet rundare i smaken, kanske neutralisera garvsyran och samtidigt får jag i mig kosttillskottet.

Enligt forskning behöver kroppen ha en balans mellan magnesium och kalcium. Det perfekta lär vara att inta förhållandet 2:1 (alltså dubbelt så mycket magnesium i relation till kalcium). Tillverkaren skriver att korallkalken har en mycket bra balans. Cormin är godkänt som naturligt livsmedelstillskott i Japan.

Läs mer om betydelsen av magnesium för kroppens funktioner.

Produkten Cormin baseras på en gammal japansk tradition från ögruppen Okinawa. Sedan urminnes tider har invånarna på ön använt sig av havsmineraler från denna korall, som inte skördas i sitt levande tillstånd utan istället samlas in som korallsand på stränderna och därefter mals den ned till ett pulver.

Korallkalk bra mot psoriasis

Korallkalk, Cormin. Produktfoto: Ericssons
Korallkalk, Cormin. Produktfoto: Ericssons

Det är min övertygelse att det var korallkalken Cormin som var en avgörande faktor i botandet av min psoriasis. Jag fick diagnosen på en vårdcentral i Stockholm och läkaren skrev ur kortison, men jag hämtade aldrig ut det. Istället satsade jag på dr Erik Enbys ordination där korallkalk ingår som en central beståndsdel. Läs mer om hur jag botades från psoriasis i nästa nummer av 2000-Talets Vetenskap (“Så läkte jag min psoriasis”, nr 4/2020).

Efter att min psoriasis försvann tar jag dagligen underhållsdoser i kaffet. Min psoriasis försvann helt och har, trots att flera år gått, aldrig kommit tillbaka.

Läs mer och beställ korallkalken från Japan 

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
5 november 2020 kl 16:19

Intressant! Men jag läser inte den tidningen längre. Måste tyvärr prioritera när man är pensionär. Helt klart är tidningen mycket läsvärd.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
5 november 2020 kl 13:47

Varför ett så omfattande dyrt tillvägagångssätt? Jag har botat eller förbättrat psoriasispatientar under åren.
Jag har använt Komplexmedel efter konstitution!
CarboBas + mycket zink – ex. Bio-Selen+Zink 3 tabletter dagligen
Avgiftnings terapi – Vattenfasta i 3 dagar då och då och Basta ofta!!.
Curite utrensning.
Propolis i stora doser.
Utvärtes, badda med Kolloidalt Silver och utspätt Molkosan.

Detta har ofta räckt men många patienter som haft livslångt lidande måste behandlas med ytterligare Homeopati som också ofta är konstitutionell men inte alltid.

Sedan måste också kostomläggning till med mycket mättat fett och mycket kolestorol för hudcellerna!
Många patienter klarar sig med några av dessa medel. Någon gång har det räckt med Homeopati!

Helena Janlöv Remnerud
Helena Janlöv Remnerud
Gäst
5 november 2020 kl 09:38

Hur stor dos tar du i ditt kaffe? Kanske tar jag för liten dos – min psoriasis är fortfarande kvar.

Isak Gerrbo
Isak Gerrbo
Gäst
5 november 2020 kl 09:15

Håller med dig Torbjörn om att cormin är ett suveränt tillskott. Jag har själv tagit Dr Enbys kur och den har färbättrat min allmänna hälsa på många sätt! Av alla syptom jag hade (ledvärk, magproblem, trötthet mm) är det bara en sporadiskt ömmande prostata och lättare infektion i urinröret som dröjt sig kvar (tagit kuren under ett år).

Tog du endast Erik Enbys kur eller gjorde du även några kostförändringar för att bli av med din psoriasis?