Dr Annika Dahlqvist får Humanism & Kunskaps utmärkelse “Universe Globe”

6
Dr Annika Dahlqvist - Pressfoto
Dr Annika Dahlqvist – Pressfoto

Föreningen Humanism & Kunskap ger dr Annika Dahlqvist utmärkelsen “Universe Globe” för att hon med stort mod varnade för och upplyste om faran med svininfluensavaccinet.

Motiveringen lyder:

“Doktor Annika Dahlqvist tilldelas H&K:s utmärkelse “Universe Globe”  för att hon under svininfluensaepidemin varnade för vaccinets biverkningar, samt för att hon då och senare utifrån egen erfarenhet har utövat rådgivning om kolhydratfattig kost som ett sätt att åtgärda övervikt och metabol ohälsa.

Hon har även i sin egenskap av äldrevårds- och allmänläkare argumenterat för att flera av de officiellt godkända kostråden saknar vetenskaplig evidens. Efter kritik från IVO, inspektionen för vård och omsorg (angående behandling av bl.a covid 19 patienter) har Annika Dahlqvist självmant lämnat in sin läkarlegitimation.”

Humanism & Kunskaps styrelse kommer att utdela utmärkelsen på föreningens årliga jullunch den 12 december i Stockholm. Plats meddelas senare eftersom coronarkrisens direktiv och restriktioner kan förändras fram till mitten på december.

Hemsida: Humanismkunskap.org

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torgil Bertilsson
Torgil Bertilsson
Gäst
6 februari 2021 kl 15:03

Stort GRATTIS. Du har varit ett föredöme och verkligen kämpat i motvind under många år. Jag kommer aldrig glömma dig. Du var den som först fick mig att förstå vidden av kostens betydelse för hälsan

Yvonne Löfquist
Yvonne Löfquist
Gäst
9 december 2020 kl 23:46

Varmt tack till Annika och grattis förstås, även till er andra som hjälper till att framhålla personer med stort mod och hjärta.

Pia Hopkins
Pia Hopkins
Gäst
14 november 2020 kl 19:09

Varmt Grattis Annika.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
8 november 2020 kl 22:25

Grattis till Annika Dahlquist som hade och har modet att stå ut med gatloppet hon fick genomlida för sanningens skull. Det finns en del liknande läkare i detta land men de verkar mera i det fördolda.
Ett välförtjänt pris.

Anders Wiman
Gäst
7 november 2020 kl 23:12

Jag håller verkligen med. Är det dags för att vi kan få erbjudas riktiga läkare i en snar framtid.
Ni är få men riktiga LEJON. Tack Annika och många med ditt sinnelag.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
7 november 2020 kl 21:14

Ett stort grattis till Annika Dahlqvist – ett föredöme för alla läkare!