Dr Annika Dahlqvist får Humanism & Kunskaps utmärkelse “Universe Globe”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 november 2020
- NewsVoice redaktion
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Dr Annika Dahlqvist - Pressfoto
Dr Annika Dahlqvist – Pressfoto

Föreningen Humanism & Kunskap ger dr Annika Dahlqvist utmärkelsen “Universe Globe” för att hon med stort mod varnade för och upplyste om faran med svininfluensavaccinet.

Motiveringen lyder:

“Doktor Annika Dahlqvist tilldelas H&K:s utmärkelse “Universe Globe”  för att hon under svininfluensaepidemin varnade för vaccinets biverkningar, samt för att hon då och senare utifrån egen erfarenhet har utövat rådgivning om kolhydratfattig kost som ett sätt att åtgärda övervikt och metabol ohälsa.

Hon har även i sin egenskap av äldrevårds- och allmänläkare argumenterat för att flera av de officiellt godkända kostråden saknar vetenskaplig evidens. Efter kritik från IVO, inspektionen för vård och omsorg (angående behandling av bl.a covid 19 patienter) har Annika Dahlqvist självmant lämnat in sin läkarlegitimation.”

Humanism & Kunskaps styrelse kommer att utdela utmärkelsen på föreningens årliga jullunch den 12 december i Stockholm. Plats meddelas senare eftersom coronarkrisens direktiv och restriktioner kan förändras fram till mitten på december.

Hemsida: Humanismkunskap.org

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq