Dr Annika Dahlqvist får Humanism & Kunskaps utmärkelse “Universe Globe”

4
1318
Dr Annika Dahlqvist - Pressfoto
Dr Annika Dahlqvist – Pressfoto

Föreningen Humanism & Kunskap ger dr Annika Dahlqvist utmärkelsen “Universe Globe” för att hon med stort mod varnade för och upplyste om faran med svininfluensavaccinet.

Motiveringen lyder:

”Doktor Annika Dahlqvist tilldelas H&K:s utmärkelse “Universe Globe”  för att hon under svininfluensaepidemin varnade för vaccinets biverkningar, samt för att hon då och senare utifrån egen erfarenhet har utövat rådgivning om kolhydratfattig kost som ett sätt att åtgärda övervikt och metabol ohälsa.

Hon har även i sin egenskap av äldrevårds- och allmänläkare argumenterat för att flera av de officiellt godkända kostråden saknar vetenskaplig evidens. Efter kritik från IVO, inspektionen för vård och omsorg (angående behandling av bl.a covid 19 patienter) har Annika Dahlqvist självmant lämnat in sin läkarlegitimation.”

Humanism & Kunskaps styrelse kommer att utdela utmärkelsen på föreningens årliga jullunch den 12 december i Stockholm. Plats meddelas senare eftersom coronarkrisens direktiv och restriktioner kan förändras fram till mitten på december.

Hemsida: Humanismkunskap.org

Text: NewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Jag håller verkligen med. Är det dags för att vi kan få erbjudas riktiga läkare i en snar framtid.
    Ni är få men riktiga LEJON. Tack Annika och många med ditt sinnelag.

  2. Grattis till Annika Dahlquist som hade och har modet att stå ut med gatloppet hon fick genomlida för sanningens skull. Det finns en del liknande läkare i detta land men de verkar mera i det fördolda.
    Ett välförtjänt pris.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här