Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Islamistiska terrorister sköt vilt i Wien, Österrike – Flera döda

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 november 2020
- NewsVoice redaktion
Terrorattack i Wien, 2 nov 2020. Bildmontage: Daily Mail
Terrorattack i Wien, 2 nov 2020. Bildmontage: Daily Mail
Terrorattack i Wien, 2 nov 2020. Bildmontage: Daily Mail

En terrorist är fortfarande på fri fot efter att polisen skjutit en tungt beväpnad ISIS-terrorist. Ytterligare en terrorist har gripits och en tredje eftersöks. Inrikesminister Karl Nehammer bekräftar att attacken var islamistisk.

Rättelse (4 nov): De första uppgifterna som publicerades i media och som kom från Österrikes myndigheter gjorde gällande att det rörde sig om tre gärningsmän, men nya uppgifter gör gällande att det enbart handlade om en gärningsman. Källa: EuroNews

Enligt vittnen ska de ha skjutit urskiljningslöst mot folk på barer och pubar. Minst tre personer har dödats och 15 andra skadades under kvällen på måndagen i Österrikes huvudstad. 1000 personer inklusive polis och militären jagar fortfarande en terrorist på flykt. Grannländer erbjuder hjälp. Invånarna i Wien uppmanas hålla sig inomhus.

En polis sköt och skadades allvarligt. Wiens borgmästare Michael Ludwig sa att 15 personer togs in på sjukhus, varav sju med allvarliga skador.

Sedan 2015 har utförts många terrordåd i Europa och det är förmodligen fler av vad de flesta minns eller känner till. Det handlar om 25 terrordåd med 100-tals döda och skadade. Flera har bekräftats som islamistiska.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq