POLITISK KOMMENTAR. USA:s politiska toppskikt har i över 200 år huvudsakligen bestått av vita medelålders till mycket gamla män. Nu har den afroamerikanska-indiska Kamala Harris brutit den mest omfattande barriären i USA med Joe Bidens hjälp. I januari 2021 tillträder hon posten som landets första kvinnliga vicepresident.

Text: Kersti Wistrand | Artikeln har tidigare publicerats i Humanism och Kunskap

Kamala Harris är den första kvinna som utsetts till vicepresidentposten i USA när hon tillträder i januari 2021. Så här lät det när hon höll tal efter Demokraternas seger den 7 november:

“Till kvinnor som kämpar och uppoffrar så mycket för jämlikhet och frihet och för rättvisa för alla. Och speciellt till svarta kvinnor som alltför ofta förbises men som så ofta är ryggraden i vår demokrati. —
Jag må vara den första kvinnan på den här posten, men jag är inte den sista.
Alla små flickor som tittar på det här, kan se att det är ett möjlighetens land. Till barnen i vårt land – oavsett kön- har vårt land sänt ett tydligt budskap:
”Dröm med ambitioner;
Led med övertygelse;
Se på er själva på ett sätt som andra inte ser på er, därför att de inte sett det tidigare.

Ni ska veta att vi kommer att stödja er hela livet!”

Kamala Harris kan bli den första kvinnliga presidenten i USA:s historia, om något skulle hända den snart 78-årige Joe Biden. Hennes valspråk är: ”Kamala Harris – for the people!”

Kamala Harris bakgrund

Kamala föddes i Kalifornien 1964. Fadern, som kom från Jamaica, var professor i ekonomi och modern med rötter i Indien, forskade i bröstcancer. Båda föräldrarna var engagerade i mänskliga rättigheter. De skilde sig då Kamala var sju år och när hon var tolv flyttade modern med sina båda döttrar till Kanada.

Kamala Harris återvände till Kalifornien 1981 där hon tog en juristexamen åtta år senare. Hon gjorde snabbt karriär och valdes 2011 till Kaliforniens justitieminister och chefsåklagare. 2018 röstades hon in i Senaten där hon lovade att skydda invandrare mot Donald Trumps politik. Kamala är gift och har två bonusbarn. [1]

Kamala Harris betydelse i valet

I januari 2019 meddelade Kamala Harris att hon skulle kandidera till presidentvalet men hade svårt att hävda sig och fick lägga ned kampanjen. Biden valde henne istället till sin vicepresidentkandidat, där hon har gjort succé. De är goda parhästar. Under de två första dygnen efter det att Biden meddelat sitt val av Harris fick han in 48 miljoner dollar (ungefär 415 miljoner kronor) i donationer till sin presidentkampanj. [1]

Det var ett viktigt steg för Biden att välja just Kamala Harris till vicepresident. Under de senaste fyra åren har många grupper i USA känt sig utanför. Hon kan vara en av orsakerna till att Joe Biden vann eftersom de svarta väljarna kom tillbaka och då i synnerhet de svarta kvinnorna. I detta val 2020 röstade 91 % av de svarta kvinnorna på Demokraterna. ”Black lives matter”– rörelsen där George Floyds död uppmärksammades har även spelat en stor roll.

Kamala Harris, 8 nov 2020. Foto: CNN Politics
Kamala Harris, 8 nov 2020. Foto: CNN Politics

Kamala Harris har varit drivande politiskt för HBQT-rörelsens rättigheter i Kalifornien där hon vigt det första samkönade paret. Hon står upp för kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar, medan Donald Trump t ex vill förbjuda abort.

Kvinnorna har överhuvudtaget spelat en stor roll i detta val. Kvinnor i förorterna har många gånger drabbats hårt genom coronan och nedstängningen i samhället. De måste ta hand om barn och gamla föräldrar och är less på männen som inte ställer upp. Coronan har visat sig bli en riktig kvinnofälla i USA.

En grupp kallad ”rasande mammor” har allt mer framträtt med krav på förändring. De utgörs av cirka 200,000 kvinnor som varit tvungna att sluta arbeta utanför hemmet för att kunna rädda sina familjer. Deras vrede har riktats mot president Trump som ses som den högste ansvarige. De har bytt sida och istället röstat på Joe Biden, eller kanske Kamala Harris om man så vill se det. Hillary Clinton förlorade många av just dessa kvinnor i vågmästarstaterna under det förra valet, då hon tog det som självklart att de skulle rösta på henne och därför inte brydde sig om att rikta sig särskilt till dem.

Situationen efter valet

Fram till 20 januari är Donald Trump president med samma ansvar som tidigare. Fram till dess råder en tid som kallas ”transmission process”, övergångsperioden, och som utgör övergången från en administration till den andra.

Efter det att den sittande presidenten erkänt valet och gratulerat motståndaren brukar han vänligt sätta in den blivande nye presidenten i alla angelägenheter i Vita huset. Denna period innebär dessutom mycket arbete för den nyvalde president som ska utse en ny regering som ska godkännas av senaten samt många nya tjänstemän.

Men Donald Trump vägrar att se sig som förlorare, som vi alla vet. Han kommer inte att respektera reglerna utan gör allt för att hävda sin rätt att sitta kvar. Redan imorgon, måndag 9 november, väcks juridiska förfaranden angående valfusk i de viktigaste vågmästarstaterna.

Donald Trump är känd för att fara med osanning. Under två valnätter höll presidenten två tal så fulla av lögner att tre TV-kanaler valde att bryta programmen. Han har dock 88 miljoner följare på Twitter. Under de senaste dygnen har han twittrat ut massor av osanningar och konspirationsteorier, t.ex. att döda människor och katter röstat på Demokraterna. Många medborgare ser upp till Donald Trump. De tror och litar på honom, beundrar och dyrkar honom. Donald Trump fortsätter med andra ord att splittra landet. Vi vet att många extrema nationalister med vapen noga lyssnar in honom.

Redan efter Trumps installation som president 2017, i denna artikel beskrev jag honom som en “psykopat”/sociopat och har väl inte haft anledning att ändra min uppfattning trots att han även gjort bra saker för landet då det t.ex. gäller ekonomi och arbetstillfällen för många arbetslösa.

En psykopat/sociopat har inget utvecklat inre samvete, ingen inre moralisk röst som hejdar honom. Han kännetecknas av impulsivitet. När ett motstånd i den yttre omgivningen tornar upp sig reagerar han ofta hänsynslöst och även med våld för att återta sin maktposition (sitt grandiosa själv). Många av de mord och andra brott som äger rum, inträffar i ett sådant kritiskt skede i psykopatens liv.

Jag är därför inte förvånad om upplopp och skjutningar kan följa i valets spår även om många ledande republikaner försöker mildra situationen. Ytterligare problem med omstörtande verksamhet kan medföra undantagstillstånd. Det föreligger också en ökad problematik genom att Bill Gates får fritt fram vilket så småningom kan leda till vaccineringstvång. Genom Demokraterna har marknadskrafterna återigen fått fritt spelrum, men jag hoppas att jag har fel.

Text: Kersti Wistrand

Referenser

[1] CNN: Harris bursts through another barrier, becoming the first female, first Black and first South Asian vice president-elect

[2] SVT, 8 november, Carina Bergfeldt


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
35 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lars Willén
Lars Willén
Gäst
22 november 2020 kl 21:59

Att ni inte ger er. Det har inte förekommit något som helst valfusk i presidentvalet, vilket till och med republikanska lagstiftare i ett antal delstater medger. De vägrar att skicka fram elektorer som skulle rösta på Trump i stället för Biden, inte bara för att det är olagligt i vissa delstater utan också för att det vore en käftsmäll mot demokratin.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 november 2020 kl 20:43

Detta är ett problem…för Biden.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Kersti Wistrand
22 november 2020 kl 19:59

Tack för din kommentar. Ja, du har rätt, jag vill krydda och röra runt i grytan NewsVoice. Tack för ditt bidrag till debatten här.

Anders Holmgren
Anders Holmgren
Gäst
22 november 2020 kl 15:06

Skriver man ett hyllningsinlägg om Kamela Harris så är det nästan lika illa som att skriva ett om Hillary Clinton.
Kan vara idé att titta på vad den enda vettiga presidentkandidaten hade att säga om Harris:
https://www.youtube.com/watch?v=Y4fjA0K2EeE

Zoéline Safonenkova
Zoéline Safonenkova
Gäst
22 november 2020 kl 13:45

Som jag skrev innan, det kommer fram mer och mer om de inblandade i kulisserna som har styrt sina korrupta marionetter för deras gemensamma vidriga lukrativa korrumperade världsomstörtar-agenda.

Utan krig ingen vapenförsäljning därav startar dessa eländiga existenser krig och tjänar sina miljarder och lever lyxliv medan blodet flyter på gator och torg av oskyldiga utsatta av ondskans marodörers maffiasyndikatklubbs perversa krigshetsare.

Varsågod, upplys er.

Japp jag är en patriot självklart.

Älskar mitt land och mina vänliga medmänniskor oavsett härkomst hanterar jag i min frihet under ansvar.
Punkt.

Zoéline Safonenkova
Zoéline Safonenkova
Gäst
22 november 2020 kl 12:46

Ja ni, detta om något med valfusket vilket verkar vara internationellt där socialismen har styrt borde bli fallet för maffiasyndikatklubben=kabalen (Se den seriöst grävande journalist-filmen The fall of the cabal) när folket inser att massmedia går socialisternas ärenden och rapporterar falskt som fan under 100 år om inte ännu längre tid tillbaka???

Zoéline Safonenkova
Zoéline Safonenkova
Gäst
22 november 2020 kl 10:08

Ursäkta mig men lever jag i en parallell dimension av en verklighet eller vad utifrån vad skribenten till artikeln ovan har knappat ner på sitt tangentbord? För: Enligt vad jag vet så är det avslöjat att det är ett valfusk av gigantiska proportioner faktiskt och att det kommer fram att det är så här socialisterna har gjort i andra länder med där deras gelikar vill ha en socialistiskt stat med tanke på att dessa vi kan kalla för fuskmaskiner har styrt valen helt enligt den agenda dessa socialister lever för? Jojo minsann så illa är det faktiskt när Trumps armé kom till Tyskland Frankfurt och fann detta bevis på ett mega-bedrägeri. Att säga något annat just nu som skribenten i artikeln gör om JB och KH om deras placeringar inom maktens korridorer på avgjord plats är faktiskt att fara med osanning, vilket är direkt olämpligt och alldeles respektlöst för de inblandade utsatta av detta mega bedrägeri under en utredning av ett starkt bevisat valfusk har vi nu förstått. Så just nu är detta bevisade valfusk som vi vet utreds något som ständigt fylls på i info om där den ena efter den andra serverar presenterar informationer och det tar ju sin tid att kolla upp dessa olika vet vi, tja kanske inte så lång tid ändå behöver detta i utredning ta när det redan är så avslöjat och inte alls går att bortförklara på något enda sätt. Bildbevis videobevis finns osv. USA:s konstitution vilar på lag och rätt och då bör det gå till på detta sätt att utredningens solklara bevis gör saken väldigt lätt då bedragarna har sig iklätt en symbolisk kostym vi kan kalla för en oförskämd sprätt!!! Nåja, många oupplysta vet inte ett dugg men vi ifrågasättare av orimligheter och ologiska skeenden vi ifrågasätter alltid och denna gången fick vi svar igen på att inget stod rätt till med valet för att socialister var inblandade. Detta är nu ett bevisat mönster och det kommer fram väldigt mycket om detta i artikeln här. Rätt ska vara rätt och folket oavsett land ska kunna känna att deras röster räknas som värdefulla och självklart respekteras, vilket nu blir bevisat att vara det motsatta när valfusk avslöjas och på detta sättet det har gått till i USA gör att nu börjar många människor att förstå socialisternas själviska agenda de inte drar sig för att utföra oavsett om majoriteten av folket säger… Read more »

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
22 november 2020 kl 07:24

Väntar med spänning på Kersti Wistrands professionella avslöjande runa över Stefan Löfven, Carl Bildt, Ingvar Carlsson, Mona Sahlin, Ines Uusmann, Mats Odell m.fl.

Lars Willén
Lars Willén
Gäst
21 november 2020 kl 21:29

Maria: Ren lögn. De räknade på olika delstater. med olika invånarantal.

Maria Isaksson
Maria Isaksson
Gäst
21 november 2020 kl 20:46

Intressant att det i nio delstater fanns mer röster än invånare.
Detta valet handlar inte om Trump vs Biden utan god vs evil.

Margareta Persson
Margareta Persson
Gäst
21 november 2020 kl 20:23

Bra hittat Torbjörn! Allt samlat för att göra propagandan tydlig. Googlade Kersti Wistrand. Hon är psykolog och adjunkt i bl a religion och historia med studier i shamanism och medvetandeforskning. Hennes specialitet är förändrade medvetandetillstånd i samband med nära döden samt förlossning. Vad har hon för kompetens inom det amerikanska statskicket? Tycka kan vem som helst göra och ladda propaganda utan fakta. Hon som är psykolog och borde därmed vara medveten och inte gå på Marcus Oscarssons & Co:s propaganda om USA-valet. Tyder snarare på omedvetenhet om landets historia av korruption och valfusk. Och att konstitutionen egentligen skyddar medborgarna mot detta och maktutövning gentemot folket. Det är just detta som valet tidigare i månaden handlar om – att ta tillbaka konstitutionen och demokratin till folket. Men Wistrand är helt omedveten om den maktkamp som pågått nu i flera år. Det finns många punkter att bemöta Wistrand på. Nämner några. Den svarta befolkningen stöder inte Biden sedan han talade om att “om du inte stöder mig är du inte svart” – till en ung man som ställde frågor till honom. Donationer till BLM går till demokratiska partiet, där alla kandidater var vita (Källa: Black conservative patriot på tuben, som visade vägarna dit) och de gör gatorna osäkra tillsammans med Antifa. Det var något som black community fick erfara när de slogs ner vid sina affärer/verksamhet i black community av Antifa och BLM. Så många har nu lämnat och ingår i walk away-rörelsen. Bryta program: Om man känner till medias bias – stöd till och beskydd av demokraterna – så vet man att de bryter program bara för att det kommer fram sanningar som skadar Biden och demokraterna. Som häromdagen i samband med presskonferens om valfusket. Vi har inte fått svaret än, antar jag, varför det kom främmande röster in och pratade varpå programmet bröts. Provade ny kanal och det bröts även där. Av rädsla för att sanningar ska komma fram har man stängt av folk på Twitter, Facebook och Youtube – det som kallas modernt bokbrännande – bit burning) och det kommer ständiga varningstexter på facebook. Att Trump splittrar landet är ytterligare ett narrativ som är en projektion. Som psykolog borde hon vara väl medveten om detta. Att söndra är att härska. Och det skulle vara något som demokraterna inte ägnar sig åt? Det kommer ständiga exempel på att sådant som demokraterna har gjort sig skyldiga för, lägger man på Trump.… Read more »

Zoéline Safonenkova
Zoéline Safonenkova
Gäst
Reply to  Margareta Persson
22 november 2020 kl 09:55

Precis så bedrövligt är det och det är ju just detta Trump vill stoppa, allt detta falskspel emot folket.

Han sa så här när han hade sitt inledningstal efter valet år 2016.

”Att han fick ta hand om en bedrövlig röra efter vad de före honom hade ställt till med.

Men om folket gav honom chansen då skulle han göra allt han kunde för att reda ut detta trassel och därför lovade han att han skulle jobba för folket ja han ville vara folkets president”.

Slut på citatet.

Ja vilket han har gjort som vi realister vet om att han vill försöka med att göra USA respekterat i vår värld.

Fortsättning följer…

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
21 november 2020 kl 19:14

Creepy Joe/Sleepy Joe!

Erkänn! Även om det aldrig kommer bli så, så vore det inte lite roligt ändå?
En senildement pedofil till president för planeten jordens mäktigaste nation.
https://www.youtube.com/watch?v=ADDrSvNyqEY
https://www.youtube.com/watch?v=eKJYPBNB1Yk

Till och med “Wicked Hillary” tycker ju gubben är “creepy”.
https://www.youtube.com/watch?v=Qp-A0Hkmxuc

Och så en hel mediakår som ständigt ska försöka släta över.
https://www.youtube.com/watch?v=DAUOurZIVfI

Se hur noga de klippt bort precis innan det blir riktigt “creepy”.
Söker man på “Creepy Joe” kommer hundratals med överslätningar,
spekulationer, utfästanden. Allt utom orginalvideorna där alla kan se
själva vem Creepy Joe är…..Creepy Joe och hans son narkomanen
och torsken Hunter.

Däremot ser jag inget fel i att fler röster får komma till tals i Newsvoice.
Hur galna de än är…….

Lars Willén
Lars Willén
Gäst
21 november 2020 kl 18:08

De elektorer som röstas fram kommer den 14 december att cementera valrserutatet. Till dess har Trump ett antal skamgrepp att ta till, som t.ex att annulera färgades röster i Detroit bara för att.

Påståendena om floder av röster för Biden efter midnatt valdagen är faktiskt sanna och republikanernas fel. De drev nämligen igenom att poströster skulle räknas först efter att de personligen avgivna rösterna skulle räknas först. Eftersom demokraterna runt om rekommenderade sin väljare (I USA registrerar man sig för ett parti inför valen) så blev det förstås drivor av demokratiska röster under natten.

Inget konstigt med det.

Johan F
Johan F
Gäst
21 november 2020 kl 17:05

Jag kan inte se det som en fördel oavsett om hon varit Republikan att hon ev kan bli USAs president.

Marjut Paech
Marjut Paech
Gäst
21 november 2020 kl 14:55

Mycket kränkande artikel av Kersti Wistrand mot USAs President Mr. Donald J.Trump.

Kerstins egen vision och syn på rättvisan krockar med psykdiagnoser utan en personlig kännedom:

” Föreningen Humanism och Kunskap (HK) bildades den 11 december 2011 och riktar sig till alla som respekterar vars och ens rätt att tycka, tänka, tro och leva efter sin vilja så länge man respekterar andra, således grunden för mänskliga rättigheter”❓

Det är inte media, psyk diagnoser eller åsikter som avgör valet i USA. Må rättvisan vinna.

Att publicera en sådan kränkande artiker får mig att tappa tilltron till Newvoice också.

Jag har bevittnat Trumps världsomfattande mobbning sedan 2016.

Trumps enda brott är att göra sitt land great again. Han har tilldelats ett fredspris också. Varför tiger fake media.

Det har skett ett omfattande valfusk också i USA 2020 som är under utredningen.

Demokrati är folkvilja. Legalisera vår rösträtt igen.

Lars Willén
Lars Willén
Gäst
21 november 2020 kl 13:59

Det finns inga som helt belägg för valfusk, bara lösa påståenden, konspirationsteorier och att ‘bevis kommer’. De lär aldrig beläggas eller bevisas.

MMP
MMP
Gäst
21 november 2020 kl 13:50

Facit på vem som blir president 2021 avgörs inte av personliga åsikter, psyk diagnosen eller media. Att bli offentlig stämplad som psykopat och lögnare och utan en personlig kännedom, är ett kränkande och respektlöst bemötandet. Helt ofattbart att Newvoice publicerar en sådana artikel. Solklart är skribenten inte en Trump anhängare.

Trump är faktisk USAs President trots allt och valet har inte avgjorts än.

Newvoice … Jag är förvånad och att återskapa förtroende till er som jag har så uppskattat högt efter denna Trump kränkande artikel bli svårt eller också helt omöjligt.

Att väcka “debatt” genom denna artikel är bara en dåliga bortförklaringar. Det är inte ok att kränka en person på det viset och oavsett vem den än är.

Vi pratar här faktiskt om USAs president Mr. Donald J. Trump som har blivit illa behandlad sedan 2016. Fruktansvärt. Ren mobbning. Ingenting att vara stolta över.

Pia Hopkins
Pia Hopkins
Gäst
21 november 2020 kl 13:37

Många är de kvinnor som gått sängvägen och hon är en av dem. Ett karriärsval som är föga imponerande.
Känslokall, korrupt och har lätt för osanningar. På Västkusten intet nytt over there.
Hur vore det om vissa av våra svenska humanister, psykiatriker eller psykologer lägger ner lite tid på faktasökning innan de drar sina känslomässiga slutsatser istället för att lyssna på fulmedias förvrängda sanningar?
Trot eller ej Kersti men det finns något som heter lagar och den allra viktigaste i detta fall är grundlagen.

Margareta LundströmD
Margareta Lundström
21 november 2020 kl 13:30

Torbjörn gör rätt med att släppa fram skilda åsikter och värderingar.
Då får de vädras och bemötas. Det blir tjatigt med kommentarer som bara jamsar med.
För egen del tror jag att Trump vunnit en jordskredsseger som dolts av valfusk. Alla indicier pekar på det. Det gäller bara att bevisa det.
Visst är Trump både vulgär, oborstad och rik som ett troll. Men han har lyssnat på dem som inte har någon röst. Han har inte startat ett enda krig. (Hans föregångare fredspristagaren underhöll sju olika krig i världen.) Han har medlat mellan fiendestater. Han sänkt skatterna, han har minskat arbetslösheten, tvingat läkemedelsindustrin att sänka läkemedelspriserna. Om inte Corona lagt hinder i vägen hade ekonomin fortsatt att blomstra. Han har genomskådat WHO och klimatlobbyn. Han har gjort det som Obama lovade -bygga muren mot Mexico, för att förhindra handel med knark, kvinnor och barn över gränsen Allt detta uppskattar det amerikanska folket. Men eliten, etablissemanget, läkemedelsindustrin och MSM ser Trump som outsider som hotar deras privilegierade tillvaro. För eliten och står så mycket på spel. Vi får se hur det går.

Cecil Ponsaing
Cecil Ponsaing
Gäst
21 november 2020 kl 12:48

Det är inte nödvändigtvis slutbestämt i December heller, tycker jag, för lagen kan ta sin tid … Och här har man valfusk av många varianter, som försigick i många stater. Maskinen för Texas Kunde inte räkna fort nog när alla rösterna för Donald Trump kom in. – Maskinen kunde sättas t.ex. så att den kunde ge Biden 1.1 röst per verklig röst, när Trump får bara den verkliga rösten; 1=1. – så kunde maskinerna sättas. … så om vi har det talet då får t.ex. Biden 100 och Trump – Då skulle resultatet av de rösterna bli 110 till Biden och 100 till Trump. Men om Trump fick 130 när Biden fick 100, hur man nu än gör då kommer Biden inte ikapp. Om man multiplcierar Bidens röster med 1.1 då får Trump 130 mot Bidens 110. — Det verkar ha varit lite så och i Texas fanns det inte nog med tid till att stoppa räkningen och vänta på falska röster för Biden att komma in, för resultatet i Texas var klart kvickt på röstningsdagens kväll.

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
Reply to  Cecil Ponsaing
21 november 2020 kl 15:12

Nytt ord myntat vad gäller rösträkningen: fractional voting.

Harriet Larsson
Gäst
21 november 2020 kl 11:37

Tyvärr brister Kerstin Wistrand i både “humanism och kunskap”. Hon visar som föreningens styrelseledamot ha mer fallenhet för förakt och hat, i detta fall mot president Trump, som ännu är USA:s president.
“……trots att han även gjort bra saker för landet då det t.ex. gäller ekonomi och arbetstillfällen för många arbetslösa….” så haglar fördömanden mot Trump genom hela artikeln.
Hennes fäbless för definitionen psykopat borde prövas på fler, men sjunger man i “änglakören” så ser man bara det man vill se.

historymatters
historymatters
Gäst
21 november 2020 kl 11:05

Intressant info om Harris från någon som stödjer Biden.
Att hon inte sitter inne på livstid är ännu ett exempel på hur korrupt denna värld är.

https://youtu.be/Y8zh1fIaneY

Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 november 2020 kl 10:17

Återigen, kommentarsfältet är öppet för politiska, apolitiska, opolitiska kommentarer.

Facit på vem som blir president 2021 får vi först i december.

Ja, åsikter kan vara lögner. Det är därför vi släpper igenom kritiska kommentarer som kan åskådliggöra sanningar, lögner, fakta.

Relax.

Maria Isaksson
Maria Isaksson
Gäst
21 november 2020 kl 09:41

Förstår din synvinkel Torbjörn men samtidigt är lögner=åsikter?
Ja kanske.
Om jag fattat rätt ska det vara brott mot konstitutionen för någon att utropa en president när inte processen är klar. Isåfall har CNN begått förräderi, det var de som startade lögnen att Biden är vald.

Urban Hådén
Gäst
21 november 2020 kl 09:25

News Voice sprider Fake News!
Ett riktigt bottennapp av en annars rättså bra nyhetssajt.
Skärpning!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 november 2020 kl 08:52

Det var väntat att denna artikel skulle väcka reaktioner, men artikeln som är en politisk kommentar, speglar mainstream media och mångas uppfattningar i världen och just därför har den en given plats i NewsVoice som ska visa på den bredd av åsikter som finns i samhället. Och som alltid, kommentarsfältet är öppet för politiska kommentarer. Facit på vem som blir president 2021 får vi först i december. 😉

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
21 november 2020 kl 07:40

Blir det Obama själv som kör dolken i ryggen på Biden?

Ingemar Ljungqvist
Gäst
21 november 2020 kl 07:29

Ingressens fem första rader var definitiv: Tillträder. Då respekterar man inte den juridiska process som pågår i USA där man utreder valfusk. Antingen skriver man ut att man hoppas att så sker dvs wishful thinking, eller så gör författaren en sannolikhetsbedömning.
Annars är ingressen vilseledande. Börje P är ju annars en hejare på att vända på juridiska fotnötter och granska dem, speciellt i justitiemordet på Enby , vilket Börje ska ha en jätteeloge för.
I all välmening Rätta till!

Margareta Persson
Margareta Persson
Gäst
Reply to  Ingemar Ljungqvist
22 november 2020 kl 04:00

Är Börje P = Börje Peratt? Ser inte hans medverkan här. Men om så är fallet är det bra att veta att BP har skrivit en bok om Trump och att han är negativ till Trump. Det delar han inte med många av oss som har följt utvecklingen i USA och sett hur man nu tar tag i både pedofiler och korruption.

Maria Isaksson
Maria Isaksson
Gäst
21 november 2020 kl 07:17

Oj oj, refererar till Fake-news som CNN och SVT!
Kamala kommer inte att bli vice president för D.J.T kommer att vara president eftersom valfusket är enormt och det finns massa bevis för detta. Så sorry.
Trist med en Fake news artikel på Newsvoice som annars är en bra sida.

Lotta
Lotta
Gäst
21 november 2020 kl 06:33

Men kära nån..Det är inte klart att Biden är vald till president, dvs. “President Elect”, och följdaktligen är inte heller Kamala Harris “Vice-President Elect”. Oegentligheter och valfusk undersöks fortfarande.