Hur man kan öka vinstchanserna på lotterier

publicerad 11 november 2020
- Underhållning @NewsVoice
Vänner som festar. Foto: Kelsey Chance. Licens: Unsplash.com

UNDERHÅLLNING. Många drömmer om att vinna stort på lotto, men med tanke på oddsen är det inte alltid en realistisk dröm. I ett vanligt lotteri där man väljer sex nummer från 49 olika nummer så är chanserna att vinna 1 av 13,983,816.

Inte särskilt sannolikt med andra ord, men finns det några sätt att öka vinstchanserna på lotterier och här tar vi reda på det.

I scenariot som beskrivs i ingressen har man en chans på 14 miljoner, så om man köper en lott varje vecka kan man räkna med att vinna en gång på 269 000 år. En del lotterier har till och med ännu sämre odds än det, men det finns självklart undantag.

På Lottoraden finns det information om flera olika internationella lotterier som har lite bättre vinstchanser, så läs mer på deras hemsida om du vill få reda på mer. Samma sida låter en rätta sina lottorader på ett enkelt sätt utan att sätta upp ett konto.

Hitta mindre populära lotterier

Steg ett är att identifiera lotterier med bättre odds och spela på dem. Det är extremt många som spelar på de mest populära och välkända lotterierna, vilket såklart minskar vinstchanserna rejält. Att hitta mindre lotterier som inte är lika kända är därför en bra idé och även här kan sidan Lottoraden vara till god hjälp.

Du kan till exempel se deras lista med casinon utan spelpaus som har flera olika lotteriet i utbudet. Där kan man hitta flera lotterier som inte har upptäckts av den stora massan. Färre spelare innebär givetvis högre vinstchanser, men kom ihåg att vinsterna kan vara lite lägre än på större lotterier.

Vikten av att välja rätt nummer

Många lotterier inkluderar höga nummer som många människor ignorerar. De flesta väljer nämligen nummer som är viktiga för dem, som till exempel födelsedagsdatum eller årsdagar. Problemet är att det bara finns 12 månader och 31 dagar att välja mellan. Det innebär att många spelar med samma nummer och att de missar de högre siffrorna. Det är därför bättre att blanda höga och låga nummer istället för några få som ligger nära varandra. Ett annat tips är att hålla fast vid samma siffror under flera dragningar, eftersom chanserna ökar att siffran dyker upp i dragningen om det inte gjorde det förra rundan.

Spela ihop med andra kan öka vinstchanserna på lotterier

Det kan vara en bra idé att gå ihop med andra och spela tillsammans. Organisera en grupp på jobbet, skolan, gymmet eller i vängruppen för att få in mer lotter på varje dragning. Det går helt enkelt till så att alla går med på att köpa minst en biljett.

Om någon sedan vinner på biljetten så delas pengarna lika med alla andra i gruppen. Det innebär att du får många fler chanser vid varje dragning, utan att behöva ligga ute med egna pengar. Förutom att öka era vinstchanser är det en rolig sak att göra tillsammans.

 

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq