Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Små chanser eller risker att Trump vinner valet enligt experter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 november 2020
- NewsVoice redaktion
Donald Trump. Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff. Licens: CC BY 2.0
Donald Trump. Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff. Licens: CC BY 2.0
Donald Trump. Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff. Licens: CC BY 2.0

VÄRLDEN. Det finns fortfarande en möjlighet för Trump att stanna i Vita Huset ytterligare 4 år, men risken eller möjligheten, beroende hur man ser på det, är liten. Björn Ottosson, USA-forskare, säger att världen bör vänta med att utropa Biden till nästa president till efter att valet har utretts.

“När det finns så många Trumpanhängare som misstänker valfusk så hade det varit bättre att låta processerna ta tid innan någon deklarerade sig som segrare. Det här riskerar att öka spänningar och försvårar för Biden att ena landet när han blir president”, säger Björn Ottosson till Aftonbladet, som tillfrågat flera experter.

Senast 8 december ska alla tvister vara lösta och den 14 december röstar elektorerna på sin presidentkandidat. Omröstningen hålls bakom stängda dörrar och öppnas av kongressen 6 januari.

Den 20:e januari 2021 installeras den nya presidenten.

Även Ryssland, Mexiko och Kina avvaktar med att kora vinnare i USA-valet, enligt AFP och Aftonbladet.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq