Små chanser eller risker att Trump vinner valet enligt experter

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 9 november 2020
- NewsVoice redaktion
Donald Trump. Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff. Licens: CC BY 2.0
Donald Trump. Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff. Licens: CC BY 2.0
Donald Trump. Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff. Licens: CC BY 2.0

VÄRLDEN. Det finns fortfarande en möjlighet för Trump att stanna i Vita Huset ytterligare 4 år, men risken eller möjligheten, beroende hur man ser på det, är liten. Björn Ottosson, USA-forskare, säger att världen bör vänta med att utropa Biden till nästa president till efter att valet har utretts.

“När det finns så många Trumpanhängare som misstänker valfusk så hade det varit bättre att låta processerna ta tid innan någon deklarerade sig som segrare. Det här riskerar att öka spänningar och försvårar för Biden att ena landet när han blir president”, säger Björn Ottosson till Aftonbladet, som tillfrågat flera experter.

Senast 8 december ska alla tvister vara lösta och den 14 december röstar elektorerna på sin presidentkandidat. Omröstningen hålls bakom stängda dörrar och öppnas av kongressen 6 januari.

Den 20:e januari 2021 installeras den nya presidenten.

Även Ryssland, Mexiko och Kina avvaktar med att kora vinnare i USA-valet, enligt AFP och Aftonbladet.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • 1) Destruction: t ex fysiskt förstöra motståndarnas möjlighet att förmedla info.
  2) Degradation: t ex misstänkliggöra motståndarsidans information.
  3) Denial: förneka för oss obehagliga fakta.
  4) Disruption: t ex på olika sätt störa och försvåra för motståndarnas medier.
  5) Deciet: att vilseleda motståndare så att de agerar efter felaktig information både
  i fredstid och under krig.
  6) Exploitation: att utnyttja alla möjligheter som står till buds.

 • Ingressen hävdar att det föreligger “Små chanser eller risker att Trump vinner valet enligt experter”.

  Jaha, vafför då? Gå tjugo år tillbaka och vi konstaterar att Al Gore var “president i 5-6 veckor, sedan dömde HD, att Bush-Jr var vinnaren och han blev således USA:s 43:e POTUS. Ja, så kan det gå.

  Jaha vafför då? Jo, det är inte svårt att förklara. Bush-Jr var stor favorit hos den Djupa Staten, enkannerligen hos den mest inflytelserika klicken, alltså de neo-konservativa, eller the neocons, som fylkades runt i administrationen och särskilt i Pentagon och som ofta var utrustade med dubbla medborgarskap och med intima kontakter till Likudpartiet. Unge Bush sågs som en lätthanterlig man att ha att göra med i Vita Huset, inte minst med tanke på de planer (PNAC!) som låg klara att exekveras. Planer som sträckte sig bakåt till runt 1980 och då utarbetade av Oded Yinon i israeliska utrikesdepartementet.
  Så därför dömde HD till Bush’s fördel. Al Gore fick pengar att kasta sig in i Klimat-hysteri branschen och göra en film som förstås gav honom stor ära, berömmelse och pengar, inte minst från norska Nobelpris-fredsfolket.
  Nå, var ligger analogin med dagens situation, Trump vs Biden, frågar sig säkert vän av ordning. Faktiskt ingen större likhet. Den Djupa Staten HATAR Trump. Säkert inte personligen, men han står i vägen för de urgamla planer som ju föreligger och sedan länge är kända bland “en hel del personer” som drivna av intellektuell nyfikenhet under senaste kvartsseklet, har använt sig av Internets stora möjligheter till insiktsinhämtning.
  Biden och alldeles särskilt hans VeePee är de tänkta vinnarna. Men priset blir högt. Väldigt högt. HD kan inte gömma undan valfusket och dess sammansättning är numera betydligt bättre än vad den har varit för några år sedan. USA:s internationella rykte klarar inte av att utmana (nästan) en hel värld igen. Sverige har ju redan blamerat sig. Fast vad eljest var att förvänta sig av ett land hållet i ett järngrepp av Stockholms byråkrater?

 • Det är väl minst lika pinsamt att svenska media aldrig bekvämade sig att avslöja det eventuella valfusket i det svenska valet 2018 och så plötsligt bli så otroligt säkra på att Biden vunnit valet i USA.
  Och delar av befolkningen i Sverige spyr sitt hat och galla mot Trump. Precis som Biden väljarna i USA.

  • Ja, man kan inte annat än skratta åt valspektaklerna både i Sverige och USA – och förmodligen alla andra zionistnästen därtill. Jag tror Trump har bevis för fusket i rockärmen, men avvaktar tills Biden & Co har gjort bort sig ytterligare. Inte för att jag tror att Trump skulle innebära någon skillnad på lång sikt – han är en marionett som alla andra presidenter, men på kort sikt rör han ju runt i grytan!

   • Ja, precis absolut, som SR säger, Trump har bevis för fusket i rockärmen och jag menar då begynnelsefusket förstås. Det initiala fusket varifrån “allt” emanerar.
    Det ÄR inte Off Topic, att börja just där. I högsta grad, tvärtom!

    Trump intervjuades redan 11/9 2001 beträffande de då pågående terroraktiviteterna i New York mot Tvillingtornen, WTC1 och 2, där han med sitt byggkunnande i bakhuvudet hävdade, att andra krafter än två in-smackande, stora passagerarflygplan krävdes, för att få de två 110 våningarna höga tornen att kollapsa på sätt de nu gjorde. Han vet…[klipp]

    [Övrig text om WTC911 är off-topic]

  • Ja, det där avbrottet i den svenska uppdateringen av rösträkningen har lite för stora likheter med de i en del delstater nu i år för att man ska låta bli att undra.

 • Det är egentligen ofattbart att någon kan tro att Biden vunnit!
  Under primärvalen anklagade Harris honom för sexuella trakasserier. Vart tog det vägen?
  Under hela valrörelsen har han varit närmast osynlig på möten. Han har visat bacillskräck inför ett folk utan rädsla. Han har otaliga gånger visat sig vara en tafsare.
  Han har sympatiserat med våldsverkarna i BLM och AFA, de som medelamerikanerna med avsky sett slå sönder städerna.
  Han har inte kunnat tala sammanhängande.

  Trump har levererat jobb och god ekonomi.
  Han har lockat stora skaror nya väljare bland kvinnor, latinos och svarta. Skulle hans gamla väljare ha övergivit honom så till den grad att han ändå förlorar?

  Flera fall av felaktigheter, oavsett regelrätt fusk eller ej, har avslöjats. Dessa måste naturligtvis undersökas, inte bara avfärdas.
  Det har förekommit märkligheter i rapproteringen av röstsammanräkningen i samtliga “swingstates”, samtliga! Men inte i de andra. Hur kan det komma sig?

  Trump är fortfarande president och han har svurit en ed att skydda landet mot fiender, både utländska och inhemska. Det är därför hans skyldighet att inleda rättsprocesser för att få klarhet i alla oegentligheter!

  Media utser inte vinnaren, det gör elektorskollegiet den 14 december.

  • Försöket att få Trump att kasta in handduken sprack. Media pumpade upp statistiker med fractional voting fraud, men Trump stood his ground. Nu finns inte mycket mer än upplopp kvar för [D].
   Försöket kan vara en lärdom att lägga på minnet.

  • Makten finns hos medierna inte hos väljarna. Det som pågår är en statskupp där inga soldater behövs som hotar och mördar journalister för att berätta för folket att vi har tagit över efter den korrupte röda presidenten. Det behövdes inga Generaler det var redan fixat med Tv-stationernas nyhetsredaktioner var klara med vem som blir nästa president deras blåa framtidspresident existerar inte han finns bara i era skärmar. Det är soldaterna och deras Generaler som kuppat in och återställt den politiska makten men de syns eller hörs inte det har medierna sett till. Spelet har pågått länge jag enda sedan 1913. Mediernas makt är så gränslös att ingen har förstått vilken makt de har. Bilder, filmer, människor och röster är manipulerat för att dölja verkligheten.

 • Tur att det finns ett antal länder på vårt jordklot som känner till den demokratiska processen gällande presidentval i USA.
  Vi får inte glömma bort att det handlar om två partier med olika agendor och att valet kanske inte bara handlar om demokratmedias analysering av två personligheter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *