Senator McConnell: USA-valet 2020 kan avgöras i domstol

0
514

 

Senator Mitch McConnell (Kentucky, USA). Foto: United States Senate. Licens: "Official photo"
Senator Mitch McConnell (Kentucky, USA). Foto: United States Senate. Licens: “Official photo”

VÄRLDEN. Enligt senator Mitch McConnell i Kentucky kommer rösträkningarna i flera amerikanska nyckeldelstater sannolikt att försena valresultaten. McConnell sa att detta val kan gå upp i Högsta domstolen.

På onsdagen sa senatens majoritetsledare att president Trump kan ha vunnit valet, men det ser ut som att både republikanerna och demokraterna kommer att skicka sina advokater för att försöka hävda den slutliga segern. Detta kommer när påstådda ”valsedelar” i Wisconsin och Michigan minskade president Trumps försprång i dessa stater.

McConnell säger att omvärlden de närmaste dagarna, både gällande senatsvalet och i presidentvalet, kommer att se att båda sidor kommer att ha engagerade advokater.

NewsVoice kommentar

Trumps administration kan ha förutsett risken att rösträkningen skulle pågå långt efter att vallokalerna stängts i USA. Trump kallar detta för ett misstänkt röstbedrägeri och menar att röster fortfarande skickas in i efterhand. Twitter menar att det “råder delade meningar” om påståendet i Trumps tweet.

Donald Trump misstänkter valfusk i USA-valet 2020
Donald Trump misstänkter valfusk i USA-valet 2020

I september utsågs Amy Coney Barrett, som är konservativ, att bli högsta domare i USA:s högsta domstol. Demokraterna i USA reagerade mycket negativt och ville skjuta upp valet av ny domare till efter USA-valet, men Trump såg till att Barrett blev invald. Nu kan Barrett spela en avgörande roll i USA-valet om rösträknandet i efterhand dras inför domstol.

Text: NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer