World Economics Forums mål för världen år 2030

10

VÄRLDEN. World Economics Forum (WEF) som grundades av Klaus Schwab är mest känd för den årliga konferens i Schweiz som samlar några av världens mäktigaste beslutsfattare inom politik och näringsliv. Så här vill organisationen att världen ska fungera i 8 punkter.

Även om bilden av världen i videon ovan presenteras som förutsägelser finns det goda skäl att anta att det handlar om målbilder för världen med tanke på det starka inflytande som WEF har på världssamhället och hur världen faktiskt utvecklats senaste åren. NewsVoice översätter de 8 punkterna som videon förmedlar.

  1. Du kommer inte att äga någonting och du kommer att vara lycklig. Du kan hyra allt vad du vill ha och det kommer att levereras med drönare.
  2. USA kommer inte att vara världens ledande supermakt. En handfull av länder kommer att dominera.
  3. Du kommer inte dö i väntan på en organdonator. Vi kommer inte att transplantera organ. Vi printar dem med 3D-skrivare istället.
  4. Du kommer att äta mindre kött, som kommer att vara en tillfällig delikatess snarare än en stapelföda, för hälsans och miljöns bästa.
  5. En miljard människor kommer att förflyttas på grund av klimatförändringar. Vi kommer att bli tvungna att göra ett bättre jobb för att välkomna och integrera flyktingar.
  6. De som förorenar kommer att betala för att de sprider koldioxid. De kommer att bli ett globalt pris på kol och det kommer att hjälpa till att göra fossila bränslen till historia.
  7. Du kanske förbereder dig för att åka till Mars. Forskare kommer att säkra din möjlighet att förbli frisk i rymden. En start på resan för att finna främmande liv?
  8. Västerländska värderingar kommer att ha testats till bristningsgränsen. Vi får inte glömma de faktorer som är grundpelarna för våra demokratier.

Kommentera gärna de 8 punkterna.

Text och översättning: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
16 november 2020 kl 20:14

Mina kommentarer om videon:

1. Gäller egendomslösheten även fastigheter, bostadsrätter etc? Och när sker det folkomröstningar om det ska bli så? Naturligtvis aldrig.

2. Ok, Kina tar över 2030 som supermakt, även om WEF inte vill medge det.

3. Jag tror jag tackar nej till ett printat organ, tills vidare.

4. Visst, vegetariskt är bra.

5. Så de planerar att flytta i miljard människor… folkomröstning på det först?

6. Men koldioxid är ju endast en nyttig växthusgas, livets gas.

7. Jag åker gärna till Mars och odlar potatis som Matt Damons karaktär i filmen Mars, men jag vill ha en return ticket, och hur var det nu med alla UAP:s? Varför leta så långt bort?

8. Är WEF verkligen intresserade av att bevara våra grundläggande västerländska värderingar? Tveksamt.

Björn CarlssonD
Björn Carlsson
16 november 2020 kl 14:57

Och enligt god traditionell tradition så är det ledarna som går före, och undersåtarna följer efter när man ser att modellen fungerar

Eller hur?

Sören Turesson
Sören Turesson
Gäst
Reply to  Björn Carlsson
16 november 2020 kl 18:07

Ledarna går före gäller kanske inte på slagfältet där stridsledningen sitter väl gömd och dirigerar med radio eller annan elektronisk utrustning?

Agneta Norlin
Agneta Norlin
Gäst
16 november 2020 kl 11:37

Det jag kommer att tänka på när jag ser och läser detta är några saker: Att inte äga saker inte äta mycket kött osv kommer bara att gälla “undersåtarna”. De som äger storföretagen, storbanker, big tech och big pharma etc de kommer inte att släppa sitt ägande och de kommer inte att sluta äta kött osv tvärtom.

Varför ska de slå ned på köttet? Är det för att kunna sälja in sitt konstgjorda kött (ny big business). Själv köper jag gräsbetat kött från en köttbonde som driver ett regenerativt jordbruk. Det tycker jag fler skulle göra. Att rösta med plånboken är bäst då skapar vi utrymme för fler såna bönder. De belastar inte miljön eller klimatet heller för den delen även om jag inte är klimatalarmist.

Sen tänker jag som så många gånger förr att i botten på detta ligger vårt ekonomiska system som är korrupt och icke uthålligt från början till slut. Vi ska inte ha ett system där nya medel som skaps i ekonomin skapas av privata bankirer som skuld mot ränta. Det leder till skuldmättnad i förlängningen vilket vi har nu. Det berikar ett fåtal på restens bekostnad. Och det underblåser kortsiktigt tänkande, individuell vinning och egoism.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Agneta Norlin
16 november 2020 kl 17:31

Det är en bra fråga! Ett så livskraftigt system som jordbrukssamhället med sitt naturliga kretslopp hade knappast överlevt i 10 000 år om det inte fungerat. Det som förstört det är industrijordbruket med sin konstgödsel och utarmning av jordarna. Ja, självklart är detta slavarnas bibel, och som vanligt lever etablissemanget sitt eget liv i sus och dus. Enklast metod vore att sluta rösta och betala på krediter, så att KFM och tingsrätterna imploderar. “En för alla och alla för en” är blodlinjeparasiternas slagord som vi borde anamma och göra även till vårt, men materialismen har gjort oss fega och dumma.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
16 november 2020 kl 11:05

Rättelse. Så här ska punkt 1 vara formulerad:

1. “Du kommer inte att äga någonting och du kommer att vara lycklig. Du kan hyra allt vad du vill ha och det kommer att levereras med drönare.”

Artikeln hade av misstag fått 9 punkter istället för 8.

Ulf ClaréusD
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 november 2020 kl 16:26

Jaha, Torbjörn Sassersson, nu har du för femtioelfte gången censurerat bort min huvudpoäng. Inte någon större idé alltså, att slösa tid, kunskap och energi härstädes längre.
Javisst, det mest förbjudna har du uppenbarligen hårdkoll på; undrar varför?

Eljest är ju artikeln hyperaktuell och det är mer än troligt, att Agenda 2030 nu kommer förverkligas, i ljuset av att Donald Trump nu förberedes för anslutning till de Icke-Dödas skuggrike! Det var media, CNN och Fox som typenligt gav segern till Åsnan, vars ägare ju är off-topic att nämna.

Hela detta jävla aktstycke, liksom pajasarna inom WEF med flera, är sinnessjukt, psyko-patologiskt, men likväl tiger man, överallt.
Punkt 1, om privatägandets upphörande. Kommer Ni svenskar verkligen bli lyckliga när era underbara skärgårdsöar med hus, brygga och fin båt, exproprieras framför era ögon. För att omvandlas till ett hyreskontrakts-boende till några nyanlända, allt i enlighet med det i december 2018 av Riksdagiset godkända UN Compact Migration Agreement som, lök på laxen, även erbjuder den f d fritidshusägaren ett saftigt fängelsestraff om han/hon inte inser att protestyttringar och andra känsloyttringar är helt oacceptabla. Nolltolerans, seru’!
Punkt 2. USA inte längre Top Dog. Kanske det, men vill andra större länder verkligen ha Agenda 2030. Det kunde ha varit klippt och skuret för Mao-tse Tungs kultur-revolutionära Kina. Men nu? Det nationella Ryssland, då. Fast vi kanske talar om Albert Pikes’ gamla framtidsvision, som förutsatte ett tredje världskrig?
Punkt 3 är ju helt ologisk.
Punkt 4. Vi skall äta insekter har det sagts, så glöm kött och alldeles särskilt älgkött, hemkört sådant! Rubbar eko-systemet. F ö kommer ingen få äga jaktvapen.
Punkt 5. 1 000 000 000 skall förflyttas till mer nordliga latituder säger man p g a varmare klimat? Varför då? CO2-halten är ju lägre år 2030 p g a alla el-bilar, som väl inte får finnas, överhuvud taget.

Punkt 8. “Västerländska värderingar kommer att ha testats till bristningsgränsen”. Jovisst, så kan man kanske uttrycka det när White Genocide är avklarat. Minnes I icke: “All Races Must Work Together to Make North America and Europe Non-White”. Ett av många goda krafter omhuldat slagord! (Exempelvis: SPLC = Southern Poverty Law Center. En mycket rik organisation, full av ömsint människo kärlek).

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Ulf Claréus
16 november 2020 kl 20:06

Se så Clareus. Det går bra att kommentera utan att nämna….

Ulf ClaréusD
16 november 2020 kl 10:41

Fråga: Vad är det som ger Klaus Schwab rätten att bestämma allt detta? Den totala bestämmanderätten över klotets 7.8 miljarder levande varelser av släktet homo sapiens (hum, nu får man inte använda detta ord, som ju vår främste botanist Carl von Linné var upphovsman till?).
Det är lika illa som den österrikiske Nestlé-direktören lobbar för, det att vatten skall vara ett av FN designerat “livsmedel”, d v s klassas som en kommersiell produkt och således måste inköpas och betalas som alla andra livsmedel som inköps hos ICA t ex! Att det sedan är Nestlé som skall ha H2O-monopolet behöver väl inte sägas!
Det är helt obegripligt att hela detta jönseri har tillåtits vinna mark och diskuteras utan att de olika politiska partierna hoppar högt. Att missionera för “demokrati” är ju eljest ett vanligt standardgrepp för de 349 Goddagspiltarna i Riksdagiset. Men inför Agenda 2030 hörs inte något alls. Varför inte ? Schwab och hans “Ekonomiska Världs Forum” (??!) säger ju att dom tänker sno åt sig ALLT. DET ÄR ju kriminellt, eller hur? Att tokstollorna i Mp är nära orgasm när dom hör dessa 8-9 punkter omnämnas, förvånar inte, liksom hos V.
“All offentlig makt utgår från folket” försvann tydligen 2008 när vi överlät makten till Bryssel, så därför tiger man.
Newsvoice inbjuder till kommentarer. Jaha! Fast ingen punkt är ju diskussionsbar, egentligen. Om vi håller oss till de normer alla vi jordevarelser hittills har haft att rätta oss efter.
Tag punkt 8, den när jag förbereder mig för min tripp till Mars (planeten Mars utgår jag ifrån att man menar). Mycket allmängiltigt??? Lägg av! Etc, etc, o s v, mm!

[text raderad,off-topic]

Pia Hopkins
Pia Hopkins
Gäst
16 november 2020 kl 10:16

Trevligare video än förväntat.
Efter chip och uppkopping till AI, dvs när vi bytt ut vår själ mot en dator och vårt DNA har modifierats….
då kommer vi att leva lyckliga i alla våra dagar. Och så var den här sagan slut.

Verkar vara väldigt många som vill styra världen nu.
Totalitärt styre rockar “fett”.