World Economics Forums mål för världen år 2030

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 november 2020
- NewsVoice redaktion
World Economic Forum: "You'll own nothing and you'll will be happy".

VÄRLDEN. World Economics Forum (WEF) som grundades av Klaus Schwab är mest känd för den årliga konferens i Schweiz som samlar några av världens mäktigaste beslutsfattare inom politik och näringsliv. Så här vill organisationen att världen ska fungera i 8 punkter.

Även om bilden av världen i videon ovan presenteras som förutsägelser finns det goda skäl att anta att det handlar om målbilder för världen med tanke på det starka inflytande som WEF har på världssamhället och hur världen faktiskt utvecklats senaste åren. NewsVoice översätter de 8 punkterna som videon förmedlar.

  1. Du kommer inte att äga någonting och du kommer att vara lycklig. Du kan hyra allt vad du vill ha och det kommer att levereras med drönare.
  2. USA kommer inte att vara världens ledande supermakt. En handfull av länder kommer att dominera.
  3. Du kommer inte dö i väntan på en organdonator. Vi kommer inte att transplantera organ. Vi printar dem med 3D-skrivare istället.
  4. Du kommer att äta mindre kött, som kommer att vara en tillfällig delikatess snarare än en stapelföda, för hälsans och miljöns bästa.
  5. En miljard människor kommer att förflyttas på grund av klimatförändringar. Vi kommer att bli tvungna att göra ett bättre jobb för att välkomna och integrera flyktingar.
  6. De som förorenar kommer att betala för att de sprider koldioxid. De kommer att bli ett globalt pris på kol och det kommer att hjälpa till att göra fossila bränslen till historia.
  7. Du kanske förbereder dig för att åka till Mars. Forskare kommer att säkra din möjlighet att förbli frisk i rymden. En start på resan för att finna främmande liv?
  8. Västerländska värderingar kommer att ha testats till bristningsgränsen. Vi får inte glömma de faktorer som är grundpelarna för våra demokratier.

Kommentera gärna de 8 punkterna.

Text och översättning: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq