Amerikanska elektorskollegiet: Biden ska bli USA:s president

7
Joe Biden och Donald Trump
Joe Biden (foto: Public Domain), Donald Trump (foto: Shealah Craighead, Public Domain)

VÄRLDEN. Svensk tid, klockan 23.28 på måndagskvällen, fick Joe Biden delstaten Kaliforniens 55 elektorsröster och klev därmed över mållinjen i det faktiska presidentvalet i USA. Trump är slagen.

Joe Biden utropades till vinnare redan för mer än en månad sedan och måndagens omröstning i valkollegiet formaliserar detta resultat. Samtliga elektorer från de sex nyckelstaterna: Georgia, Nevada, Pennsylvania, Arizona, Michigan och Wisconsin la alla sina röster på Biden.

När elektorsomröstningen är helt avslutad ska Joe Biden under natten i USA hålla ett tal till nationen och enligt utdrag ur manus som spridits på förhand kommer han att säga så här, skriver Aftonbladet:

“I det här slaget om USA:s själ har demokratin segrat. Vi, folket, röstade. Tron på våra institutioner höll. Valintegriteten är intakt. Nu är det dags att vända blad, att enas, att läka.”

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
15 december 2020 kl 16:01

Citerat från Peter Krabbes blogg: “Julian Assange kommer att erbjudas ”pardon” av president Trump inom en mycket snar framtid och friges, sannolikt om några dagar. Trump har försökt att få ut detta meddelande men det har totalt blockerats av MSM. För egna pengar gjorde Trump två YouTube-videos om detta vilket genast togs bort av YouTube. Nevada har beslutat att deras elektors-röster skall gå till Trump och inte till Biden. Simon Parkes har också fått reda på att både Georgias och Pennsylvanias lagstiftande församlingar just igår diskuterade att ge sina röster till Trump. Ett team av rättsliga experter på datamanipulationer har presenterat sina fynd för de lagstiftande församlingarna och övertygat dem om att det varit massivt överförande av röster frånTrump till Biden och dessutom massivt bortkastande av röster på Trump via Dominion-maskinerna. Således två rörelser: 1. reducera rösterna till Trump och 2. överföra röster på Trump till Biden. Om Georgia och Pennsylvania följer Nevadas väg så kommer Trump att ha 274 elektorsröster och bli president. Detta skall senare ratifieras av representanthuset, som har en medlem från varje stat, 50 st, där republikanerna är i majoritet. Om detta inte går vägen trots 274 elektorsröster går det till Supreme Court. Detta räcker. Men om Trump på samma sätt vinner Michigan (16), Wisconsin (10) och Arizona (11) så får han ytterligare 37 elektorsröster, då totalt 311 mot 227. GOP (Grand Old Party) kontrollerar de lagstiftande församlingarna i ”swing states”, Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada, Florida och Arizona. De har makten att välja president såsom de vill, även om de inte under senare år utövat denna makt (det har inte behövts). Pennsylvania har 20 elektorsröster och här krävs att 20 personer, elektorer, fyller i var sitt formulär om vem de röstar på. Kuvertet förslutes sedan om dessa 20 elektorsröster och öppnas inte förrän den 6 januari av vicepresidenten Mike Pence, som läser upp vad de röstat på. Dessa elektorer reser själv till Washington och överlämnar personligen sin röstkuvert till Pence. Om den lagstiftande församlingen beslutat att välja något annat än vad guvernören beslutat, så har detta företräde. Dessa elektorsröster kan nu anföras vara ännu icke godkända eftersom de inte godkänts av guvernören eller valkontoret. Media kommer nu i tre veckor att hävda att Biden är ”president elect” eftersom guvernören och valkontoret hävdar detta. Men konstitutionen anger att det inte är guvernören eller valkontoret som väljer president utan den lagstiftande församlingen. Här kommer att finnas två… Read more »

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
15 december 2020 kl 13:56

Intressant 20 Januari 2021.

Pia Hopkins
Pia Hopkins
Gäst
15 december 2020 kl 13:38

Exclusive: Sidney Powell on 2020 Election Lawsuits, Supreme Court Decision & Gen. Michael Flynn Case

Ulf ClaréusD
15 december 2020 kl 08:39

Det neo-konservativa specialintresset (the neocons), i grund och botten en judisk grupperings världsordning, skapad av Leo Strauss, den politiske filosofen vars uttalande om lögnen som en nödvändig beståndsdel för att uppnå politisk framgång, har nu med elektorernas benägna hjälp och justitieministern Barr’s lögn om “att något valfusk då sannerligen inte har observerats”, lagt om växlarna för lång tid framöver, riktning Agenda 2030:s konkreta utrullning.
Världen har haft drygt 19 år på sig att leva med stora lögner, uttalade av Eliten i den internationella djupa staten och kolporterade av de ägarstyrda presstituerade inom media, av politiker, myndigheter och nyttiga idioter, allt sedan den soliga tisdagen elfte september 2001, då världen förändrades stort.
När jag skriver detta, kommer ett meddelade upp på skärmen, om att Putin har gratulerat Biden som Amerikas nye POTUS! OK. Då blir det så.

Ja, nu kommer det bli åka av! Det har varit en lång väntan, alltsedan första maj 1776. Nu är man uppe på målgången och med en marginal på tio år att kunna proklamera att nu har den Stora Freden anlänt och världskommunismens epok tar vid.

Maria Isaksson
Maria Isaksson
Gäst
15 december 2020 kl 07:47

Presidenten installeras 21 januari.
Före det är inte Biden nåt alls.
Detta är inte över än.
Militärtribunalerna väl knappt börjat än?

Lars Willén
Lars Willén
Gäst
Reply to  Maria Isaksson
15 december 2020 kl 16:03

Den amerikanska militären får helt enkelt inte sättas in mot den egna befolkningen enligt Konstitutionen Detta torde även gälla tribunaler. Det finns ett undantag, https://en.wikipedia.org/wiki/Posse_Comitatus_Act
men det torde vara långsökt att anropa till och med för de mest fanatiska Trumpisterna.

Lotta Bystrom
Lotta Bystrom
Gäst
15 december 2020 kl 01:31

It will be voted on Jan 6…so not for sure just yet!