Entreprenörer mot coronarestriktioner och polis drabbar samman i New York

Publicerad

Författare

Ämne

VÄRLDEN. Ägaren Keith McAlarney till baren Mac’s Public House på Staten Island, i New York höll igår en presskonferens med lokala entreprenörer som försvarar restaurang- och barägares rätt att hålla öppet sina verksamheter och därmed trotsa borgmästaren Andrew Cuomos stenhårda coronarestriktioner i staden.

Spänningarna mellan polisen och entreprenörerna har ökat senaste veckan och de eskalerade till en incident när Danny Presti, som är delägare till Mac’s Public House, körde på en sheriff med sin bil när denne försökte gripa Presti. Polisen uppger att sheriffen fick sina båda ben brutna.

“…Presti — who, along with co-owner Keith McAlarney, has declared the watering hole an “autonomous zone” beyond government authority — allegedly drove his new Jeep into Sheriff’s Sgt. Kenneth Matos, carrying the lawman on his hood for some 300 feet and breaking both his legs, authorities have said.” – New York Post, “Gov. Cuomo rips defiant Staten Island bar owner accused of ramming cop”

Advokaten Louis Gelormino försvarar Presti och menar att hela incidenten verkade vara en operation iscensatt av civilklädda agenter, personer som var okända i stadsdelen. Han säger att ingen ambulans kom och platsen där incidenten skedde rensades ren på bara 4 minuter och de okända personerna försvann spårlöst från platsen.

Text: NewsVoice

RelateratMer läsning

Stockholms kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C). Pressfoto: Centerpartiet

Regeringen placerar museum om Förintelsen i Stockholm

0
KULTUR. Regeringen har meddelat att Sveriges museum om Förintelsen kommer förläggas i Stockholm. Kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C) välkomnar beskedet. Sverige behöver ett...
Putin - Foto: Ramil Sitdikov

Vladimir Putin – den enda riktiga Statsman som världen kan uppvisa

0
Vår globala värld kan idag bara uppvisa en internationell Statsman – låt oss bekämpa de krafter som vill störta honom, Vladimir Putin.
Valutahandel i Sverige. Foto: Mayofi Licens: Unsplash

Valutahandel i Sverige 2021 – ökat intresse bland svenskar

0
Valutahandel i Sverige har blivit mycket populärt. Under det senaste årtiondet har vi sett en stor ökning i populariteten tack vare den ökande volatiliteten...
Catherine Austin Fitts

Finansexpert om coronakrisen: Maktelit vill ta ekonomisk kontroll över människors liv

8
 EKONOMI. James Corbett samtalar med Catherine Austin Fitts på temat "unlocking the planet". Austin Fitts är en amerikansk finansexpert som tidigare arbetat för Bush-administrationen....
Bild: Covid-patient. Foto: HH. Licens: Unsplash.com

Studie: Lockdown kostar en miljon liv bara i USA

1
CORONAKRISEN. Forskare från universiteten Duke, Harvard och Johns Hopkins bedömer utgående från befintlig data att nedstängningarna av samhället under den så kallade coronapandemin kommer...
Foto: Philippe Leone. Licens: Unsplash.com

Kan ålderspyramiden ligga bakom skillnaden i coronavirusdödstalen i Norden?

10
ANALYS. Många forskare, debattörer och politiker har förespråkat nedstängning av samhället genom att åberopa de låga dödstalen i de övriga nordiska länderna som har...
Donald Trump och Patrio Party

Patriot Party – Donald Trump har startat ett nytt parti – enligt rykte

3
Rykten har gjort gällande att Donald Trump med sina minst 75 miljoner följare har startat ett nytt politiskt parti i USA. Nu verkar det...
Dan Eliasson - Pressfoto (polisen) Lars Hedelin

Tack Dan Eliasson för att du visar oss vägen till frihet

11
DEBATT. Är debattartikeln "Vad fan får du för dina skattepengar? Du får Dan Eliasson .... snuskigt högavlönad" av Christer Nilsson ett personangrepp mot en...
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.

3 KOMMENTARER

  1. Den mörka vintern har börjat i USA! Det är ett högst begripligt beteende enligt min mening att entreprenörer som får sina verksamheter, och i förlängningen sina hem och familjer, slagna i spillror för ett virus som de flesta inte behöver frukta, blir förbannade.

    De som är rädda kan stanna hemma istället, så att folk kan fortsätta sina liv som vanligt ute i samhället. Staten kan lägga fokus på äldreboendenas kost och vitamintilldelning, så slipper de bry sig så mycket om oss andra som kan välja om vi vill gå ut eller stanna hemma. Butikerna erbjuder hämtning och hemkörning av livsmedel dessutom.

    En välkommen global åtgärd vore att kraftigt subventionera C- & D-vitamin och zink, så att även fattiga kan skaffa sig ett bättre immunförsvar. Istället drivs folk till vansinne världen över, och inte många kan numera ha missat att covidiotins syfte är att just rasera samhällsstrukturen snabbare än enbart med det havererande ekonomiska sytemet. Det är nog tufft att vara polis och tvingas försvara nedstängningar som de flesta ser igenom orsaken till.

  2. Ja, Ingemar jag blev verkligen djupt berörd då jag såg denna härliga film. Speciellt gott var det att se inslaget från Danmark som visade folk med kastrulllock o dylikt skramla flera dagar i rad tills de tydligen lyckats stoppa en lag om tvångsvaccinering. Nu i mars ska vi få en sk coronalag tycker de som bestämmer. Det vill jag gärna vara med om att stoppa. nu måste vi här i Sverigecockså vara med på kommande filmer. Det är dags nu.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här