Homogena politiska åsikter på jobbet – hur viktigt är det?

publicerad 31 december 2020
- Underhållning @NewsVoice

Det finns två sätt att hantera politik i arbetsmiljön. Du kan antingen undvika detta ämne helt eller starta en öppen diskussion. Det senare är inte alltid en bra idé eftersom människor tenderar att vara bestämda i sin tro och ofta börjar argumentera för att skydda sina politiska åsikter.

För alla typer av företag är det viktigt att undvika konflikter. Det är därför det inte finns några tecken på någon politisk oro bland många stora företag, inklusive Netflix, Yoyocasino, Amazon och många fler. Människor tenderar att ignorera kontroversiella samtal. Men hur är det med de olika ämnena?

Effekten av politiska diskussioner

I många framgångsrika företag gör människor bara sitt arbete och blandar inte in andra aspekter av livet. Men vad händer när anställda börjar prata politik? Låt oss se hur det kan påverka det övergripande arbetsflödet och kulturen!

Många undersökningar visar att anställda som arbetar på företag världen över inte har någon aning om sina kollegors politiska åsikter. Det betyder att det kan vara ett mycket knepigt ämne att komma in på.

Det finns stora chanser att det kan finnas människor på arbetsplatsen med motsatta åsikter. Så för att uttrycka det enkelt, påverkar politiska diskussioner en arbetsplatskultur negativt i 99% av fallen.

Politisk polarisering

De övergripande effekterna av politisk polarisering är ganska oförutsägbara och kan orsaka flera obehagliga konsekvenser. Till exempel tenderar människor att förlora respekt för dem som inte delar deras tro och det skapar ett avstånd, vilket gör dem oförmögna att kommunicera på ett vänligt och effektivt sätt. Många människor undviker att prata politik eftersom de har diametralt motsatta åsikter.

De som är modiga nog att dela sina tankar kan drabbas av mobbning. Dessutom, om det finns en skadlig miljö, kan det hindra företagets resultat. Det är därför det är viktigt att undvika alla slags politiska tvister.

Nya utmaningar

Huvudproblemet är att det övergripande begreppet “privatliv” inte är detsamma som det var förr, för tio år sedan till exempel. Just nu är gränserna ganska suddiga. Därför blir politiska samtal gradvis en del av arbetsplatsen och det uppstår många nya utmaningar.

Det viktigaste är att uttrycka sina åsikter utan att påverka de viktiga delarna av arbetsprocesserna, inklusive produktivitet, moral och total effektivitet. En annan stor utmaning är hur människor aktivt delar sina politiska åsikter på sociala medier. Det leder ofta till komplicerade situationer och ständiga argument i kommentarerna.

 

Extern skribent


Så här kan du stötta Newsvoice