Trumps senaste tal till nationen – Mörkades totalt av massmedia

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2020
- Torbjörn Sassersson
President Donald Trump, 30 maj 2020. Foto: NASA, Bill Ingalls. Licens: CC BY-NC-ND 2.0, Flickr.com

NOTERAT. NewsVoice publicerar Trumps senaste tal till nationen som Trump la ut den 23 december med Vita Husets julpynt i bakgrunden. Vi vågar inte lägga det på Youtube utan det ligger nu på eget serverkonto. Talet är så extremt nedtystat av massmedia att det är frågan om de ens existerar, ändå ligger det kvar på Donald J. Trumps Facebook-sida med för närvarande 763.000 delningar. Talet går alltså att hitta med en djupsökning inne på Facebook, mediejätten som med lillfingret kan radera videon när som helst.

Donald Trump sammanfattar vad som kan vara Västvärlden mest korrumperade val i historien, enligt Vita Husets administration. Trots att dessa sensationella uttalanden kommer från en sittande amerikansk president och dennes administration väljer massmedierna i hela Väst att totalt mörka talet, som inte ens går att hitta i de större sökmotorerna, som Google.

Trump har i en rad av kommentarer på Facebook och Twitter kommenterat att USA:s folk blivit berövade på det senaste amerikanska valet och det är iscensatt av Demokraterna som enligt Trump visar totalt ointresse av att upprätthålla demokratin. Alla Trumps kommentarer om valet flaggas som misstänkt falska påståenden av Facebook och Twitter.

Trump på Facebook

”Twitter is going wild with their flags, trying hard to suppress even the truth. Just shows how dangerous they are, purposely stifling free speech. Very dangerous for our Country. Does Congress know that this is how Communism starts? Cancel Culture at its worst. End Section 230!” – Donald Trump, 25 december 2020

At a meeting in Florida today, everyone was asking why aren’t the Republicans up in arms & fighting over the fact that the Democrats stole the rigged presidential election? Especially in the Senate, they said, where you helped 8 Senators win their races. How quickly they forget!” – Donald Trump, 24 december 2020

Trump på Twitter

Trump på Twitter den 25:e december 2020.
Trump på Twitter den 25:e december 2020.

Den stora frågan blir vad som kommer att skrivas i historieböckerna om USA-valet 2020. Det kommer att finnas två typer av historieskrivningar om Trumps presidentskap och valet 2020. Bara den ena versionen kommer att vara ”auktoriserad” av den framtida sittande USA-makten beroende på om den är skriven av demokraterna eller republikanerna.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: President Donald Trump, 30 maj 2020. Foto: NASA, Bill Ingalls. Licens: CC BY-NC-ND 2.0, Flickr.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq