Trumps senaste tal till nationen – Mörkades totalt av massmedia

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2020
- Torbjörn Sassersson red.
President Donald Trump, 30 maj 2020. Foto: NASA, Bill Ingalls. Licens: CC BY-NC-ND 2.0, Flickr.com

NOTERAT. NewsVoice publicerar Trumps senaste tal till nationen som Trump la ut den 23 december med Vita Husets julpynt i bakgrunden. Vi vågar inte lägga det på Youtube utan det ligger nu på eget serverkonto. Talet är så extremt nedtystat av massmedia att det är frågan om de ens existerar, ändå ligger det kvar på Donald J. Trumps Facebook-sida med för närvarande 763.000 delningar. Talet går alltså att hitta med en djupsökning inne på Facebook, mediejätten som med lillfingret kan radera videon när som helst.

Donald Trump sammanfattar vad som kan vara Västvärlden mest korrumperade val i historien, enligt Vita Husets administration. Trots att dessa sensationella uttalanden kommer från en sittande amerikansk president och dennes administration väljer massmedierna i hela Väst att totalt mörka talet, som inte ens går att hitta i de större sökmotorerna, som Google.

Trump har i en rad av kommentarer på Facebook och Twitter kommenterat att USA:s folk blivit berövade på det senaste amerikanska valet och det är iscensatt av Demokraterna som enligt Trump visar totalt ointresse av att upprätthålla demokratin. Alla Trumps kommentarer om valet flaggas som misstänkt falska påståenden av Facebook och Twitter.

Trump på Facebook

“Twitter is going wild with their flags, trying hard to suppress even the truth. Just shows how dangerous they are, purposely stifling free speech. Very dangerous for our Country. Does Congress know that this is how Communism starts? Cancel Culture at its worst. End Section 230!” – Donald Trump, 25 december 2020

At a meeting in Florida today, everyone was asking why aren’t the Republicans up in arms & fighting over the fact that the Democrats stole the rigged presidential election? Especially in the Senate, they said, where you helped 8 Senators win their races. How quickly they forget!” – Donald Trump, 24 december 2020

Trump på Twitter

Trump på Twitter den 25:e december 2020.
Trump på Twitter den 25:e december 2020.

Den stora frågan blir vad som kommer att skrivas i historieböckerna om USA-valet 2020. Det kommer att finnas två typer av historieskrivningar om Trumps presidentskap och valet 2020. Bara den ena versionen kommer att vara “auktoriserad” av den framtida sittande USA-makten beroende på om den är skriven av demokraterna eller republikanerna.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: President Donald Trump, 30 maj 2020. Foto: NASA, Bill Ingalls. Licens: CC BY-NC-ND 2.0, Flickr.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Torbjörn,

  Läs gärna intervjun med Alyssa Farah i Politico.
  https://www.politico.com/news/magazine/2021/01/07/alyssa-farah-q-and-a-456369

  Farah var Trumps förra pressekreterare och avgick i december när hon såg vartåt retoriken barkade hän, men hon är fortfarande trogen Trump-supporter. I intervjun hävdar hon att Trump redan i november insåg att han hade förlorat – rättfärdigt. Hon förberedde ett uttalande som gick ut på att gratulera Biden till segern, men blev stoppad – inte av Trump men av hans rådgivare. Hon säger dessutom att utfallet i samtliga stater, förutom Georgia, nästan helt stämde överens med kampanjens egna analyser och att indignationen och chocken över valresultatet inte var äkta.

  Men eftersom hon fortfarande är trogen Trump, så menar hon att det som senare skedde var resultatet av extremt dåliga rådgivare omkring Trump (Guillani och andra). Andra röster kring Trump försökte få honom att inse att rättsprocesserna var dömda att misslyckas. Konsensus av det hela blev att det viktiga inte var att vinna processerna, men att så misstankar hos befolkningen. Sedan växte det hela till ett självnärande monster.
  Och resultatet har vi ju sett.

  Onekligen intressant att höra detta från en av Trumps närmaste, och dessutom en som fortfarande respekterar Trump och menar att han åstadkommit mycket gott.

  Kom nu bara inte med att Politico inte kan betraktas som en trovärdig källa.

 • Trump visar att han kan räkna och att poströstandet tydligt gynnade demokraterna.

  Han är ett stort skämt som inte vill acceptera verkligheten.

 • Förstår mer än väl att svenska media undanhåller oss från detta tal av Pres. Trump.
  Kanske något för Ulf Kristersson att fundera över?
  Han som tillät Löfven bli statsminister och förrådde svenskarna!

 • ETT OBSOLET ELEKTORSSYSTEM SOM SEDAN LÄNGE INBJUDIT
  TILL MANIPULERING OCH RÖSTFUSK. MYCKET ENKLARE I DAG MED DEN
  FÖRFINADE IT-TEKNIKEN SOM NU GÖR DET ALLT LÄTTARE ATT FUSKA OCH
  SOM KAN VARA SVÅR ATT GENOMSKÅDA, AVSLÖJA OCH – BEVISA.
  HÄR LIGGER KANSKE EN HEL KENNEL BEGRAVEN OCH DET ÄR INTE
  SÄRSKILT SVÅRT ATT ANA UGGLOR I MOSSEN. FÅR VI NÅGONSIN
  VETA SANNINGEN? MEN, DEMOKRATERNAS VÅTA DRÖM GICK I UPP-
  FYLLELSE.

 • “med Vita Husets julpynt i bakgrunden”

  Folktomt, ekar, helt annan klang på ljudet.
  Jag skulle säga att han är i ett skyddsrum.
  Sannolikt djupt under jord på en militärbas.

  • Av allt att döma blir det så. Trump kan inte lämna över, därför då gör han sig skyldig till förräderi med den bakgrund som opponenten har. Spelet är långt ifrån avgjort.
   Följer man lagkunniga i USA stämmer inte en siffra Mot Svenska Media- “rapporter”.
   Sun Tzu: När du är stark verka svag, när du svag verka stark och vid givet tillfälle slå ned som en blixt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *