Coronarevolution – 50.000 restaurangägare i Italien ska revoltera mot coronarestriktionerna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Vittorio Sgarbi, Italien. Foto: eget verk, 14 jan 2021

CORONADEBATT. Från och med den 15 januari uppmanas 50.000 italienska restaurangägare att praktisera kollektiv civil olydnad genom att i strid med regeringens Covid-19-restriktioner återigen öppna sina restauranger även kvällstid.

Text: Per Melin | Video: Vittorio Sgarbi, en oppositionsparlamentariker stödjer restaurangägarna | #coronarevolution, #civilolydnad

En arg oppositionsparlamentariker vid namn Vittorio Sgarbi stödjer restaurangägare som vill revoltera mot Regeringens coronarestriktioner i Italien, restriktioner som skapar en misär i hela landet.

”Öppna upp och oroa er inte, i slutändan skall de få äta upp sina utfärdade böter. Revolutionen börjar imorgon”, det vill säga den 15 januari.

Det var i oktober 2020 som utegångsförbud mellan 23:00 och 05:00 infördes i Italien. Restauranger och barer måste stänga klockan 18:00. Gym, simhallar, teatrar och biografer tvingades, enligt premiärminister Giuseppe Conti, ha helt stängt i åtminstone en månad. Nu har det gått tre månader och de hårda restriktionerna kvarstår.

Vi får vad vi passivt accepterar, därför är civil olydnad den enda metod som fungerar mot ovetenskapliga makthavares fascistiska påbud. Förhoppningsvis kommer de italienska restaurangägarnas resning mot förtrycket att sprida sig till resten av världen (skribentens anm).

Text: Per Melin

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq