Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Daytrading – Så får du dina pengar att växa – Privatekonomi

publicerad 19 januari 2021
- Gästskribent
Daytrading. Foto: Mayofi. Licens: Unsplash.com
Daytrading. Foto: Mayofi. Licens: Unsplash.com
Daytrading. Foto: Mayofi. Licens: Unsplash.com

PRIVATEKONOMI & DAYTRADING. Att investera i tillgångar som exempelvis aktier, bitcoin, fastigheter, optioner eller värdepapper kan få dina pengar att växa. En investering av ett kapital kan helt enkelt få dina pengar att börja arbeta för dig själv och sedan successivt öka.

Intresset för att investera i tillgångar har aldrig varit större än vad det är just nu. En vanlig missuppfattning bland många är också att det är svårt och komplicerat att börja investera, vilket inte kan vara mer fel.

Som investerare så har du valet att vara en aktiv investerare där du sköter dina affärer själv. Du kan också vara en passiv investerare där du tar hjälp av en mäklare att sköta dina affärer åt dig. Om du sedan väljer att investera på kort sikt eller lång sikt, eller varför inte både och, är helt och hållet upp till dig själv.

Som aktiv investerare så behöver du välja ut en trygg och bra handelsplattform att göra dina affärer ifrån. Att välja en EU-baserad handelsplattform och registrerad mäklare som exempelvis markets.com är något som också alltid rekommenderas.

Här får du som kund en rakt igenom användarvänlig handelsplattform som passar precis lika bra för nybörjaren som den även gör för proffset. En riktig bra och utförlig Markets – Recension är något som alla seriösa investerare bör ta del av.

Så får du bäst förutsättningar att lyckas med daytrading

Det finns flera faktorer som är avgörande för om du ska lyckas att bli framgångsrik aktiv trader. De allra viktigaste faktorerna är:

  • Du behöver skaffa dig kunskap, massor av kunskap, inom områden som daytrading och investeringar i olika typer av tillgångar. Läs allt du kan komma över av bra böcker, gå kurser på nätet, bli medlem i forum som är dedikerade ämnet, läs investeringsbloggar och följ duktiga investerare på deras sociala medier. Du behöver också löpande hålla dig uppdaterad om händelser som sker på den marknad som du har valt att vara aktiv på.
  • Du behöver såklart ha ett kapital att kunna investera.
  • Du behöver ha ett brinnande intresse för att göra affärer, snabba eller långsiktiga sådana, eller varför inte både och.
  • Du behöver ha en klar och tydlig strategi för ditt investerande.
  • Du behöver ha god disciplin och ett bra tålamod. Du behöver kunna ta en och även flera förluster utan att tappa fattningen och du behöver ha vetskapen om att de tar lång tid att bli en framgångsrik trader.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq