Decenniets konspirationsteori: Trump behåller makten, massiva strömavbrott

publicerad 19 januari 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Trump som demon. Foto: Ralf Genge. Licens: Pixabay.com

KONTROVERSIELLT. Just nu cirkulerar på nätet vad som måste vara decenniets mest komplicerade konspirationsteori. Anmärkningsvärt är att delar av teorin backas upp av vissa pensionerade militärer och högt uppsatta advokater. NewsVoice sammanställer överlappande påståenden som tillsammans representerar Trumps masterplan för att behålla makten.

Vad som är typiskt för en grundlös konspirationsteori är att den inte kräver säkra källor, eller inga alls. Det räcker med rykten från "säkra" källor flera led bort och på den nivån håller vi denna redovisning.

25.000 soldater i Washington ska skydda Trump - inte Demokraterna

Konspirationsteorin bygger bland annat på en hypotes att den enorma ansamling av trupper i Washington från National Guard, som för övrigt enligt rykten nu egentligen består av 65.000 soldater, inte alls är placerade där av Demokraterna för att skydda sig mot Trump-anhängare, utan istället är ditskickade av Trump och 200 generaler för att kuppa och försvara en förlängd regering under Trump.

Teorin blir än mer dramatisk när uppgifter gör gällande att Nancy Pelosi ska ha försökt få en general vid namn David H. Berger att placera 5000 trupper från US Marine Corps för att skydda parlamenten i Washington. Det står i konflikt med det faktum att det redan finns minst 25.000 soldater på plats. Det mustiga ryktet säger att Pelosi vill att Demokraterna ska ha egna trupper mot Trumps trupper, som ska utföra massarresteringar av korrupta demokrater.

"General David H. Berger, Commandant of the United States Marine Corps, refused House Speaker Nancy Pelosi’s request to use the Corps to safeguard Biden’s Jan. 20 inauguration from Trump supporters and insurrectionists."

"I answer only to the president, and as I understand it, Donald J. Trump is still president and commander-in-chief. I abide in the Constitution as it was written, not your interpretation of it,” Gen. Berger admonished Pelosi." - Pentagon source

Det hela blir allt mer spektakulärt när vissa massmedier uppger att en blivande Biden-regeringen faktiskt har startat personkontroller av de soldater som ska skydda parlamenten med motiveringen att National Guard kan innehålla militära Trump-supporters som kanske försöker skjuta Joe Biden.

En påstådd källa bakom ett ospårbart alias riktar uppmärksamhet till Vita Husets protokoll "Continuity of Government" som syftar till att säkra upp att en amerikansk regering kan fortsätta att styra landet eftersom valet uppges ha stulits av Demokraterna, något som demokrater anser är en annan konspirationsteori. Protokollet tillämpades sist av Bush-regimen 2001 vid attacken mot World Trade Center i New York, enligt Vita Husets hemsida.

Kina ska invadera USA

Konspirationsteorin är ännu häftigare än så. Håll i hatten hårt. Rykten cirkulerar att Trump beordrat förflyttning av stora mängder av militära utlandsenheter (bla 17% av amerikanska flottans eldkraft) närmare USA:s fastland allt medan andra rykten gör gällande att kineserna skeppar in både trupper och vapen till USA:s omedelbara närhet. Det ska handla om 75,000 soldater till Kanada (någon som sett dem?) och 175,000 soldater till Mexiko (någon som sett dem också?). Rykten av denna karaktär sprids bland annat av en pensionerad amerikansk militär på den ryskägda kanalen Telegram.

Trumps mur mot Mexiko kan alltså komma till god användning mot en kinesisk invasion från Mexiko. De 25,000 soldaterna runt parlamenten i Washington ska skydda Trumps fortsatta regeringsskap mot Demokraterna och vänsterns livgarde i form av Antifa beväpnat med vapen från Kina, allt i ett fruktbart samarbete mellan Kinas kommunistparti och deras största "assett", den lättmutade demokraten Joe Biden.

"Ten Days of Darkness"

Sedan har vi ryktet om 10 dagar av mörker som anspelar på en massiv nedtagning av internet, masskommunikation och elnät med avsikten att släcka mainstream-media så att Trumpadministrationen störningsfritt ska kunna kommunicera till omvärlden via militära "emergency channels"  utan fake news-påverkan från CNN och andra demokratstyrda massmedier.

Frågan är om det ska uppstå ett inbördeskrig mellan demokrater och republikaner eller krig mellan USA och Kina, eller båda två samtidigt? Komplicerat är bara förnamnet. Vi vet att USA hade ett inbördeskrig 1861-1865, så varför inte? "whats goes around comes around".

Det mest troliga är dock att Joe Biden-regeringen tar över och att det blir lite småstökigt de närmaste 3-4 dagarna i Washington DC. Inte desto mindre snurrar uppmaningar runt på nätet att svenskar redan idag bör ta ut kontanter, köpa elverk och hamstra bensin. Trumps trupper ska ju hämta Googles och Facebooks servar i Norrland för att komma åt bevis att pizzagate faktiskt hände. Sverige ska släckas ner. Amerikanarna kommer, inte ryssarna.

Text: Torbjörn Sassersson | Trump som demon. Foto: Ralf Genge. Licens: Pixabay.com