Coronaspektaklet: Fauci föreslår att vi ska använda dubbla munskydd

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 28 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Anthony Fauci (foto: The White House) och illustration av dubbelt munskydd (Linsey Marr och Jasper Marr Hester)
Anthony Fauci (foto: The White House) och illustration av dubbelt munskydd (Linsey Marr och Jasper Marr Hester)
Anthony Fauci (foto: The White House) och illustration av dubbelt munskydd (Linsey Marr och Jasper Marr Hester)

COVID. Två munskydd är bättre än ett. Infektionsspecialisten dr Anthony Fauci meddelade i början på veckan att dubbelt munskydd är ett logiskt sätt att begränsa spridningen av coronaviruset.

“If you have a physical covering with one layer, you put another layer on, it just makes common sense that it likely would be more effective”, sa Fauci.

Vita husets rådgivare dr Fauci menar alltså att dubbla munskydd allra bäst förhindrar att andningsdroppar och virus från att spridas till andra människor.

Dr Martin Cohen, vid University of Washington Department of Environmental & Occupational Health Sciences, säger till New York Post att:

“Det är uppenbart att ju fler lager du har av fibrer mellan din mun och en annan persons mun, desto mindre risk finns det att sprida infektion”.

New York Post skriver att experter uppger att det blir allra bäst om man bär en kirurgmask under det vanliga andningsskyddet, där det senare ofta är gjort av tyg.

Flera större massmedier har uppmärksammat Faucis utspel, men inget medie är direkt intresserat av att diskutera risken med syrebrist vid användandet av blott ett munskydd.

Text: NewsVoice

Annons: Forex trading signals telegram

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • På tal om falsk eller vilseledande information av stater och organisationer så tryckte MSB upp häftet “Om krisen eller kriget kommer” efter att Dan Eliassons tillträde som GD 2018.

  utdrag ur sídan 6


  Var vaksam mot falsk information
  Stater och organisationer använder redan idag vilseledande information för att försöka påverka våra värderingar och hur vi agerar. Syftet kan vara att minska vår motståndskraft och försvarsvilja.

  Det bästa skyddet mot falsk information och fientlig propaganda är att vara källkritisk: ”

  https://rib.msb.se/filer/pdf/28494.pdf

 • Jag använder alltid dubbla masker. Har man haft den här infektionen vill man inte få den igen. Folk må skratta åt mig, jag skiter i det. De neurologiska skador jag fått är vidriga. En gång till? Vågar inte tänka på det. Tycker de tär skrämmande att inte FoHM anvisar masker för fler så vi får ner smittan!

  • Du får bära hur många masker du själv vill och det där bryr jag mig faktiskt inte om. Men jag bryr mig om när du förespråkar att även jag ska tvingas bära mask bara för att du ska känna lite falsk trygghet. För det där påtvingande på andra börjar med mask och slutar troligtvis med att alla andra även skall påtvingas experimentella vaccin.

   Själv brukar jag som mest ha en mild tredagars förkylning med tre-fyra års mellanrum och då har jag folkvett nog att hålla mig hemma. Jag tänker varken nu eller i framtiden vare sig bära mask eller genomgå någon experimentell genterapi “vaccination” p.g.a. att en majoritet av andra människor har en dålig grundhälsa. Om andra sköter sin hälsa så sköter jag själv min.

   • Falsk trygghet? Knappast. Men det skyddar definitivt bättre om alla bär den. Skulle förorda en lockdown och sen mask några veckor så är vi kanske av med skiten. Immunitet mot viruset vet man inte hur länge det består, senaste budet är 5 månader, vilket inte är länge. Hade masker inte fungerat hade man uppenbarligen inte använt dem inom vården. Ser ni de som vårdar Covid-patienter utan mask?

    • Varken ett eller två munskydd filtrerar bort virus då porerna i skyddet är för stora. Så denna mentala snuttefilt är definitivt en inbillad trygghet. Varför skulle sen friska människor vid god hälsa ha munskydd för att “skydda” de som är i allmänt dålig kondition? Verkar ju mer vara de som inte sköter sin allmänhälsa som är de verkliga sjukdomsalstrarna och då kanske det är bra om de bär munskydd.

     Själv är jag inte det minsta orolig för en förkylning. Men är däremot lite konfunderad över alla dessa människor som uppskrämda bortom rationellt tänkande önskar totalitära åtgärder mot andra. Jag kommer varken använda munskydd eller vaccinera mig för att “skydda andra”. Har andra taskigt immunförsvar får de försöka göra någonting åt det där eller så får de leva resten av sina liv i en trygg plastbubbla.

  • Hört talas om begreppet masshysteri? Mycket farligare än en influensa! Förringar inte dina besvär – men de absolut flesta som smittas får inte bestående men. Hört talas om immunitet? Smittan klingar av det gör alla luftburna influensor – även utan ansiktsblöjor! Förmodligen fortare!

    • Vi skulle behöva få tag på och publicera de senaste statistiken på antal döda under 2020 och sätta detta tal i jämförelse med alla andra år. Data får inte vara förvanskat, tex kryddat med covid-döda som inte är äkta C19-döda.

     Senaste sammanställningen jag såg var det ungefär lika många döda 2020 som alla andra år innan.

     • SCB idag:

      “Under 2000-talet har ungefär 90 000 personer dött varje år, med en topp år 2002 då drygt 95 000 avled. År 2019 dog färre än 89 000 personer, vilket är det lägsta antalet döda under ett enskilt år sedan 1977. OBSERVERA att statistiken för 2020 inte är färdig ännu. Preliminär statistik för 2020 finns i filen “Preliminär statistik över döda” på den här sidan.
      (Senast uppdaterad: 2021-01-15)

      Det är intressant att trots palliativa insatser mot gamla människor på svenska institutioner så är dödstalet relativt lågt. Framför allt är statistiken uppseendeväckande SEN i förhållande till tidigare år.

      Här är i alla fall en MYCKET intressant artikel av en statistikexpert som publicerades alldeles i slutet av året:

      https://newsvoice.se/2020/11/statistikexpert-coronakrisen/

      (Statistikexpert om coronakrisen: Vad driver Regeringens överdrifter?)

     • Torbjörn, finns redan på Newsvoice, har själv publicerat de aktuella siffrorna; skriver från mobil aningen yxit att söka genom hundratals inlägg och artiklar.

    • Var kommer siffrorna ifrån?
     Ge en kort redovisning, tack!
     Då har vi möjlighet att jämföra och dra slutsatser.

     • STC, taget från minnet, så har vi en överdödluget om vi jämför några få år tillbaka, men nu kommer det märkliga som etablissemanget förtiger: år 2002 död betydligt fler i Sverige och då var vi 1,5 miljoner förre och ännu fler dog år 1993 och ironiskt nog var vi då nära två miljoner förre i landet, resten kan ni räkna ut själva.

 • Också här rullar agendan på för fullt. Nu ska även Sverige införa vaccinpass för “privilegiet” att kunna resa utomlands. Men Ygeman utesluter inte att det också kan komma att gälla för att gå på konserter, idrottsevenemang och restaurang m.m. Med “utesluter inte” menar han att detta blir nästa naturliga steg.

  De som sätts i fängelse har inga rättigheter utan även de har bara “privilegier”.

  • Naturligtvis kommer inte politiker eller andra i maktens svär att vaccinera sig med det nya vaccinet; det kommer vara en ofarlig glukoslösning- Vem av oss kan kontrollera innehållet, även om det utspelar sig live i TV?

   Här finns naturligtvis också en marknad? Vilka är inte främmande för att betala för ett fakevaccinspass?

   • I slutänden kommer det nog bli allt svårare med eventuellt fakevaccinpass. Har du sen papper på att du redan vaccinerat dig så lär det också bli svårare att motivera varför du inte vill ha en ny vaccinspruta efter typ ett år när viruset än en gång påstås ha “muterat”. Själv bryr jag mig inte om vilka totalitära restriktioner de än lägger på. För jag kommer inte under några förhållanden genomgå experimentell genterapi för något som hos mig skulle vara en simpel förkylning. Mig kommer de få jaga ifatt och tvångsvaccinera.

 • Googla “face masks in the sea” så kan man skönja resultatet av omvänt förnuft. Var är Miljögreta när det handlar om en enorm ökning av plast i havet.

 • Men vad är det jag hör? Kolmonoxid är mycket skadlig att andas in och leder till kolmonoxidförgiftning vilket ger permanenta hjärnskada. Symtombilden är komplex men i regel uppträder bland annat följande symtom:

  förvirring
  dåsighet (eller det omvända Hyperaktivitet)
  försämrat omdöme
  irritabilitet
  lågt blodtryck
  muskelsvaghet
  snabb eller onormal hjärtrytm
  illamående och kräkningar
  medvetslöshet till slut shock med döden som följd.

 • Ju fler ju bättre!

  Till slut slipper vi höra vad idioterna säger!
  Så kan världen bli lite normalare igen.

 • Strålande reklam!
  Eftersom jag är filantrop så säljer jag själv munkavlar. Köp två, köp tre, köp fem till priset av sex. Bara du väljer varumärket Basil Fauci(TM).

  Det är ett par rutor dasspapper med en klädnypa för näsan. Själv har jag vikt ihop en hatt av aluminiumfolierullen i köket. Varje gång jag möter en idiot med munkavle så lyfter jag på den och hälsar:
  “- Jag också!”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *