Harriet Larsson: Vad är nästa steg i förföljelsen av oliktänkande?

publicerad 22 januari 2021
- Harriet Larsson
Harriet Larsson och Peter Wolodarski. Montage: NewsVoice
Harriet Larsson och Peter Wolodarski. Montage: NewsVoice
Harriet Larsson och Peter Wolodarski. Montage: NewsVoice

DEBATT. Att läsa både från höger till vänster brukar vara ett gott råd, för att sedan bilda sig sin egen uppfattning om landets och världens tillstånd, men nu börjar det svikta. Redan efter de första sidorna i DN häromdagen blev jag förbannad på all bedräglig rappakalja från skribenternas moraliska piedestal. Allra högst sitter Peter Wolodarski omgiven av Björn Wiman, Johan Croneman och Jan Scherman.

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg

Häxjakt råder på Trump och alla hans följare. SD får också sin släng från den vänsterliberala sleven. Tech-jättarnas censur med systemmedia i hasorna är dagens inkvisitionsdomstol med uppgift att bedöma och bekämpa felaktiga läror, som benämns fake news.

”….Söndagen den 10 januari sände SVT ett extrainsatt Agenda med en fem minuter lång intervju med Joy Van Patten, en republikansk lokalpolitiker och pastor. Hon talade om stormningen av kongressen som sponsrad av Antifa och att presidentvalet var riggat.

Samma dag sändes programmet ”Min sanning” där SD-politikern Mattias Karlsson intervjuades av Anna Hedenmo.

Några dagar därpå kallade DN:s Johan Croneman SVT:s journalistik om Trump och SD för ett haveri, Sydsvenskans Jenny Maria Nilsson skrev att ”Agenda legitimerade ren dårskap” och den tidigare SVT-medarbetaren Jan Scherman menade att SVT missuppfattat kravet på opartiskhet.

Helena Olsson, programbeställare för nyheter och samhälle på SVT, har svarat på kritiken och skrev att ”Debatten om SVT behöver allt annat än svartvit retorik”, likaså Anna Hedenmo som menade att hon har ”noll intresse av att uppfostra TV-publiken”. – “Hanna Stjärne svarar på kritiken mot SVT: Ingen falsk balans i vår rapportering”, Dagens Nyheter

Att SVT för en gång skull lät en Trump-supporter få komma till tals och att även en representant för SD, ett demokratiskt parti som har mer än 1 miljon väljare, fick ta plats framför Anna Hedenmo i programmet ”Min sanning” fick hatbägaren att rinna över på statsmedia, som endast tolererar sin egen sanning. Dess skribenter påminner mig om den grymma jakten på häxor åren 1400-1700 i Europa. De var ofta läskunniga, självständiga och kloka kvinnor som utgjorde ett hot mot framför allt kyrkans makt.

Nästa steg i dagens förföljelse från den globala finansmaffian mot oss som är skeptiska till MSM, mångkultur, federalism, EU, FN, klimatprofetior, Covid-19 vaccin med lockdown och pandemilag, kan bli åtgärder med inspiration från vattenprov, tortyr, bålbränning, som blomstrade under häxprocesserna, ett mörkt kapitel i svensk historia.

Nu undrar jag vad dagens förföljelse av oliktänkande, alternativa medier, Tech-jättarnas censur, bankers kontovägran, politikers tvångsåtgärder med lockdown, som sätter våra medborgerliga rättigheter ur spel, kommer att kallas i morgon?

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Think the unthinkable and expect the unexpected; tänk om detta unika svt utspel är just vad det är; inte ett utspel utan ett spel, för gallerierna som sedan länge planerats i förtid.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *