MSD slutar producera covidvaccin – Naturlig infektion ger bättre immunitet

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 29 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Covidvaccinering. Foto: Steven Cornfield. Licens: Unsplash.com

Läkemedelsjätten MSD slutar att producera ett vaccin mot Covid-19 rapporterar medier i USA. MSD:s försök med företagets vaccinkandidater V590 och V591 har inte kunnat påvisa effektivitet som ens är i närheten av det skydd som skapas av kroppens eget immunförsvar vid en naturlig genomgången covidinfektion, meddelar bolaget.

MSD som i USA och Kanada heter Merck skriver även att vacciner från andra läkemedelsbolag ger bättre immunologiska resultat:

“Pharmaceutical company Merck announced Monday it is discontinuing development of its Covid-19 vaccine candidates after early studies showed immune responses were inferior to natural infection and other Covid-19 vaccines.” – CNN, “Merck stopping development of its Covid-19 vaccine candidates”

Wall Street Journal skriver att Merck istället för covidvacciner ska satsa på covidläkemedel. Merck medger att det tar åratal att ta fram ett vaccin.

“Merck’s decision Monday underscores the difficulty in developing a vaccine, which normally takes years to bring to market.” Wall Street Journal, “Merck Scraps Covid-19 Vaccine Candidates”

Konkurrensen mellan läkemedelsbolagen i världen är hård för att skynda på och få ut covidvacciner till den globala världsmarknaden. Profitpotentialen för de bolag som lyckas ligger på biljonnivåer i kronor räknat eftersom regeringar, massmedier och myndigheter i världen arbetar intensivt för att pusha ut vacciner till så många som möjligt, ett arbete motiverat enligt principen “emergency use”.

Text: NewsVoice, uppdaterat kl 12:18

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice