MSD slutar producera covidvaccin – Naturlig infektion ger bättre immunitet

7
3782

Covidvaccinering. Foto: Steven Cornfield. Licens: Unsplash.com
Covidvaccinering. Foto: Steven Cornfield. Licens: Unsplash.com

Läkemedelsjätten MSD slutar att producera ett vaccin mot Covid-19 rapporterar medier i USA. MSD:s försök med företagets vaccinkandidater V590 och V591 har inte kunnat påvisa effektivitet som ens är i närheten av det skydd som skapas av kroppens eget immunförsvar vid en naturlig genomgången covidinfektion, meddelar bolaget.

MSD som i USA och Kanada heter Merck skriver även att vacciner från andra läkemedelsbolag ger bättre immunologiska resultat:


“Pharmaceutical company Merck announced Monday it is discontinuing development of its Covid-19 vaccine candidates after early studies showed immune responses were inferior to natural infection and other Covid-19 vaccines.” – CNN, “Merck stopping development of its Covid-19 vaccine candidates”

Wall Street Journal skriver att Merck istället för covidvacciner ska satsa på covidläkemedel. Merck medger att det tar åratal att ta fram ett vaccin.

“Merck’s decision Monday underscores the difficulty in developing a vaccine, which normally takes years to bring to market.” Wall Street Journal, “Merck Scraps Covid-19 Vaccine Candidates”

Konkurrensen mellan läkemedelsbolagen i världen är hård för att skynda på och få ut covidvacciner till den globala världsmarknaden. Profitpotentialen för de bolag som lyckas ligger på biljonnivåer i kronor räknat eftersom regeringar, massmedier och myndigheter i världen arbetar intensivt för att pusha ut vacciner till så många som möjligt, ett arbete motiverat enligt principen “emergency use”.

Text: NewsVoice, uppdaterat kl 12:18

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

7 KOMMENTARER

 1. Kommentar nedan från MSD Sverige inskickad idag via redaktionen:

  “Vi är fortsatt engagerade i de globala insatserna för att lindra bördan av COVID-19 pandemin och riktar våra insatser till de områden där vi kan bidra med mest värde. Vi fortsätter utvecklingen av våra två behandlingar, molnupiravir och MK-7110. Beslutet att inte gå vidare med utvecklingen av vaccinerna V590 och V591 grundar sig i att en tidig genomgång av data inte visade tillräcklig effekt, trots att vaccinerna tolererades väl. Det är viktigt att gemensamt stötta godkända vaccinationsprogram och använda folkhälsoåtgärder för att minska bördan av pandemin, säger Sarah Aiosa, VD, MSD i Sverige.”

  / Communication Manager, Policy & Communication, HH, MSD in Sweden

 2. Sent ska syndaren vakna. Det var faktiskt hos Merck i West Point, Pennsylvania som man framställde de experimentvacciner mot hepatit B som skulle injiceras i fas tre försöket på unga, mestadels vita, välutbildade, homosexuella män först i New York sedan i LA och SF. I och för sig utvecklade dessa antikroppar mot Hepatitt B, men vad värre var. Det var just hos dessa som frivilligt ställde upp som försöksobjekt som var de första som kom ut med Aids.
  Till saken hör att det var George Merck som var en av de ivrigaste förespråkarna för att USA efter andra världskriget skulle införa ett biovapenprogram. Det vore väl inte konstigt om man då kontaminerade vaccininnehållet med HIV. (Ref Cantwell, Ljungqvist och Horowitz)
  Vad har man stoppat in i Pfizers och Modernas vacciner (och kanske också i AstraZenecas variant)? Merck verkar iallafall inte vilja repetera sitt monumentala misstag.

 3. Anser redaktören att meddelandet som nått redaktionen är seriöst menat? Vem som helst kan sicka vad som helst och få det att se äkta ut. Enda anledningen vore väl att man förlorat i konkurrensen med andra bolag om covit19vaccinet och som en sorts damage control vill man då stryka över detta faktum. Hoppas i vart fall att detta bli viralt, så vi får en välbehövlig debatt.

  • du kan enkelt själv kolla vilka vägar dina mail tagit innan din inkorg.
   inte så enkelt att fejka avsändaridentitet. namn o ämnesrad är ju inte så svårt.
   postgången lite svårare.

   LeifB

 4. Själv tar jag 15 ml Kolloidalt Silver 3 gånger dagligen ( maxdos ) med gott resultat. Kolloidalt användes flitigt innan Antibiotikan tog över. Höga doser C- Vitamin Ester-C är best då små doser av C-vitaminer frigörs i kroppen under ett flertal timmar. <3

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här