Modernas mRNA-vacciner beskrivs som appar i ett operativsystem

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 8 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Smartphone med dagens hälsomedderlande. Foto: FirmBee, Pixabay.com. Montage: NewsVoice

TEKNIKMEDICIN. NewsVoice har översatt hur läkemedelsbolaget Moderna beskriver sitt mRNA-vaccin. Modernas vaccin godkändes i EU den 6 januari. Sverige har tecknat avtal om 3,6 miljoner doser från Moderna. Vi ställde oss frågan hur Moderna beskriver sitt eget mRNA-vaccin som en produkt i sitt sortiment av mRNA-mediciner.

Text och översättning: NewsVoice | Bild: Smartphone med dagens hälsomeddelande (ironiskt, fiktivt). Foto: FirmBee, Pixabay.com. Montage: NewsVoice

Moderna Inc. har byggt upp en mRNA-baserad teknologiplattform som fungerar väldigt mycket som ett “operativsystem” på en dator, förklarar företaget. Plattformen är utformad enligt principen “plug and play” och “programmet” (eller “appen”) utgörs av ett mRNA-läkemedel.

“Recognizing the broad potential of mRNA science, we set out to create an mRNA technology platform that functions very much like an operating system on a computer.”

Företaget har dedikerat flera hundra forskare och ingenjörer som fokuserar på att utveckla Modernas plattformsteknik. Man arbetar på ett integrerat sätt för att främja kunskap kring mRNA-vetenskap och för att lösa utmaningar som är unika för mRNA-baserad läkemedelsutveckling. Exempel på discipliner inkluderar mRNA-biologi, kemi, bioinformatik och proteinteknik.

“Moderna’s Mission: Deliver on the promise of mRNA science to create a new generation of transformative medicines for patients.”

Moderna kallar sina mRNA-läkemedel för ”livets programvara”. Generellt sett är det enda som ändras från ett potentiellt mRNA-läkemedel till ett annat hur den faktiska genetiska koden som instruerar ribosomer att göra proteiner ser ut. Genom att använda instruktionsuppsättningar får företagets mRNA-läkemedel en mjukvaraliknande kvalitet.

Moderna planerar att utifrån denna “mukvarurplattform” ta fram ett brett spektrum av mRNA-läkemedel mot en lång rad sjukdomar.

Målet verkar vara att bli världsledande inom genmedicin och genvaccin. En genomgång av företagets hemsida och säljmaterial ger en känsla av ett nytt “Google”.

Sverige är ett av de först testländerna i världen för tillämpningen av mRNA-vacciner.

Text och översättning: NewsVoice

Källa och relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ja vi har tyvärr drabbats av falska apostlar som inte bara “sepå” har problem att hantera…

  2 Korinthierbrevet 11 …13
  Ty de männen äro falska apostlar, oredliga arbetare, som förskapa sig till Kristi apostlar. 14 Och detta är icke att undra på. Satan själv förskapar sig ju till en ljusets ängel. 15 Det är då icke något märkligt, om jämväl hans tjänare så förskapa sig, att de likna rättfärdighetens tjänare. Men deras ände skall svara emot deras gärningar.

 • Fler reagerar:

  Moderna erkände: Vi vaccinerar inte människor, vi chippar dem!

  https://prickigahuset.com/2021/01/28/moderna-erkande-vi-vaccinerar-inte-manniskor-vi-chippar-dem/

  Vaccinet kommer att ta död på massor av människor – beskrivning här

  Lawyer Dr. Reiner Fuellmich, Prof. Dolores Cahill, lawyer Viviane Fischer questioning

  https://youtu.be/1FOMqMicZXg

  Och vill du ha svensk undertext i videon, gör så här:

  Klicka på vänstra rektangulära symbolen till höger i filmens underkant (undertexter). Nu kommer engelsk undertext.
  Klicka därefter på symbol nr 2 från vänster i högra kanten (inställningar, kugghjulet)
  Klicka på undertexter (engelska, autogenererad)
  Klicka på ”Översätt automatiskt”
  Rulla ned och klicka på ”Svenska”
  Nu har du svensk undertext

 • enligt den källa jag har så har man inte börjat vaccinera i Storuman ännu utan börjar nästa vecka… ?? Men det kan ju vara fel förstås…

 • Vad jag har förstått så testades mRNA-vaccintekniken för första gången på människor sommaren 2017 med ett rabiesvaccin. Det är bara ca 2.5 år sedan och eventuella långsiktiga biverkningar kommer då visa sig längre fram. Så vaccintekniken i sig är högst experimentell och det är skrämmande att de nu tänker experimentera på en så stor oinformerad grupp.

  Sen är själva Coronavaccinet knappt ett år gammalt och lägger man då till att t.ex. Pfizer i bl.a. England sett till att få undantag från lagligt ansvar för eventuella skador av vaccinet, så verkar de själva inte ha alltför stort förtroende för den egna produktens förträfflighet.

  Själv så kommer jag aldrig någonsin att delta i något groteskt vaccinexperiment. Jag tycker det är för djävligt att både media som statsapparat via desinformation och rädsla driver människor att delta i ett experiment som kan ge dem skador för livet. De ansvariga för det här som deras beredvilliga hantlangare borde bli åtalade för brott mot mänskligheten.

  • Vad jag har läst så blev vaccintillverkare skadeståndsbefriade för biverkningar på 1970-talet (i alla fall i USA). På 1950- och 60-talen hade influensorna “Asiaten” och “Hongkong” skördat över en miljon liv vardera. Och gjort många småbarn svårt sjuka (en äldre granne berättade att han fick glass mot febern). Så när larmet gick om att en ny sån influensa var på gång på 1970-talet så snabbutvecklades ett vaccin och man satte in massvaccinering. Den influensan blev dock inte allvarlig, men många fick otrevliga biverkningar av vaccinet. Det var då många insåg att alla vaccin inte är en riskfri mirakelkur. Även läkemedelsföretagen uppenbarligen, eftersom de lobbade igenom en lag om deras ansvarsbefrielse.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *