Patriot Party – Donald Trump har startat ett nytt parti – enligt rykte

publicerad 25 januari 2021
- av NewsVoice
Donald Trump och Patrio Party

Donald Trump och Patrio Party

Rykten har gjort gällande att Donald Trump med sina minst 75 miljoner följare har startat ett nytt politiskt parti i USA. Nu verkar det vara ett faktum även om NewsVoice inte kunnat få det verifierat med 100% säkerhet.

Enligt uppgifter ska ett Patriot Party ha registrerats vid den amerikanska myndigheten "Federal Election Commission" den 22 januari 2021. Påståendet kommer från organet Unity of Patriots.

"Congratulations to all American Patriots! It's official: We have our own Party! The 'Patriot Party' has officially filed FEC documents! Today is a great day for the future of America and the future of free speech." - Official Account for the Unity Of Patriots

Patriot Party kan få en rivstart utan like

Sara A. Carter som är journalist för Fox News skriver på Twitter den 20 januari:

"Report: Trump considers starting new ‘Patriots Party’ for those ready to leave GOP A report published Tuesday by the Wall Street Journal said Trump has discussed potentially creating a third party called the “patriot party.” Do you want this to happen?" - Sara A. Carter

Om Carters prognos stämmer har det i januari 2021 bildats ett nytt politiskt parti som från start kan attrahera 75 miljoner amerikanska väljare redan från första början.

Relaterat: Ric Grenell avfärdar rykte om nytt parti

Text: NewsVoice